ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:41
 

Λαϊκισμός εις βάρος της υγείας μας

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Ερώτημα πρώτον: Πού ταλαιπωρείται περισσότερο ο πολίτης; Πού είναι πιο ευάλωτος άρα και πιο επιρρεπής στα λόγια τα μεγάλα; Μα στα δημόσια νοσοκομεία βέβαια.
Ερώτημα δεύτερον: Πού αυτή η κυβέρνηση πέτυχε μια καίρια μεταρρύθμιση, χάρη στην αποφασιστικότητα του Υπουργού Υγείας; Μια μεταρρύθμιση η οποία παρέμενε για χρόνια στα συρτάρια, επειδή κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει με τα κατεστημένα συμφέροντα; Μα στον τομέα της δημόσιας υγείας βέβαια.
Με αυτά τα δύο τρανταχτά δεδομένα ενώπιόν τους, τα ευφάνταστα μυαλά του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου αποφάσισαν να καταστρώσουν στρατηγική (αρέσκονται ιδιαίτερα στις στρατηγικές) ώστε να πλήξουν αφενός αυτό που πέτυχε η παρούσα κυβέρνηση και αφετέρου να αποπροσανατολίσουν τον ταλαίπωρο πολίτη, για να κερδίσουν την ψήφο του. Και κάπως έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ πήρε σβάρνα τα δημόσια νοσοκομεία βολτάροντας στους διαδρόμους και μοιράζοντας στους ασθενείς υποσχέσεις και στην κοινή γνώμη λαϊκίστικες φανφάρες, ευελπιστώντας ότι θα πείσει πως ανέκαθεν μ’ αυτή την έγνοια κοιμόταν και ξυπνούσε: Πώς να επιλύσει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και να ανακουφίσει τις εκατοντάδες κόσμου που ταλαιπωρούνται.
Αφού, λοιπόν, έκανε τις βόλτες του ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε να μας επιστήσει την προσοχή για τη σοβαρή υποστελέχωση, στις μαζικές παραιτήσεις γιατρών, στην μη αξιοποίηση των νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ από την κυβέρνηση, στον μη προγραμματισμό για την εφαρμογή τους και στη συμφόρηση των ασθενών. Το κερασάκι όμως στην τούρτα ήταν η δήλωσή του πως το «Υπουργείο Υγείας αντί να ενοχλείται από τις ουρές που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, ενοχλείται που εμείς (εννοεί το ΔΗΚΟ) τις βλέπουμε».
Ερώτημα τρίτο: Δεν υπάρχει κάποιος, έστω και ένας, στο ευφάνταστο επιτελείο του ΔΗΚΟ που να αντιλαμβάνεται πως αυτά που βλέπει τώρα ο κ. Παπαδόπουλος και εκπλήττεται δυσάρεστα, εμείς ως απλοί πολίτες όχι μόνο τα βλέπαμε αλλά τα ζούσαμε κιόλας εδώ και χρόνια; Και ακριβώς επειδή εμείς τα ζούσαμε έχουμε κάθε δικαίωμα να διερωτηθούμε τι έκανε τόσα χρόνια ο κ. Παπαδόπουλος (που δεν τα ζούσε) και πώς έδινε τη μάχη του για να τα αλλάξει; Διότι αυτό που περιμέναμε, εδώ και χρόνια, εμείς οι αδαείς πολίτες, ήταν ένα πολιτικό (από οποιονδήποτε χώρο, δεν είναι εκεί το θέμα μας) που θα τολμούσε να βάλει το δικό μας συμφέρον πάνω από το κομματικό ή προσωπικό του και που θα διέθετε το τσαγανό να παλέψει για το καλό της δικής μας υγείας και αξιοπρέπειας. Πού βρισκόταν ο κ. Παπαδόπουλος, λοιπόν, όταν ευελπιστούσαμε να βρεθεί αυτός ο πολιτικός που θα έδινε μάχες όχι με τα λόγια και τις βόλτες αλλά από τις άλλες τις πραγματικές μάχες (οι οποίες προφανώς δεν είναι του γούστου του); Αυτό τον πολιτικό, εμείς οι αδαείς πολίτες, δεν τον περιμέναμε να πέσει ως από μηχανής θεός λίγο πριν από τις προεδρικές αλλά τον επιζητούσαμε κάθε φορά που καθόμασταν στις ουρές. Και όσο κι αν αμφισβητείται συχνά η νοημοσύνη μας, είχαμε την ικανότητα να διακρίνουμε ποιος την εμπαίζει, και ποιος έχει πιθανότητες να εννοεί αυτά που λέει. Και επειδή το έργο που τώρα βλέπει ο κ. Παπαδόπουλος εμείς το ζούσαμε, αντιληφθήκαμε σταδιακά πως αυτός ο οποίος είναι αποφασισμένος να αλλάξει κάτι, σίγουρα δεν είναι εκείνος ο οποίος ξυπνά μια καλή προεκλογική πρωία και θυμάται την ταλαιπωρία μας στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά εκείνος ο οποίος θέτει ως προτεραιότητά του και όλες τις υπόλοιπες μέρες τη δική μας υγεία. Η κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων ήταν για χρόνια αυτή που βλέπει τώρα ο κ. Παπαδόπουλος. Μόνο που τώρα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με το πριν και αυτή έγκειται στην ψήφιση των νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ. Και είναι στην ψήφιση αυτής της μεταρρύθμισης, ψήφιση για την οποία αγωνίστηκε βάζοντάς τα με θεούς και δαίμονες ο υπουργός Υγείας, που εναποθέτει ο απλός πολίτης την ελπίδα του και όχι στις βόλτες του κ. Παπαδόπουλου, ούτε στους όψιμους συγκλονισμούς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X