ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μοιρασιά των υπουργείων

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Είναι τουλάχιστον θλιβερό. Μέχρι και εξοργιστικό. Λίγες μέρες μετά το τέλος των εκλογών και ενώ θα έπρεπε να επικεντρωνόμαστε στα πολύ ουσιώδη συμπεράσματα που αυτές μας υπέδειξαν, αντ’ αυτού αναλωνόμαστε στην «κοκορομαχία» που εκτυλίσσεται στο Προεδρικό για τη μοιρασιά των υπουργείων. Χωρίς ακόμα τίποτα να έχει επισημοποιηθεί (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η στήλη) για το ποιος μένει και προς τα πού πηγαίνει, το σκηνικό το οποίο βλέπει το φως της δημοσιότητας προκαλεί στον ήδη ταλαιπωρημένο ψηφοφόρο μια συνειδησιακή ναυτία.

Και παρότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε να μην αφήσει τις «φήμες» να πρωταγωνιστήσουν, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Τι εννοώ; Όταν ο άμοιρος ψηφοφόρος αυτής της ταλαίπωρης χώρας καλείτο να αποφασίσει αν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Αναστασιάδη για ακόμα μια πενταετία, με κριτήριο πρώτον το εθνικό μας θέμα και δεύτερο την πρόοδο που σημείωσε η διακυβέρνηση του στην οικονομία, δεν υποψιαζόταν πως αυτή του η ψήφος θα τύγχανε τόσο μα τόσο σύντομα έλλειψης σεβασμού από τους... «καριερίστες» του κυβερνητικού σχήματος. Διότι περί αυτού πρόκειται.Είναι λες και όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα φέρεται να «κοκορομαχούν» για το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του τάδε ή του δείνα υπουργείου, το μόνο που περίμεναν από τον άμοιρο ψηφοφόρο ήταν να τους ανάψει το πράσινο φως για να «απαιτήσουν» την εξαργύρωση των όσων «καλών» πρόσφεραν, με άμεση ικανοποίηση των πολιτικών τους φιλοδοξιών.

Και για να μην παρεξηγηθώ να ξεκαθαρίσω πως είναι απόλυτα θεμιτό ένας πολιτικός να έχει φιλοδοξίες, είναι όμως αθέμιτο αυτές οι φιλοδοξίες να προτάσσονται με το που κλείνουν οι κάλπες, και να «απαιτούν» την εξαργύρωσή τους. Και όσο αυτή η σεναριολογία για τη μοιρασιά των υπουργείων (με μήλο της έριδος το Υπουργείο Εξωτερικών) περιφέρεται στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ζημιά που προκαλείται στην εμπιστοσύνη του ψηφοφόρου ενδέχεται να είναι ανεπανόρθωτη. Διότι αυτή τη στιγμή ο άμοιρος ψηφοφόρος διαβάζοντας και ακούγοντας για τα «νούμερα» που εκτυλίσσονται στο Προεδρικό με τις πιρουέτες και τις μανούβρες και τις ακροβασίες και τα ιπτάμενα στιλέτα, αυτό το οποίο αισθάνεται είναι ξανά και πάλι μια δυσπιστία. Κατά πόσο δηλαδή εμπιστεύτηκε την ψήφο του σε πολιτικούς που τη σέβονται και που έχουν επίγνωση ότι παραμένουν υπόλογοι απέναντί του ή σε πολιτικούς που το μόνο που επιζητούν είναι να εξαργυρώσουν αυτή την εμπιστοσύνη σε... θέσεις-κλειδιά.

Ο κόσμος που εμπιστεύτηκε τον κ. Αναστασιάδη και που αποφάσισε πως είναι ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας, τα οποία παραμένουν σοβαρά και καίρια, δεν είναι διατεθειμένος να παρακολουθεί αυτή τη «σφαγή» που εκτυλίσσεται για τη μοιρασιά των υπουργείων και κυρίως στον βαθμό που φημολογείται ότι εκτυλίσσεται. Και αναμένει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επίγνωση πως η ευθύνη που έχει τώρα είναι να σεβαστεί αυτή την ψήφο είναι πολύ μεγαλύτερη γι’ αυτό και οφείλει να δράσει άμεσα και να θέσει τέρμα σ’ αυτές τις «φημολογούμενες» κοκορομαχίες.

Ακόμα κι αν η «φημολογία» ισχύει κατά το ήμισυ της, αυτό το ήμισυ είναι αρκετό για να κάνει τον σκεπτόμενο ψηφοφόρο να νιώθει πως τον έχουν ήδη πετάξει στη γωνιά, μέχρι την επόμενη πενταετία που θα τον θυμηθούν ξανά. Διότι εκείνο που αναμένει ο πολίτης και εκείνο που πλέον απαιτεί είναι να σέβονται περισσότερο την ψήφο του και όχι να πέφτουν με τα μούτρα στο κυνήγι της καρέκλας, απαιτώντας την εξαργύρωση του έργου τους εδώ και τώρα. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, οφείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δώσει ένα τέλος σε όλη αυτή την «παρωδία». Και όταν λέω να δώσει ένα τέλος δεν εννοώ με νουθεσίες προς τα ΜΜΕ, αλλά με το να σταθεί στο ύψος της εμπιστοσύνης που του έδωσε ο λαός και όχι στο ύψος της απαίτησης του καθενός.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X