ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Σιζόπουλος παίζει το τελευταίο του χαρτί

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου να δημοσιοποιήσει μέρος των πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου σε διάσκεψη τύπου έχει αναμφίβολα επικρατήσει στην ατζέντα της ημέρας και κυρίως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις για το αν εμπίπτει στο πλαίσιο της διαφάνειας και ενημέρωσης των πολιτών, ή σ’ αυτό των πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει εκλογών.

Το ενδιαφέρον στην κίνηση του Μαρίνου Σιζόπουλου είναι πως μπαίνει στον προεκλογικό χορό ξεκαθαρίζοντας πλήρως τις πολιτικές του επιδιώξεις. Αφενός θέλει να καταστήσει την ΕΔΕΚ το πιο σκληρό αντιπολιτευτικό κόμμα, αφετέρου θέλει να διαφοροποιήσει εαυτόν στα μάτια του κόσμου από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο που ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος Γιώργος Λιλλήκας αρνήθηκε να ακολουθήσει την ακραία γραμμή του, διαχωρίζοντας τη θέση του.

Αρκεί όμως ένα προεκλογικό θέαμα του «όλα στη φόρα» να προσελκύσει κόσμο, να επαναφέρει την ΕΔΕΚ στη ζωή και να καταστήσει τον Μαρίνο Σιζόπουλο υπολογίσιμο πολιτικό αρχηγό;

Όπως όλα δείχνουν ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών δεν το αποκλείει. Δείχνει να πιστεύει πως με την κίνηση αυτή δεν έχει τίποτα να χάσει. Αντιλαμβάνεται πως το κόμμα του οδηγείται σε ελεύθερη πτώση και προσπαθεί να βρει τρόπους να το κρατήσει στη ζωή. Συνεπώς είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα μέχρι τον Μάη.

Στην προσπάθειά του να ιδεολογικοποιήσει την ΕΔΕΚ και να καθορίσει το δικό του πολιτικό βάρος όμως, του έχει μάλλον διαφύγει, πως με την συγκεκριμένη κίνηση δίδει την χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση να σταματήσει την ενημέρωση των όσων διαμείβονται στο κυπριακό. Κλείνει ουσιαστικά ο ίδιος την πόρτα σε όποια μορφή ενημέρωσης γύρω από τις εξελίξεις.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος χρησιμοποιεί το τελευταίο του χαρτί.

Ίσως ο ίδιος να σκέφτεται στο ενδεχόμενο της αδυναμίας πως ως νέος συγκριτικά στην πολιτική, θα μπορέσει να συνεχίσει το πολιτικό παιχνίδι. Θα πρέπει όμως να λάβει παράλληλα υπόψη πως αν το εκλογικό σώμα συγχωρεί και ξεχνά εύκολα, η ιστορία, όταν αφορά τζόγο σε ένα καίριο εθνικό θέμα κρίνεται αμείλικτη. Και ξεχωρίζει τους πολιτικούς, σε ηγέτες και υποσημειώσεις. Θα πρέπει να προσέχει συνεπώς διπλά και να αναλογιστεί αν με τον τρόπο με τον οποίο κινείται, καταλήξει από υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός, σε υποσημείωση της ιστορίας.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση