ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο αξιόπιστος κ. Σιζόπουλος

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Είχα την ψευδαίσθηση ότι τα είχαμε δει όλα. Ο κ. Σιζόπουλος, ωστόσο, βάλθηκε να με διαψεύσει πανηγυρικά. Αποφάσισε μία καλή πρωία να το παίξει ο σωτήρας μας, παίρνοντας την απόφαση να βγάλει τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου στη φόρα, τάχα μου για να μας προειδοποιήσει πως οδεύουμε προς την προσυπογραφή του αφανισμού μας.

Και έρχομαι τώρα εγώ η άμοιρη πολίτης αυτού του δύσμοιρου τόπου να διερωτηθώ. Πραγματικά πιστεύει ο κ. Σιζόπουλος πως με αυτή του την κίνηση και με όλα όσα είπε προκειμένου να την υποστηρίξει (και κυρίως με το ύφος που τα είπε), θα τον εμπιστευτεί οποιοσδήποτε πολίτης τα έχει τετρακόσια; Μόνο αν ο κ. Σιζόπουλος μάς θεωρεί τόσο χαμηλής νοημοσύνης δικαιολογείται η πεποίθησή του ότι θα μας πείσει. Διότι αν είχε έστω και την ελάχιστη υποψία πως ο εγκέφαλός μας δεν είναι ακατοίκητος, τότε δεν θα διανοείτο να προβεί σε όλη αυτή την ασυναρτησία κινήσεων, η οποία το μόνο που προδίδει είναι τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ιδίου να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του και να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως ο κόσμος έχει την αρνητικότερη γνώμη για εκείνον.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Σιζόπουλος όπως δήλωσε, έβγαλε τα πρακτικά στη φόρα γιατί προκλήθηκε από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο. Δηλαδή, αν ο κ. Παπαδόπουλος δεν τον προκαλούσε, δεν θα αφυπνίζονταν οι ευαισθησίες του για το μέλλον της χώρας, αλλά θα παρέμεναν «κοιμισμένες», μέχρι ότου εμφανιστεί κάποιος άλλος να κλονίσει την εικόνα που ο ίδιος κτίζει ως ο νέος ηγέτης ενός υπό εξαφάνιση κόμματος. Με απλά λόγια, ο κ. Σιζόπουλος αποκτά ευαισθησίες μόνο όταν βρίσκεται σε κίνδυνο η δική του εικόνα, το δικό του κόμμα και η δική του πολιτική υπόσταση και καριέρα. Να θυμηθούμε πως ο σωτήρας Σιζόπουλος ευαισθητοποιήθηκε ξανά, μόνο όταν βρέθηκε προ μηνών και πάλι στο στόχαστρο, σπεύδοντας να μας αποκαλύψει (επειδή ακριβώς βρέθηκε στο στόχαστρο) πως έχει «πολλά στοιχεία για πολλούς».

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε από τον συνάδελφο Κώστα Κωνσταντίνου γιατί ακόμα δεν τα έχει αποκαλύψει, απάντησε πως δοκίμασε, αλλά δεν πήγε κανένας δημοσιογράφος να τα πάρει. Με την ίδια λογική, γιατί δεν τα έβγαλε κι αυτά στη φόρα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, τον ρώτησε πολύ σωστά ο Κωνσταντίνου, για να δώσει τη φοβερή απάντηση πως αν ήταν στη Βουλή και είχε ασυλία θα το έκανε. Προφανώς, δεν του περνά από το μυαλό πως ένας πολιτικός, ο οποίος πραγματικά νοιάζεται για τον λαό και το συμφέρον της χώρας του, τολμά να το υπερασπιστεί ακόμα και όταν διακινδυνεύει το δικό του τομάρι και όχι μόνο όταν ενεργεί εκ του ασφαλούς με λαϊκίστικες κινήσεις εντυπωσιασμού. Αλλά υποθέτω πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη νοημοσύνη του σωτήρα Σιζόπουλου.

Όταν δε ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να βγάλει τα πρακτικά στη φόρα τώρα και όχι τρεις βδομάδες πριν, μετά δηλαδή τη διάσκεψη του Προέδρου, εκείνος απάντησε με ύφος πλανητάρχη πως «κανείς δεν θα του πει πότε θα παρουσιάσει κάτι». Με απλά λόγια απάντησε πως «ό,τι θέλω κάνω και όποιου του αρέσει» και με αυτή την απάντηση θεωρεί ότι εμείς πρέπει να τον εμπιστευτούμε. Να εμπιστευτούμε τι; Ότι παριστάνει τον μάγκα εις βάρος της νοημοσύνης μας και της έκβασης των συνομιλιών; Ή ότι ομολογεί πως έβγαλε τώρα τα πρακτικά στη φόρα διότι τώρα του έδωσε το ΡΙΚ τον χρόνο να προβάλει ολόκληρη τη διάσκεψή του; Αν το ΡΙΚ δεν του έδινε τον χρόνο, τότε θα ανέβαλε τη σωτηρία μας, μέχρις ότου αυτή συνδυαστεί και με την ανάλογη ώρα δικής του προβολής;

Και ωραία. Να το αποδεχτώ ότι ο Σιζόπουλος ξύπνησε ξαφνικά και την έχει δει σωτήρας. Μέσα στην ΕΔΕΚ (όση έχει απομείνει) δεν υπάρχει ούτε ένας με σώας τας φρένας να τον μαζέψει;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X