ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουαί κι αλίμονο

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Είναι τρομαχτικό. Επί της ουσίας τρομαχτικό. Ένας πρόεδρος κόμματος, υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο οποίος μάλιστα υπόσχεται την αλλαγή και πλασάρει ένα τάχα μου σύγχρονο προφίλ (αλά Μακρόν) να βγαίνει και να δηλώνει χωρίς ίχνος ντροπής πως έχει ηχογραφημένο τον υπουργό Υγείας. Το δηλώνει μάλιστα στο κρατικό κανάλι χωρίς καμία συνείδηση πως η συγκεκριμένη φράση το μόνο που μπορεί να αποκαλύψει δεν είναι τα όποια «άπλυτα» του υπουργού, αλλά την επικίνδυνη νοοτροπία που κουβαλά ο ίδιος και η οποία προφανώς καθορίζει όχι μόνο τον τρόπο σκέψης του αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες ευελπιστεί να κυβερνήσει τη χώρα.

«Τον έχουμε ηχογραφημένο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας, ισχυριζόμενος ότι στο εν λόγω ηχογραφημένο ντοκουμέντο ο κ. Παμπορίδης υπόσχεται το πολυασφαλιστικό. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω στην ερμηνεία των ισχυρισμών του κ. Παπαδόπουλου σχετικά με τις προθέσεις του κ. Παμπορίδη, διότι πρώτον θεωρώ κάτι περισσότερο από επαρκή την απάντηση του υπουργού Υγείας και δεύτερον δεν είναι εκεί το θέμα στο οποίο οφείλουμε να εστιάσουμε αν πραγματικά θέλουμε να διαβάσουμε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις είναι μια πολύ επικίνδυνη νοοτροπία, η οποία ξεχειλίζει από σκοταδισμό και πολιτική αγυρτεία. Μία νοοτροπία παρακρατικής υπόστασης και αντιδημοκρατικών μεθόδων φακελώματος από την οποία είναι γνωστό πως υπέφερε για χρόνια αυτός ο λαός και πως εξαιτίας της κρατήθηκε για άλλα τόσα χρόνια σε συσκότιση. Μια νοοτροπία η οποία υπαγορεύει στον φορέα της να μην αναγνωρίζει κανένα απολύτως φραγμό προκειμένου να υλοποιήσει τους μωροφιλόδοξους στόχους του και κυρίως να επιστρατεύει όλα τα «ανήθικα» και «αθέμιτα» μέσα για να πλήξει όποιον θεωρεί αντίπαλό του.

Πέρα από τη νομική διάσταση, λοιπόν, του θέματος, ότι δηλαδή η ηχογράφηση είναι παράνομη πράξη και μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα –πράγμα που όφειλε ως νομικός να γνωρίζει ο κ. Παπαδόπουλος– υπάρχει και η ηθική διάσταση η οποία μας οδηγεί σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Πως ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος χωρίς καμία αιδώ εκστόμισε δημόσια τη φράση «τον έχουμε ηχογραφημένο» είναι φορέας αυτής της νοοτροπίας σκοταδισμού και ώς τέτοιος είναι επικίνδυνος για τον τόπο. Σε μια άλλη χώρα, αν ένας από τους υποψήφιους για την Προεδρία αποκάλυπτε ότι κατέχει ηχογραφημένους άλλους πολιτικούς θα εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση, όχι μόνο από τις εκλογές αλλά και από την πολιτική ζωή του τόπου.

Σ’ αυτή όμως τη χώρα της μίμησης και της απομίμησης, με τη διαφθορά να βασιλεύει στα υπόγεια γρανάζια του συστήματος, οι πάντες επικεντρώθηκαν στην «κόντρα» μεταξύ υπουργού Υγείας και κ. Παπαδόπουλου μετατοπίζοντας την ουσία στο επίπεδο των προεκλογικών αντιπαραθέσεων. Όταν όμως ένας πολιτικός επιστρατεύει τακτικές του σκότους για να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αντιθέσεις του τότε το πρόβλημα δεν έγκειται στο επίπεδο της προεκλογικής αναμέτρησης αλλά στην επικινδυνότητα του τρόπου σκέψης του συγκεκριμένου πολιτικού και των μεθόδων που αυτός ενστερνίζεται και οι οποίες ούτε χωρούν ούτε και συγχωρούνται σε μια χώρα δημοκρατική.

Με απλά λόγια όφειλαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να καταδικάσουν την πολιτική αγυρτεία του κ. Παπαδόπουλου και να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτές τις σκοταδιστικές μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, από τις οποίες κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί αυτός ο τόπος. Ο κ. Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν επέδειξε καμία μεταμέλεια για το αποκαλυπτικό της νοοτροπίας του ατόπημα, αλλά έσπευσε μαζί με την υπόλοιπη κομπανία του σκότους, να προσάψει στον υπουργό την κατηγορία πως διολισθαίνει στον κατήφορο των ύβρεων. Όλα αυτά συνέβησαν πριν καν καθίσει στην καρέκλα της εξουσίας. Φανταστείτε, λοιπόν, τι είναι άξιος να κάνει όταν και εφόσον εκλεγεί. Ουαί κι αλίμονο, στη χώρα και σε όποιον διαφωνεί με το πριγκιπάτο του σκότους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση