ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:35
 

Πολιτική/οί για ιθαγενείς

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά από ένα επεισοδιακό Εθνικό Συμβούλιο, όπου ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συνεδρία εις ένδειξη διαμαρτυρίας, όχι για το κυπριακό αλλά για το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν απαντούσε στις κλήσεις του, που είχαν ως αντικείμενο την αποτροπή της παύσης του υπαρχηγού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέλεξε να ενημερώσει τον λαό για το που βρίσκεται το κυπριακό. Μία δεκάλεπτη δήλωση, εν πολλοίς αμήχανη, με πέραν του ενός μισάωρου καθυστέρησης, καθώς όπως ενημερωθήκαμε, ο Πρόεδρος, έσβηνε και έγραφε μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Για τη μεταστροφή του, βέβαια δεν χρειαζόταν η εν λόγω δήλωση. Μας είχε προϊδεάσει βεβαίως με βαρύγδουπες δηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως το αλησμόνητο ρητορικό ερώτημά του, «τι να την κάνω την καρέκλα σε μία πατρίδα που θα διχοτομηθεί», αλλά και με μία πλειάδα άλλων κινήσεων και δηλώσεών του που είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα και προετοίμαζαν μέχρι και τον πιο ανίδεο ότι ο Πρόεδρος βάζει πλώρη για το 2018.

Την ίδια μέρα, είχε αποκαλυφθεί από την εφημερίδα «Πολίτης» δημοσίευμα πρακτικών στη βουλή για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου στον ναό της Δημοκρατίας. «Δεν είναι όμορφο να μην τηρούμε τον νόμο, θα έλεγα αν όχι αυστηρά τουλάχιστον κατά προσέγγιση» ήταν η νύξη του Προέδρου της Βουλής, μετά τις γραπτές καταγγελίες βουλευτών. «Εγώ έχω να πω ότι τα γραφεία τα οποία μας ανήκουν στη Βουλή, σε κάθε κόμμα, δεν μας τα έδωσαν οι συνάδελφοι αλλά ο λαός, και είναι δική μας απόφαση αν θα καπνίσουμε ή όχι(!!!) Εγώ συγκεκριμένα καπνίζω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Χρίστος Χρίστου. Σημείωσε δε πως το «το Προεδρικό «ξηκαπνίζει που ούλλες τις πάντες!» σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το επιχείρημα και τη θέση του. Τότε αποκρίθηκε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος να ζητήσει αφαίρεση από τα πρακτικά της τοποθέτησης για το Προεδρικό, προφανώς για να μη θιχτεί ο Πρόεδρος και κουμπάρος του.

Το βράδυ της Τρίτης σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ φιλάθλων του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, ενώ αυτοκίνητο πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάμεσα στο πλήθος παρασέρνοντας οπαδό. Η λύση κατά τον κ. Δίπλαρο, ήταν ότι πρέπει να παραιτηθούν αστυνομικοί για τη συμπλοκή. Ούτε λόγος για παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης, ο οποίος πέραν των υπόλοιπων εκτρόπων που έχουν εκτυλιχθεί καθόλη την πορεία που βρίσκεται στο πηδάλιο του Υπουργείου, ακόμα να εντοπίσει ένα μικρό κοριτσάκι που απήχθηκε μέρα μεσημέρι, πριν από ένα μήνα.

Τρία διαφορετικά συμβάντα, μέσα σε τρεις διαφορετικές μέρες, που λένε πολλά. Καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την σοβαρότητα που διέπει το πολιτικό μας σύστημα. Λένε όμως πολλά και για μας τους πολίτες. Οι πολιτικοί που αναδεικνύουμε, θεωρούν προφανώς πως διοικούν ιθαγενείς. Πρόσωπα τα οποία είναι έτοιμα να δεχτούν αδιαμαρτύρητα όλα τα στρεβλά και κωμικοτραγικά τα οποία διαδραματίζονται στην πολιτική σφαίρα. Πρόσωπα τα οποία ουδέποτε θα αντιδράσουν μπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Το ζήτημα είναι για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε όλα αυτά. Και το κυριότερο κατά πόσο όλους αυτούς αξίζουμε τελικώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X