ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να ήταν ο κ. Σιζόπουλος. Το είπε και το δήλωσε χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας». Ρωτηθείς μάλιστα αν με αυτή τη θέση συμφωνεί και ο υποψήφιος πρόεδρος που η ΕΔΕΚ στηρίζει (βλέπε κ. Νικόλας Παπαδόπουλος), ο κ. Σιζόπουλος απάντησε καταφατικά.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ωστόσο, προτίμησε να τηρήσει σιγή ιχθύος και να μην ξεκαθαρίσει τόσο ευθαρσώς (όσο ο κ. Σιζόπουλος ) τη θέση του. Παρότι κλήθηκε όχι μόνο από τα αντίπαλα κόμματα αλλά και από εν ενεργεία κομματικά στελέχη του δικού του κόμματος (βλέπε Άγγελος Βότσης) να ξεκαθαρίσει κατά πόσο ενστερνίζεται τη θέση του κ. Σιζόπουλου (και κατ’ επέκταση της Αλληλεγγύης που υιοθετεί, ως γνωστό, αυτή τη θέση) εκείνος, διά στόματος της εκπροσώπου Τύπου του, προτίμησε να ακολουθήσει τη γνωστή του στρατηγική (και καθόλου νέα) η οποία συνοψίζεται στη φράση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Σε απλά ελληνικά, δεν είπε κιχ για το αν αυτό πιστεύει σχετικά με τη ΔΔΟ ούτε βέβαια θεώρησε πως οφείλει ενώπιον των ψηφοφόρων να τοποθετηθεί ώστε επιτέλους να ξεκαθαρίσει την τόσο νεφελώδη συνεργασία του με κόμματα όπως η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη, τα οποία τάσσονται κατά της ΔΔΟ. Αν λοιπόν ο κ. Παπαδόπουλος δεν τάσσεται κατά της ΔΔΟ τότε πώς συνεργάζεται με κόμματα τα οποία τάσσονται; Κι αν από την άλλη συμφωνεί μαζί τους γιατί δεν βγαίνει να μας το πει καθαρά και ξάστερα παρά να πιπιλά την ίδια καραμέλα περί νέας στρατηγικής, η οποία όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο κ. Λουκαΐδης «δεν είναι καθόλου νέα αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα αποτυχημένων παλιών συνταγών».

Τι είναι αυτό που εμποδίζει έναν πολιτικό αρχηγό, ο οποίος, μάλιστα, διεκδικεί τόσο σθεναρά την προεδρία της Δημοκρατίας να είναι ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο για το τι υποστηρίζει σχετικά με τη ΔΔΟ; Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ντοκτορά για να αντιληφθεί πως ο κ. Παπαδόπουλος υπεκφεύγει των ξεκάθαρων τοποθετήσεων, ούτε βέβαια χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη ευφυΐα για να κατανοήσει πως η λεγόμενη «νέα στρατηγική» που επικαλείται είναι ένας αχταρμάς από ανεδαφικές και ανυπόστατες θέσεις οι οποίες στο μόνο που χρησιμεύουν είναι στο να προσφέρουν στην Τουρκία αυτό που επιζητεί: Την ευκαιρία να νομιμοποιήσει τη κατοχή και να πετύχει την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Το ερώτημα, λοιπόν, το οποίο εγείρεται μετά την πεντακάθαρη δήλωση του κ. Σιζόπουλου είναι γιατί δεν παίρνει εξίσου πεντακάθαρη θέση και ο κ. Παπαδόπουλος ως οφείλει να πράξει ενώπιον του λαού; Τι είναι αυτό που τον παρεμποδίζει; Γιατί μεταθέτει συνεχώς το ζήτημα υποβιβάζοντάς το σε μια προσπάθεια τάχα μου του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να παραπλανήσουν τον κόσμο; Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει είναι πολύ απλό: Συμφωνεί ή όχι με τη ΔΔΟ η οποία αποτελεί τη διαχρονική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς; Συμφωνεί ή όχι με το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου που προβλέπει λύση στη βάση της ΔΔΟ; Γιατί δεν απαντά ο κ. Παπαδόπουλος; Ποιους δεν θέλει να δυσαρεστήσει; Και πόσο αξιόπιστος είναι ένας υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος δεν έχει το θάρρος να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο πιο ουσιαστικό ερώτημα της εκλογικής αναμέτρησης; Για ποιον λόγο να εμπιστευτεί κανείς τη χώρα στα χέρια κάποιου που αντί να ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στο Κυπριακό, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του;

«Οι θέσεις του κ. Παπαδόπουλου για το Κυπριακό», δήλωσε ο κ. Σιζόπουλος, «είναι γνωστές και σαφείς». Είναι όντως έτσι; Κι αν είναι γνωστές και σαφείς τότε γιατί δεν μας δίνει μια σαφή απάντηση στο πλέον σαφέστατο ερώτημα: Είναι υπέρ ή όχι της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ; Όσο δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση, ό,τι άλλο λέει εμπίπτει στη γνωστή και σαφέστατη στρατηγική που αρέσκεται να ακολουθεί και η οποία συνοψίζεται στη φράση... «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ

Δ.Δ.Ο. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία συγκρούεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Η ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση καθώς και το δικαίωμα της εξάσκησης επαγγέλματος, του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, δεν επιδέχονται οποιουδήποτε είδους σύνορα – και… διαχωρισμούς! Για το λόγο αυτό – υπό το… μανδύα της Δ.Δ.Ο. – οι Τουρκοκύπριοι επιδιώκουν συνομοσπονδία και… δύο κράτη. Γιατί εμείς παραμένουμε… ερωτευμένοι με τη Δ.Δ.Ο. – και με τα… σύνορα! Ο δικός μας αγώνας πρέπει να εμπνέεται από την ιδέα της κατάργησης όλων των διαχωρισμών – καθώς συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση! Ευχαριστώ. Α. Κ.

Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση