ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:02
 

Ο επαναστάτης του κατεστημένου

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Ότι θα άκουγαν τα έρμα τα αφτιά μου διάφορα κουφά με το που θα άρχιζε η προεκλογική περίοδος, ήμουν προετοιμασμένη. Διότι ως γνωστόν αυτό το έργο το έχουμε δει πολλάκις και κάθε φορά είναι το ίδιο κακοπαιγμένο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, για να είμαι εντελώς ειλικρινής, διατηρούσα μια πολύ κρυφή ελπίδα πως η λαίλαπα της κρίσης θα άλλαζε κάπως τους κωδικούς της προεκλογικής γλώσσας. Διότι η οικονομική κρίση δεν ξεσκέπασε μόνο τη βρωμιά και τη σαπίλα του συστήματος αλλά και την ανικανότητα των πολιτικών μας να δείξουν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα να καθαρίσουν τον στάβλο της διαπλοκής. Με αποτέλεσμα στη συνείδηση του πολίτη να καταντούν όλοι ένοχοι μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου.

Είχα λοιπόν την κρυφή ελπίδα ότι αυτή η διαπίστωση θα τύγχανε κάποιου σεβασμού από τους κομματάρχες όχι βέβαια λόγω ευαισθησίας ή κάποιας θαμμένης πολιτικής ευθιξίας αλλά από μια ανάγκη να γίνουν πιο πειστικοί στους ήδη δύσπιστους ψηφοφόρους τους. Δυστυχώς, όμως, ούτε και τώρα έχουν την ικανότητα να διαγνώσουν πως η νοημοσύνη μας δεν συγχωρεί καμία προσπάθεια εμπαιγμού της.

Όλα λοιπόν κι αν τα περίμενα στον βωμό της προεκλογικής ασυναρτησίας, η δήλωση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου ότι «θα τα βάλει με το χρηματοοικονομικό κατεστημένο» διότι όπως φρόντισε να επεξηγήσει «αυτό το χρηματοοικονομικό κατεστημένο είναι που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή και αυτό είναι που θέλει να μείνει γαζωμένο στην εξουσία για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δικά του οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα» ξεπέρασε τις προβλέψεις μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε κάποιο χρόνο για να εμπεδώσετε όσα ελαφρά τη καρδία εκστόμισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ αλλά αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα.

Ένας πολιτικός γέννημα θρέμμα του κατεστημένου, ο οποίος ηγείται ενός κόμματος που είναι ο ορισμός του κατεστημένου, θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε διαθέτει δύο δράμια νου πως αυτός ο συγκεκριμένος θα τα βάλει με το χρηματοοικονομικό κατεστημένο. Ένας πολιτικός του οποίου οι πράξεις, ο τρόπος ζωής, και ο επαγγελματικός του βίος αποδεικνύουν πως δεν έχει περπατήσει ούτε μισό βήμα έξω από το κατεστημένο έρχεται τώρα να εξαγγείλει πως θα έρθει σε αντιπαράθεση μ’ αυτό. Ένας πολιτικός ο οποίος το δικηγορικό του γραφείο ήταν ο νομικός σύμβουλος του Χρηματιστηρίου κατά τη διάρκεια της μεγάλης φούσκας και το ίδιο γραφείο ήταν εκείνο το οποίο σύμφωνα με την έκθεση Τόρκιλσεν υπέγραψε όλες τις εταιρείες που αποτέλεσαν το δίκτυο κλοπής των σέρβικών δισεκατομμυρίων, έχει το θράσος να μιλάει για πόλεμο με το κατεστημένο.

Τα παραδείγματα που αναφέρω δεν ισχυρίζομαι ότι αποδεικνύουν τίποτα άλλο εκτός από του ότι είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος πως είναι ο αρμόδιος να τα βάλει με το κατεστημένο. Πότε στη μέχρι τώρα πορεία του ο εν λόγω πολιτικός εναντιώθηκε στα κατεστημένα συμφέροντα; Πότε κονταροχτυπήθηκε με αυτά για το καλό του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος; Σε ποια συγκεκριμένη διαδρομή του πήγε κόντρα στο ρεύμα του κατεστημένου; Από ή προς Στράκκα; Πότε και πώς διαχώρισε τη θέση του από αυτό; Άσε που είναι εντελώς ανυπόστατο να διαχωρίζει το κατεστημένο σε χρηματοοικονομικό και άλλο, δεδομένου ότι ένα είναι το κατεστημένο και σ’ αυτό αναμφισβήτητα ανήκει ο κ. Παπαδόπουλος και το κόμμα του, αφού η μέχρι τώρα ύπαρξη αμφοτέρων δεν εμπεριέχει καμία απόδειξη περί του αντιθέτου.

Και για να τελειώνουμε με τις γελοιότητες να υπενθυμίσω στον ίδιο τι σημαίνει κατεστημένο δεδομένου ότι και τα ελληνικά του χρειάζονται βελτίωση. Κατεστημένο είναι ένα σύστημα ατόμων και ισχυρών ομάδων συμφερόντων που ελέγχουν σε βαθμό να εξουσιάζουν καίριους τομείς της πολιτικής και οικονομικής ζωής και που αντιδρούν σε κάθε ανανέωση η οποία θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία τους. Ειλικρινά απορώ. Πραγματικά πιστεύει ο κ. Παπαδόπουλος ότι εξαιρείται αυτού του ορισμού; Κι αν το πιστεύει πού βασίζει την πεποίθησή του; Πότε ακριβώς επαναστάτησε και δεν το πήρε κανείς μας χαμπάρι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση