ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το διακύβευμα των εκλογών

Του Δημήτρη Δημητρίου

Του Δημήτρη Δημητρίου

twitter

Από σήμερα μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Αυτές τις μέρες θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Είναι οι μέρες που χαιρόμαστε περισσότερο, εμείς του μικρόκοσμου της πολιτικής. Γιατί ακριβώς μεγαλώνει ο δικός μας κύκλος και συναντά τον κύκλο της κοινωνίας. Αύριο θα έχουμε την τηλεμαχία των υποψηφίων, θα ζεστάνει και άλλο το «αίμα» των ημερών. Είναι αυτές τις μέρες που οι αναποφάσιστοι θα επιλέξουν. Είναι αυτές τις μέρες που χρειάζεται να είμαστε όλοι όσο πιο ψύχραιμοι γίνεται, όσο πιο συγκεκριμένοι μπορούμε και σίγουρα όσο πιο πειστικοί.

Από το 2014 που αρθρογραφώ τακτικά, έγραφα πάντα τέτοιες μέρες για τη σημαντικότητα της συμμετοχής στις εκλογές. Σήμερα δεν θα το κάνω με την ίδια ένταση. Όχι γιατί δεν πιστεύω στη συμμετοχή. Κάθε άλλο. Αλλά γιατί πιστεύω πως ο καθένας από μας έχει την ευθύνη της πράξης του και της επιλογής του. Είτε της συμμετοχής είτε της μη συμμετοχής. Και σίγουρα έχει και την ευθύνη του τι επιλέγει και τι ψηφίζει.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι στο δικό μου μυαλό ξεκάθαρο. Χρειάζεται να συνεχίσουμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ασφάλειας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς για όλα όσα πετύχαμε αλλά με τη συναίσθηση πως είμαστε στη μέση του δρόμου. Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη που χρειαζόμαστε με σταθερά βήματα μπροστά. Χωρίς πειραματισμούς και σίγουρα χωρίς πισωγυρίσματα. Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια στην πατρίδα μας και σε κάθε συμπολίτη μας δεν θα έρθει με συνθήματα. Με σχεδιασμό και στόχευση θα γίνουν. Η περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα με θέσεις αιχμής δεν μπορεί να μην είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της χώρας, με τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η μείωση της γραφειοκρατίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής δεν γίνεται με ευχολόγια. Με πράξεις γίνεται. Με συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται. Η ψηφιακή διακυβέρνηση προχωρά και πρέπει να ολοκληρωθεί.

Το «πάντρεμα» των όσων έγιναν αυτά τα χρόνια, με όλα όσα προγραμματίζονται στα επόμενα χρόνια είναι η καλύτερη συνταγή για να καταφέρουμε να φτιάξουμε την Κύπρο της νέας εποχής. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει πως έχει το «μέταλλο» να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουμε την Κύπρο που θέλουμε. Οι μεταρρυθμίσεις που για χρόνια «σκονίζονταν» μεταξύ συρταριών και συμφερόντων προχώρησαν. Γενικό Σχέδιο Υγείας, μείωση στρατιωτικής θητείας, αλλαγή στο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, στόχευση κοινωνικών παροχών μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι οι πιο κραυγαλέες μιας σειράς μεταρρυθμίσεων.

Την άλλη Κυριακή στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Πως δεν ρισκάρουμε τον τόπο μας, επιστρέφοντας σε εποχές που δεν μας ταιριάζουν αλλά και πως χορτάσαμε από πειράματα. Την άλλη Κυριακή δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την Κύπρο που θέλουμε. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Νίκο Αναστασιάδη είναι μήνυμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που θέλουμε για τον τόπο μας. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η εμπιστοσύνη τόσο πιο δυνατό και το μήνυμα. Με σταθερότητα προχωράμε μπροστά. Καλή ψήφο σε όλους.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Δημητρίου

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Δημήτρης Μ Δημητρίου: Τελευταία Ενημέρωση