ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η εναλλακτική επιλογή

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Αν πραγματικά ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού πιστεύει αυτά που λέει, τότε αναμφισβήτητα βρισκόμαστε ενώπιον ενός πολύ σοβαρού φαινομένου. Πριν, ωστόσο, θέσω ενώπιόν σας αυτή τη σπαζοκεφαλιά, που ονομάζεται «τι κρύβεται στο μυαλό του Άντρου Κυπριανού» σάς υπενθυμίζω τι δήλωσε τις προάλλες. Ο αγαπητός γ.γ. του ΑΚΕΛ με το ύφος που τον χαρακτηρίζει (και προτιμώ να μην το χαρακτηρίσω) αποκάλεσε την πολιτική του ΑΚΕΛ την εναλλακτική επιλογή (!)απέναντι στην «απάνθρωπη» πολιτική της κυβέρνησης. Επαναλαμβάνω, το ΑΚΕΛ ως εναλλακτική επιλογή. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, γιατί ακόμα δεν έχουμε μπει στο ζουμί της δήλωσής του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ μάς εξήγησε πως το κόμμα του είναι η εναλλακτική επιλογή απέναντι στην κοινωνική ανισότητα, στη μακροχρόνια ανεργία, στη μείωση των μισθών, στην κατάρρευση του τομέα της δημόσιας υγείας, στην καταρράκωση των θεσμών και στην αύξηση του χάσματος μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

Όλα αυτά τα κακά, τα οποία σύμφωνα με το μυστήριο μυαλό του κ. Άντρου Κυπριανού είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, μπορεί με την εναλλακτική του πολιτική να τα αντιμετωπίσει το ΑΚΕΛ. Και εδώ ακριβώς είναι που ο σκεπτόμενος ψηφοφόρος έρχεται αντιμέτωπος με ένα σωρό ερωτηματικά, τα οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων, θέτουν τον κ. Άντρο Κυπριανού εκτός πραγματικότητας και στη χειρότερη το ΑΚΕΛ ως ένα κόμμα που χρησιμοποιεί ακόμα μεθόδους επικίνδυνου λαϊκισμού, προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους. Ας προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε όλες τις παραμέτρους αυτού του φαινομένου. Αν πραγματικά πιστεύει ο κ. Κυπριανού αυτά που λέει, τότε αυτό σημαίνει πως έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, πράγμα το οποίο τον καθιστά επικίνδυνο όχι μόνο ως αρχηγό κόμματος, αλλά και ως πολιτικό εν ενεργεία. Διότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η πραγματικότητα είναι πως η διακυβέρνηση Χριστόφια και ΑΚΕΛ έφεραν αυτή τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είναι στη δική τους πενταετία που αναγκάστηκε να έρθει η Τρόικα και είναι λόγω δική τους εγκληματικής αμέλειας ή προμελετημένης ανευθυνότητας που χρειάστηκαν εννέα μήνες για να συνομολογηθεί η συμφωνία με αποτέλεσμα να φορτωθεί η Λαϊκή Τράπεζα 8,5 δισ. από τον ΕLA. Και ενώ έχουν βγει πορίσματα και ενώ έχουν αποκαλυφθεί τα γεγονότα και ενώ υπάρχουν δηλώσεις ακόμα και από τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας περί του λόγου το αληθές, ο κ. Χριστόφιας και ο κ. Κυπριανού εξακολουθούν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές, λες και απευθύνονται σε ανεγκέφαλους.

Αν λοιπόν ο Άντρος Κυπριανού πιστεύει αυτά που λέει και θεωρεί πως το κόμμα του όχι μόνο δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την οικονομική κατάντια της χώρας, αλλά είναι η εναλλακτική επιλογή, τότε όχι μόνο είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την πολιτική και να τύχει της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής. Αν πάλι δεν πιστεύει αυτά που λέει, αλλά τα λέει για ψηφοθηρικούς σκοπούς, τότε σημαίνει πως αυτό το κόμμα το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει εναλλακτική επιλογή, όχι μόνο εναλλακτική, αλλά ούτε καν επιλογή δεν θα έπρεπε να ονομάζεται. Διότι όταν ο αρχηγός ενός κόμματος επιστρατεύει μεθόδους επικίνδυνου λαϊκισμού για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων ή για να κάνει πλύση εγκεφάλου (παλιά μου τέχνη κόσκινο) στους οπαδούς του, τότε αυτό ονομάζεται επικίνδυνος αναχρονισμός, ο οποίος αποσκοπεί στο να διατηρεί τις μάζες στο σκοτάδι, προκειμένου να τις εξουσιάζει. Όποιο από τα δύο συμβαίνει, δηλαδή είτε ο κ. Κυπριανού είναι εκτός πραγματικότητας είτε είναι εντός, αλλά προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, το ουσιαστικό ερώτημα που προκύπτει είναι πώς αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο το ίδιο το ΑΚΕΛ. Υπάρχουν εκεί μέσα άνθρωποι ικανοί και σκεπτόμενοι. Πώς ανέχονται έναν αρχηγό, ο οποίος στην καλύτερη των περιπτώσεων μάς δουλεύει ψιλό γαζί και στη χειρότερη χρήζει άμεσης θεραπευτικής αγωγής; Αυτή είναι η εναλλακτική επιλογή, κύριοι, που έχετε να μας προτείνετε;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση