ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άστεγη Δικαιοσύνη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τέσσερις μήνες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο 4, των Δικαστηρίων Λευκωσίας και οι απόψεις που εκφράσθηκαν τότε για το κτιριακό πρόβλημα αποδεικνύονται ότι ήταν επιεικείς. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κτίριο 4 εκθέτει ανεπανόρθωτα το Δικαστικό μας Σύστημα.

Εικόνες τριτοκοσμικές που παραπέμπουν σε τραίνο αφρικανικής χώρας. Χωρίς υπερβολή, παρόμοια είναι η κατάσταση στο πρώτο όροφο του κτιρίου 4, όπου συνεδριάζει το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Εντός και εκτός των δυο αιθουσών που λειτουργούν, η κατάσταση που επικρατεί είναι απελπιστική. Ο ένας πάνω στον άλλον. Έδωσαν προς χρήση ένα όροφο που έχει καταστραφεί χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης.

Ο μισός όροφος είναι κλειστός με αποτέλεσμα όταν υπάρχουν υποθέσεις με έντονο ενδιαφέρον, όπως του διπλού φονικού την προπερασμένη Τετάρτη ο δικηγόρος, ο επισκέπτης, ο δημοσιογράφος να μην ξέρει που να πατήσει.

Δεν γνωρίζω τους λόγους που τέσσερις μήνες μετά, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτο ο όροφος του συγκεκριμένου κτιρίου να χρησιμοποιείται. Πέρα από τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού προσώπων σε μικρούς χώρους, είναι ασέβεια προς τον πολίτη και το επίπεδο τον υπηρεσιών που προσφέρει το Δικαστικό μας σύστημα.

Η Δικαιοσύνη μπορεί να μην είναι εργολάβος, όμως η ίδια δεν έπρεπε να επιτρέψει τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου που δεν περιποιεί τιμή, πρώτα και κύρια για την ίδια. Αν ο πρώτος όροφος του κτιρίου 4 δεν ήταν του δημοσίου, και άνηκε σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση θα είχε επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας και θα τον είχε σφραγίσει. Εδώ το αρμόδιο Τμήμα μπήκε στο κόπο να ελέγξει αν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας ή μήπως τα δημόσια κτίρια έχουν ασυλία; Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και να σφραγίσει τον πρώτο όροφο εδώ και τώρα.

Τα δε Δημόσια Έργα θα πρέπει να δώσουν μια εξήγηση γιατί παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση στην αποκατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Απόστολος Τομαράς: Τελευταία Ενημέρωση

X