ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι εξεγερμένοι βουλευτές, οι τράπεζες και τα ΜΕΔ...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πολλές ήταν χθες οι αποκαλύψεις στην επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Η τρίτη κατάθεση του Χατζηγιάννη φανέρωσε μια πραγματικότητα που την ακούσαμε ξανά, θα την ξανακούσουμε αλλά δεν βλέπουμε κάποιο να την διερευνά. Το γεγονός ότι πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και δη βουλευτές είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενώ ταυτόχρονα ψήφιζαν και τη νομοθεσία που ρύθμιζε τα δάνειά τους! 

Συμβαίνει και αλλού αυτό παγκόσμια;
Και το κυριότερο: Συμβαίνει και αλλού παγκόσμια να γίνεται γνωστή αυτή η πληροφορία και να μην υπάρχει αντίδραση, εξέγερση;

Και δεν μιλάμε για μικροποσά, ούτε για μετρημένα στα δάκτυλα άτομα. Όπως λέχθηκε στην Επιτροπή, υπήρχαν στον Συνεργατισμό 3.000 λογαριασμοί συνδεδεμένοι με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Και από αυτούς τους λογαριασμούς, το ένα τρίτο ή ποσό ή €202 εκατ. ήταν κόκκινα δάνεια πέραν των τρεισήμισι χρόνων!
Με πόσα ενισχύσαμε και χορηγήσαμε άραγε ο καθέ ένας όλα αυτά τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και τα δάνειά τους;

Σχίζουν τα ιμάτια τους κάποιοι βουλευτές επειδή ο Χάρης Γεωργιάδης τους δήλωσε ευθαρσώς και κατάμουτρα πως αν ήταν στο χέρι του θα μείωνε περισσότερο τα υποκαταστήματα τραπεζών.
Εξεγέρθηκαν βουλευτές από όλα σχεδόν τα κόμματα γιατί οι τράπεζες κλείνουν υποκαταστήματα σε κάποια χωριά και αλλού. Και επιμένουν με λαϊκίστικο τρόπο να επεμβαίνουν στα διοικητικά των τραπεζών και να τους λένε σε ποια σημεία θα πρέπει να λειτουργούν υποκαταστήματα και άκουσον, άκουσον που θα μεταθέτουν τους υπαλλήλους των υποκαταστημάτων. Κάποιοι ζητούν να μένουν οι ίδιοι υπάλληλοι σε υποκαταστήματα "εκεί που τους ξέρει ο κόσμος" λες και οι τράπεζες, όσο αμαρτωλές και να είναι, θα πρέπει να λειτουργούν ως κοινωνικές υπηρεσίες.
Αληθεύει πως βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε στον Χάρη ότι συμφωνεί με τις θέσεις του αλλά "αυτά δεν τα λέμε δημόσια";

Και για να μην παρεξηγηθώ και επειδή οι τράπεζες χρωστούν στον κόσμο που τις επιχορήγησε όχι μία φορά για να υπάρχουν, θα πρέπει και οι λαϊκιστές βουλευτές και η κυβέρνηση και οι σκεπτόμενοι πολίτες να πιέσουν για σωστή διερεύνηση του θέματος. Να γίνει έρευνα για το πόσα υποκαταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν και πως θα εκπαιδευτεί ο κόσμος να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να διεκπεραιώνει και τις τραπεζικές του πράξεις. Μια άλλη ιδέα που θα πρέπει να συζητηθεί είναι η επέκταση του ωραρίου των υποκαταστημάτων για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και τα απογεύματα.
Οι βουλευτές που θεωρούν ανάλγητη την κυβέρνηση και τον Χάρη προσωπικά, αυτοί που στήριξαν άλλες κυβερνήσεις στις οποίες κυριαρχούσε ο ρόλος των τραπεζιτών που έθαψαν την οικονομία του τόπου θα πρέπει να κάνουν λίγο κράτει. Να αφήσουν για λίγο τον λαϊκισμό και να βοηθήσουν ουσιαστικά τους πολίτες προτείνοντας νέα μέτρα για ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη. Και υπάρχουν ιδέες όπως οι κινητές μονάδες των τραπεζών, η παροχή κινήτρων και εργαλείων σε απομακρυσμένες περιοχές, χαμηλοσυνταξιούχους, αγρότες και άλλες ομάδες πληθυσμού.
Η επιμονή στα ίδια που έφεραν τον όλεθρο και την οικονομική καταστροφή μόνο επανάληψη του φαινομένου μπορεί να προοιωνίζεται. Οι έξυπνοι βουλευτές μπορούν να το αντιληφθούν αυτό. Όπως έλεγε και κάποιος χθες στη Βουλή, χαμηλοφώνως όμως: "Ο λαϊκισμός σε θέματα που πάθαμε και δεν πάθαμε μόνο νέα παθήματα θα φέρει".

Ενώ αναμενόταν πως θα ερχόταν ο Μακρόν στη Λευκωσία, για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Κύπρου, πάει τελικά στο Παρίσι ο Healthy. Και μάλιστα στην αψίδα του θριάμβου, καλεσμένος του Μακρόν στις εκδηλώσεις μνήμης για το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί 85 Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων και οι σύζυγοι τους.
Από τον Λόφο πληροφορήθηκα ότι ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η εκδήλωση για τα εγκαίνια του «Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη», όπου ομιλητές θα είναι ο Μακρόν, η Μέρκελ και ο Γκουτέρες.

Στην ίδια εκδήλωση οι αρχηγοί κρατών θα καταθέσουν ένα βιβλίο της επιλογής τους στη «Βιβλιοθήκη της Ειρήνης» το οποίο θεωρούν πως συμβάλλει στην ειρήνη. Πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Αναστασιάδης κουβαλάει μαζί του το βιβλίο του Χριστόφια "Πώς η ανάγκη Γίνεται Ιστορία" (ή "Αποσιωπηθείσα Ιστορία" στην τουρκοκυπριακή έκδοση) για να το καταθέσει κρίνονται ως κακόβουλες.

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση