ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:41
 

Το τελικό τεστ

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Εκεί που θα κριθεί η όποια σοβαρότητα έχει απομείνει στα κοινοβουλευτικά μας κόμματα είναι όταν θα τεθούν ενώπιόν τους τα νομοσχέδια για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Διότι αν μέχρι τώρα ανεχτήκαμε να μετατρέπουν το εθνικό μας πρόβλημα σε προεκλογικό χαρτί, με αποτέλεσμα να θυμούνται διαφορές μεταξύ τους εκεί όπου επί της ουσίας δεν υπάρχουν ή να ενώνονται παρ’ όλες τις εξόφθαλμες διαφορές που τους χωρίζουν προκειμένου να κερδίσουν την εξουσία, σε ό,τι αφορά το ΓΕΣΥ, ευτυχώς δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να ακολουθήσουν αυτή τη μικροπολιτική μέθοδο.

Και ο λόγος δεν είναι βέβαια η ευαισθησία τους σχετικά με το θέμα της δημόσιας υγείας, διότι αν είχαν αυτή την ευαισθησία το ΓΕΣΥ μέχρι τώρα θα ήταν ήδη λυμένο, ούτε και το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τον απλό πολίτη διότι αν ο απλός πολίτης ήταν η προτεραιότητά τους και πάλι το ΓΕΣΥ θα ήταν λυμένο. Ο λόγος που δεν έχουν το περιθώριο να εμπαίξουν (ως είθισται) τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, είναι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ο οποίος με πολύ συνέπεια στον λόγο και στο έργο του, δεν ανέχεται τέτοιου είδους μικροπολιτικές τακτικές, αλλά αντιθέτως ξεμπροστιάζει οποιονδήποτε προσπαθεί να εμποδίσει την ψήφιση των νομοσχεδίων για να ικανοποιήσει τα όποια συμφέροντα, εν όψει προεδρικών εκλογών.

Ο κ. Παμπορίδης είναι ο προφανώς ο μόνος πολιτικός σ’ αυτή εδώ τη χώρα που αισθάνεται υπόλογος πρώτα στον πολίτη και ύστερα στα όποια λόμπι ή επιχειρηματικά σύνολα θεωρούν πως μπορούν να ορίζουν, με τις ευλογίες βέβαια των κομματαρχών, τη μοίρα του πολίτη. Και μάλλον είναι η πρώτη φορά που όχι μόνο οι συντεχνίες και τα εν λόγω οργανωμένα σύνολα αλλά και αυτοί οι ίδιοι οι βουλευτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν υπουργό ο οποίος είναι αρκετά «αντισυμβατικός» ώστε να μη χωράει σε κανένα από τους κανόνες του παιχνιδιού που εδώ και χρόνια παίζεται εις βάρος των πολιτών. Δεν έχουν λοιπόν κανένα περιθώριο οι βουλευτές να υιοθετήσουν την τακτική που χρόνια ακολουθούσαν προκειμένου να κρατήσουν τις ισορροπίες των συμφερόντων τα οποία εξαργύρωναν σε ψήφους και σε διάφορα άλλα πολιτικά και μη νταραβέρια.

Λίγες μέρες πριν από τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, υπήρξε προσπάθεια από βουλευτές να πετύχουν την αναβολή της συζήτησης στην επιτροπή Υγείας με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή του υπουργού, ο οποίος μέσω τουίτερ αλλά και δηλώσεών του στο ραδιόφωνο είπε ξεκάθαρα πως συγκεκριμένοι κύκλοι πολεμούν το ΓΕΣΥ και προσπαθούν να το δυσφημίσουν με fake ειδήσεις. «Μην τους πιστεύετε» έγραψε ο κ. Παμπορίδης στο τουίτερ του συμπληρώνοντας με θάρρος πως «θέλουν να στερήσουν την υγεία μας για τα κέρδη τους». Αν ο υπουργός Υγείας δεν είχε αυτό το πολιτικό τσαγανό που κανονικά θα έπρεπε να διαθέτουν και οι λοιποί κυβερνώντες, τότε θα συνέβαινε αυτό στο οποίο οι ομάδες πιέσεων και οι πολιτικάντηδες ψηφοθήρες προσέβλεπαν.

Να αναβάλουν τις συνεδριάσεις ώστε να «μαγειρέψουν» τη μεταρρύθμιση στα μέτρα των προεκλογικών τους συμφερόντων. Αυτό δηλαδή που συνέβαινε πάντα μόνο που επιτέλους βρέθηκε ένας πολιτικός, ο οποίος δεν άγεται και φέρεται αναλόγως των καιρικών προεκλογικών συνθηκών αλλά έχει ως προτεραιότητά του τον πολίτη. Κι αυτό γιατί διαθέτει την πολιτική ηθική να ντρέπεται ο ίδιος σαν άνθρωπος για το επίπεδο της δημόσιας υγείας αλλά και γιατί έχει την παιδεία και το υπόβαθρο να μην υποκλίνεται στα όποια συμφέροντα δυναμιτίζουν το δημόσιο συμφέρον. Κάτι που προφανώς οι υπόλοιποι πολιτικοί μας δεν διαθέτουν.

Τώρα λοιπόν είναι που θα πρέπει να περάσουν το τελικό τεστ οι κύριοι βουλευτές. Αν δεν συνετιστούν θέτοντας ως προτεραιότητά τους τον πολίτη τότε ούτε τα επιχειρηματικά σύνολα ούτε οι ψηφοθηρικές τους τακτικές θα τους σώσουν. Διότι αυτή την φορά ο πολίτης έχει συμπαραστάτη τον Υπουργό Υγείας ο οποίος είναι αποφασισμένος να ξεμπροστιάσει όποιον βάζει σε δεύτερη μοίρα το δικαίωμα του στην δημόσια υγεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X