ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:49
 

Η αξιοπιστία χάθηκε στην πορεία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Εμένα μου καταλογίζουν πολλά, αλλά τουλάχιστον παραδέχονται κάποιοι πως αυτά που πιστεύω τα λέω, ακόμα κι αν δυσαρεστώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους και αυτό είναι θεμιτό. Το προσόν της αξιοπιστίας είναι το δικό μου πλεονέκτημα έναντι του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος καταγράφει τη μεγαλύτερη αναξιοπιστία», έλεγε σε συνέντευξή του στον ACTIVE ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ η GPO και του καταλόγιζε ανωριμότητα, αλαζονεία και μεγάλα λόγια.

Το ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αποτυπωθεί –και όχι άδικα– στα μάτια μεγάλης μερίδας της κοινωνίας ως αναξιόπιστος είναι γεγονός και αυτό είναι πλέον δύσκολο ν’ αλλάξει. Γεγονός αποτελεί επίσης ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος επιδιώκει να καταστεί ως ο αξιόπιστος υποψήφιος. Μπορεί όμως να πείσει για τις προθέσεις του; Οι τελευταίες του κινήσεις καταδεικνύουν πως η αλαζονεία που του προσάπτει μερίδα της κοινωνίας ενέχει τον κίνδυνο να καταστήσει και τον ίδιο αναξιόπιστο.

Ήταν περίπου ένα μήνα πριν, όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαβεβαίωνε από την τηλεόραση του ΑΛΦΑ πως, παρά τις ενστάσεις του, σεβάστηκε την απόφαση του κόμματός του και ψήφισε τον Νίκο Αναστασιάδη. Ασχέτως αν όλοι, ακόμη και οι πιο αδιάφοροι στα πολιτικά δρώμενα, θυμούνται πως ο ίδιος, υπέρμαχος του μνημονίου, στήριζε υπογείως τον Γιώργο Λιλλήκα, άνθρωπο που τασσόταν εναντίον του μνημονίου.

Στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής σοβαρότητας διέδιδε αργότερα πως η λύση του Νίκου Αναστασιάδη προνοεί όπως ο Μουσταφά Ακιντζί θα διορίζει τους Ε/κ βουλευτές, βασιζόμενος σε έγγραφο του 2015. Το επιτελείο του έσπευσε μάλιστα να το δημοσιεύσει επιμένοντας και παραβλέποντας νεότερο έγγραφο στο οποίο διευκρινιζόταν το αυτονόητο: πως η κάθε κοινότητα θα διορίζει τους δικούς της αξιωματούχους.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε κι άλλα που πλήττουν την πολιτική συνέπεια και κρίση του ΔΗΚΟϊκού προέδρου. Όπως το ότι ενώ βάσισε το αφήγημα της πολιτικής του καριέρας σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο απέναντι στο περιβόητο «ΔΗΣΑΚΕΛ», σήμερα θυμήθηκε τους κοινούς αγώνες της Αριστεράς. Και μάλλον θα επιμείνει σε αυτούς εάν τελικώς πάρει το εισιτήριο για τον β΄ γύρο. Είναι και το ότι ενώ ο ίδιος μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου έκρινε πως για το «εθνικό μας συμφέρον και το συμφέρον του λαού μας» έπρεπε να εκλεγεί ο Δημήτρης Χριστόφιας στη συνέχεια υπήρξε ο μεγαλύτερός του πολέμιος.

Θα σταθούμε, ωστόσο, στην πρόσφατη κόντρα με τον Γιώργο Παμπορίδη. «Τον έχουμε ηχογραφημένο» είπε με έπαρση στο κρατικό κανάλι, προετοιμάζοντας όλους μας πως ο Γιώργος Παμπορίδης άλλα λέει δημοσίως και άλλα στο παρασκήνιο. Για κακή του τύχη όμως, ο υπουργός Υγείας δεν είναι ο Κώστας Καδής που παρακολουθεί αποσβολωμένος να αποδομείται η μεταρρύθμισή του. Τον προκάλεσε να βγάλει δημοσίως τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα. Τα «ντοκουμέντα» έγιναν εν τέλει πρακτικά τοποθέτησης του κ. Παμπορίδη δύο χρόνια πριν και προτού να δοθεί το πράσινο φως για μονοασφαλιστικό. Τοποθέτηση που ουδέποτε άλλωστε απέκρυψε ο Γιώργος Παμπορίδης.

Όλη αυτή η εμμονή του Νικόλα Παπαδόπουλου να αποδομήσει πλήρως την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, πολύ φοβάμαι πως μάλλον θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη παγίδα καταστροφής του. Και αυτό γιατί στην προσπάθειά του να πλήξει το έργο του Γιώργου Παμπορίδη και εν πολλοίς να το υποτιμήσει, τα έβαλε με το μόνο πολιτικό πρόσωπο που συγκρούστηκε με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Αντιθέτως, ο ίδιος με αναφορές του ότι το ΓεΣΥ αποτελεί μία απλή φορολογία εντείνει την καχυποψία των πολιτών για το αν στόχος του είναι όντως να βελτιώσει τη δημόσια υγεία ή να θάψει τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Αυτές οι κινήσεις του επαναφέρουν στη μνήμη των υποψιασμένων πολιτών πως ενώ διακηρύττει τον πόλεμο του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, στην ουσία ο ίδιος πάντα το εκπροσωπούσε αυτό το κατεστημένο νομικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Εισηγούμαι προτού γίνει περισσότερο ρεζίλι, να παραιτηθεί! Για ποιόν μιλάμε; »
ΑΚΑ  |  08:26

Η σχέση Μύρωνα-Κληρίδη επισκίασε τα της δικαιοσύνης

«Αυτό που συνέβη χθες λέγεται και δούλεμα του κόσμου. »
ΑΚΑ  |  08:24

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:37

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:36

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X