ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι αδιάφθοροι οι «αδιάφοροι» και τα ψηφαλάκια τους

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ευτυχώς που κάθε δυο χρόνια (σχεδόν) στήνονται κάλπες. Και ευτυχώς που η κάλπη δημιουργεί ανασφάλεια. Γιατί δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά η σπουδή που επιδεικνύεται το τελευταίο διάστημα από κάποιους. Όταν νιώθεις ότι η καρέκλα σου τρίζει, τότε τα δίνεις όλα. Είτε είναι τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, είτε πρόκειται για την μείωση της θητείας, ή ακόμα αν μέσω των σκουπιδιών θέλεις να κάνεις καριέρα στην πρωτεύουσα. Θα το επαναλαμβάνω μέχρι να βαρεθώ τον εαυτό μου.

Έχουμε πάθει τόσα και τόσα και μυαλό δεν βάλαμε. Πώς νιώθει αυτός ο λαός που είναι πάντα σοφός να είναι θεατής σε παντός είδους καραγκιοζιλίκια, που γεμίζουν το ενδιαφέρον μας για τα κοινά; Τρείς μήνες πριν τις εκλογές όλοι δια μαγείας θυμήθηκαν τα ψηφαλάκια τους, που λένε και στην Κρήτη. Και ως δια μαγείας ξεκίνησε η συλλογή τους με συνταρακτικές αποκαλύψεις ή συγκλονιστικές εξαγγελίες. Και να φανταστεί κανείς ότι από τις εκλογές μας χωρίζουν τρείς μήνες. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος τίναξε την μπάνκα της υποκρισίας στον αέρα και δικαίως επικρίνεται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε την κάλπη του Μαΐου.

Αλλά και στην περίπτωση της μείωσης της θητείας, ό,τι και αν λέει ο ΥΠΑΜ με πολύ δυσκολία γίνεται πιστευτός. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που ψάχνουν στα σκουπίδια για μίζες υπάρχει η υποψία ότι το ενδιαφέρον του δημάρχου Πάφου ίσως να μην είναι και τόσο αθώο. Ο Φαίδωνος λένε οι κακές γλώσσες ίσως μετρά δυνάμεις για το ψηφοδέλτιο της Πάφου. Υπάρχει εξάλλου η πεπατημένη του σκανδάλου στον ΣΑΠΑ που τον έκανε δήμαρχο. Μπορεί τώρα τα σκουπίδια να του δώσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο του Συναγερμού στην Πάφο. Και αν δεχθούμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες στην εποχή μας είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, δεν μπορείς να τινάζεις στον αέρα μια έστω επίπλαστη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.

Δεν μπορείς π.χ. να χρησιμοποιείς το Εθνικό Συμβούλιο, έστω και αν δεχθούμε ότι ο ΠτΔ άλλα λέει πίσω από κλειστές πόρτες και άλλα δημοσίως. Αν νιώθεις ότι έστω και άθελά σου εμπαίζεις τους πολίτες πολύ απλά αναστέλλεις την συμμετοχή σου, όχι να μοιράζεις τα υποτίθεται απόρρητα πρακτικά του Ε.Σ λες και μοιράζεις φέϊγ βολάν σε κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία. Διαχωρίζεις την θέση σου και όχι να φωνάζεις κάθε τόσο και λίγο ότι ο εκάστοτε ΠτΔ δεν σε ενημερώνει. Μετά από την αποκάλυψη πρακτικών, η ΕΔΕΚ θα πάει σε συνεδρία του Ε.Σ; Το Εθνικό Συμβούλιο πιστεύω ότι έκλεισε τον κύκλο του και μετά τα όσα διημείφθησαν ο ΠτΔ έχει ένα καλό λόγο να βάλει τέλος σε μια διαδικασία η οποία ήταν προβληματική τα τελευταία χρόνια.

Δεν μπορεί ο εκάστοτε ΠτΔ να κάθεται να σταμπάρει τα έγγραφα που μοιράζει στους αρχηγούς για να μπορεί να ξέρει ποιος από την ομήγυρη του Συμβουλίου είναι το καρφί. Και αυτό συμβαίνει, όσο γνωρίζω εγώ, από την εποχή του Γλαύκου Κληρίδη και εντεύθεν. Αυτό δεν δείχνει σοβαρότητα ακόμα και αν διαφωνείς κάθετα οριζόντια και πλαγίως με τον ΠτΔ. Θεμιτό το προεκλογικό παιχνίδι, αλλά προς Θεού υπάρχουν και όρια. Ο σοφός λαός όπως των σιουμαλίζουν κάθε προεκλογική περίοδο τα λαμβάνει υπόψη του ή το ψηφαλάκι θα πάει με λογικές ο κουμπάρος του κουμπάρου και πόσες υποσχέσεις θα πάρει μέχρι τον Μάιο;

tomarasa@kathimerini.com.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Απόστολος Τομαράς: Τελευταία Ενημέρωση

X