ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:42
 

Ο αποπροσανατολισμός και η ουσία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την περασμένη Παρασκευή η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου προχώρησε από το βήμα της Βουλής σε μία σειρά σημαντικών καταγγελιών για την πολιτική εμπλοκή στο φαγοπότι του Συνεργατισμού. Κάποιοι το θεώρησαν ενδεικτικό της ροπής της στον λαϊκισμό, άλλοι την επευφήμησαν για την τόλμη της.

Χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα ούτως ώστε να δημοσιοποιηθεί εμπλοκή της σε κόκκινο δάνειο οικογενειακής επιχείρησης, στην οποία είναι μέτοχος για να αρχίσει σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που την κατακεραυνώνουν και εκείνους που βλέπουν σκευωρίες πίσω από τη δημοσιοποίησή του για να αποδομήσουν τη «μόνη τολμηρή βουλευτή» που τα είπε έξω από τα δόντια.

Παρά την τόλμη της για τα όσα κατήγγειλε, υπάρχει θέμα τάξης για την ίδια και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Εξίσου λογικό και σημαντικό όμως είναι να διερευνηθούν τα όσα σημαντικά κατήγγειλε και τα οποία δεν αναιρούνται. Και εξαιτίας αυτού η ίδια η Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν πιο αυστηρό κανονισμό γύρω από το πόθεν έσχες των βουλευτών και αυστηρό έλεγχο στο ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων γύρω από τα όσα ψηφίζουν. Όχι να κλείσει το θέμα με τον νόμο της ομερτά.

Δεν είναι όμως μόνο στην περίπτωση Θεολόγου που χάνεται η ουσία. Αφότου η κυβέρνηση κλείδωσε τη συμπόρευση του ΔΗΚΟ στις κρατικές εγγυήσεις, θεώρησε πως η παραίτηση του Δ.Σ. του συνεργατισμού θα εκτόνωνε το κλίμα. Αυτό ήταν προφανώς αρκετό για τον Πρόεδρο ούτως ώστε να κλείσει το θέμα του Συνεργατισμού και να κινήσει για την Πάφο να εξαγγείλει έργα, τα οποία θα μας πλασάρει ως απόδειξη ενός κράτους που μεταρρυθμίζει.

Αντιλαμβάνεστε. Και το μέγεθος του δουλέματος αλλά και του απύθμενου θράσους. Αυτή τη φορά όμως είναι στο χέρι του καθενός από μας ξεχωριστά να μη χάσει την ουσία και το διακύβευμα του Συνεργατισμού. Και πάνω από όλα να μη γίνει συνένοχος στο δούλεμα. Γιατί η ουσία είναι μία παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού. Υπάρχουν ευθύνες, που δεν περιορίζονται στην παραίτηση του Δ.Σ. της ΣΚΤ. Ευθύνες έχει η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία με την ανοχή μας, λειτουργεί χρόνια τώρα ως παράσιτο μέχρι και την αφυπηρέτησή της. Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση για τους διορισμούς, την κακοδιαχείριση, αλλά και για τις επικίνδυνες δηλώσεις της που σκόρπισαν τον πανικό. Διότι έκλεισε τα μάτια στις ανεπάρκειες του καθενός που διόρισε. Όλα αυτά ανατίναξαν τον Συνεργατισμό μέσα στα χέρια μας. Θα σιωπήσουμε κι αυτή τη φορά χάνοντας την ουσία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση