ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Ακούς τι σου λέω εγώ!  

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η δημόσια σφαίρα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τα νέα παιδιά να απόσχουν από αυτή, αλλιώς δεν εξηγείται ο ορυμαγδός δηλώσεων υπουργών, βουλευτών, ανώτατων αξιωματούχων. Δηλώσεις χωρίς ειρμό, χωρίς ουσία, προσβλητικές, εμετικές, γεμάτες φθόνο, ίντριγκα και να γίνονται μάλιστα θέλοντας να εξυπηρετήσουν υψηλούς σκοπούς, όπως η παιδεία και η διαφάνεια στη δημόσια σφαίρα.

Πέσαμε να φάμε τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη για τη λέξη «παπαριές» επειδή είναι τάχα μου εκπαιδευτικός και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εκφράσεις και βρήκαμε και πάτημα να τους την πούμε. Πώς θα διδάξει στα παιδιά μας με τέτοιο φρασεολόγιο, πώς θα εμπνεύσει στους μαθητές την καλλιέπεια;, ομοθυμαδόν ανακράξαμε! Ναι, ίσως να ήταν υπερβολική και άκομψη η δήλωσή του, δεκτό. Θα έπρεπε να κρατήσει ένα επίπεδο λόγου. Λειτούργησε εν θερμώ και επειδή όλα παίζονταν, και λίγο αναρχία στον συνδικαλισμό δεν βλάπτει!

Μα τι περιμένετε μετά από τους νεότερους; Να σέβονται την πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, όταν ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας, όχι κ. Γιάννης από το τάδε λαγκάδι, δηλώνει ότι θα έκανε εμετό μετά που διάβασε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης». Δεν θα απαξιώσουν οι νεότεροι και τον Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο; Τώρα τι πρέπει να λέμε για τα εμέσματα του κ. εισαγγελέα; Θα μπορούσε απλώς να δηλώσει την αντίρρησή του για το δημοσίευμα, να πει ότι δεν τον αφορά το ζήτημα και ότι όλα θα αποδειχθούν στα δικαστήρια, μετά από έρευνα. Ακόμα, ακόμα και να τους αποκαλέσει κοινούς συκοφάντες, έτσι για το ασικλίκι του. Πόρρω απέχει αυτή η τοποθέτηση από την ιστοριούλα του δημοτικού για τις στομαχικές διαταραχές και το βίαιο αποτέλεσμά τους. πώς θα πρέπει να αντιδράσει ο εισαγγελέας σε καταγγελία άλλου; Θα σας αλλάξω τα πρέκια αν με ξαναπιάσετε στο στόμα σας; Πώς θα εμφυσήσει νομικό πολιτισμό ο αξιωματούχος αυτός; Ναι, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται!

Εκδίδει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανακοίνωση που είναι γεμάτη λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά, δεν έχει καμία λογική συνοχή, την ανιψιά μου της Γ΄ δημοτικού να έβαζα να την έγραφε περισσότερο νόημα θα έβγαζε. Και για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι μόνο ο ΔΗΣΥ, και άλλα ελάσσονα κόμματα βγάζουν ανακοινώσεις και δεν ξέρεις πιο ωμέγα θα κατρακυλήσει και θα πάρει μαζί του όποιο άλλο γράμμα βρει μπροστά του. Αλλά εκείνα είναι μικρά και κανείς δεν δίνει σημασία. Τι σοφό έπραξε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού; Ανέλαβε την ευθύνη, σωστό και μπράβο του, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Θα μου πει κάποιος και τι να κάνουμε τώρα, να πάρουμε το κεφάλι του ανθρώπου που τη συνέταξε; Όχι, σε καμία περίπτωση, αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε πια να ασχολούμαστε περισσότερο σοβαρά με το θέμα της παιδείας μας και ποιους βάζουμε στους λόχους διοικήσεως, διότι και αυτοί κάποια στιγμή θα κληθούν να πολεμήσουν!

Πάμε αλλού. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος έκανε την εξωφρενική δήλωση και είπε μπράβο στην Προεδρία για το λάθος στην απονομή χάριτος και ότι εξαιτίας αυτού του λάθους η κυβέρνηση θα το διορθώσει κι αυτό! Τον στηλιτεύει (είδατε λέξη που χρησιμοποιώ, διότι στα δικαστήρια δεν θέλω να βρεθώ!) ο Μαρίνος Νομικός και ο κ. Δίπλαρος τον εγκαλεί να τα πούνε στο δικαστήριο! Καταλάβατε, δεν πιστεύω ότι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Λεμεσού, ναι, ναι, ήθελε να πει, «μπράβο Πρόεδρέ μου που έδωσες χάρη στον παιδεραστή», όχι δεν το πιστεύω, απλώς ο άνθρωπος πάνω στην τρομερή αγάπη που έχει στον Πρόεδρο δεν μπορεί να βρει τα λόγια τα σωστά και ακόμα και τρισάγιο στο Εξαποδώ θα έκανε. Αλλά, εκεί που μας χρωστούσανε μάς πήραν και το βόδι. Ενώ μία απλή διορθωτική δήλωση, ένα lapsus linguae και ξεμπέρδεψες, βρε Ευθύμη!

Τα παραπάνω δεν είναι παρά συμπτώματα μιας πολιτείας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και όταν χάσει τον μπούσουλα η κεφαλή, η καρδιά δεν μπορεί να πάει πουθενά. Όσες μεταρρυθμίσεις και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε, όσα εκατομμύρια και αν δαπανήσουμε για τη δημόσια διοίκηση, αν δεν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πού πρέπει να στέκεται ο καθένας μας δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Βουλευτές, αξιωματούχοι, υπουργοί, συνδικαλιστές ρίχνουν το επίπεδο και εμείς που κάθε φορά καλούμαστε να διαλέξουμε από τα κάτω ράφια!

kouroupakisa@kathimerini.com.cy 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Απόστολος Κουρουπάκης: Τελευταία Ενημέρωση

X