ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτική/οί για ιθαγενείς

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά από ένα επεισοδιακό Εθνικό Συμβούλιο, όπου ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συνεδρία εις ένδειξη διαμαρτυρίας, όχι για το κυπριακό αλλά για το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν απαντούσε στις κλήσεις του, που είχαν ως αντικείμενο την αποτροπή της παύσης του υπαρχηγού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέλεξε να ενημερώσει τον λαό για το που βρίσκεται το κυπριακό. Μία δεκάλεπτη δήλωση, εν πολλοίς αμήχανη, με πέραν του ενός μισάωρου καθυστέρησης, καθώς όπως ενημερωθήκαμε, ο Πρόεδρος, έσβηνε και έγραφε μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Για τη μεταστροφή του, βέβαια δεν χρειαζόταν η εν λόγω δήλωση. Μας είχε προϊδεάσει βεβαίως με βαρύγδουπες δηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως το αλησμόνητο ρητορικό ερώτημά του, «τι να την κάνω την καρέκλα σε μία πατρίδα που θα διχοτομηθεί», αλλά και με μία πλειάδα άλλων κινήσεων και δηλώσεών του που είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα και προετοίμαζαν μέχρι και τον πιο ανίδεο ότι ο Πρόεδρος βάζει πλώρη για το 2018.

Την ίδια μέρα, είχε αποκαλυφθεί από την εφημερίδα «Πολίτης» δημοσίευμα πρακτικών στη βουλή για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου στον ναό της Δημοκρατίας. «Δεν είναι όμορφο να μην τηρούμε τον νόμο, θα έλεγα αν όχι αυστηρά τουλάχιστον κατά προσέγγιση» ήταν η νύξη του Προέδρου της Βουλής, μετά τις γραπτές καταγγελίες βουλευτών. «Εγώ έχω να πω ότι τα γραφεία τα οποία μας ανήκουν στη Βουλή, σε κάθε κόμμα, δεν μας τα έδωσαν οι συνάδελφοι αλλά ο λαός, και είναι δική μας απόφαση αν θα καπνίσουμε ή όχι(!!!) Εγώ συγκεκριμένα καπνίζω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Χρίστος Χρίστου. Σημείωσε δε πως το «το Προεδρικό «ξηκαπνίζει που ούλλες τις πάντες!» σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το επιχείρημα και τη θέση του. Τότε αποκρίθηκε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος να ζητήσει αφαίρεση από τα πρακτικά της τοποθέτησης για το Προεδρικό, προφανώς για να μη θιχτεί ο Πρόεδρος και κουμπάρος του.

Το βράδυ της Τρίτης σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ φιλάθλων του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, ενώ αυτοκίνητο πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάμεσα στο πλήθος παρασέρνοντας οπαδό. Η λύση κατά τον κ. Δίπλαρο, ήταν ότι πρέπει να παραιτηθούν αστυνομικοί για τη συμπλοκή. Ούτε λόγος για παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης, ο οποίος πέραν των υπόλοιπων εκτρόπων που έχουν εκτυλιχθεί καθόλη την πορεία που βρίσκεται στο πηδάλιο του Υπουργείου, ακόμα να εντοπίσει ένα μικρό κοριτσάκι που απήχθηκε μέρα μεσημέρι, πριν από ένα μήνα.

Τρία διαφορετικά συμβάντα, μέσα σε τρεις διαφορετικές μέρες, που λένε πολλά. Καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την σοβαρότητα που διέπει το πολιτικό μας σύστημα. Λένε όμως πολλά και για μας τους πολίτες. Οι πολιτικοί που αναδεικνύουμε, θεωρούν προφανώς πως διοικούν ιθαγενείς. Πρόσωπα τα οποία είναι έτοιμα να δεχτούν αδιαμαρτύρητα όλα τα στρεβλά και κωμικοτραγικά τα οποία διαδραματίζονται στην πολιτική σφαίρα. Πρόσωπα τα οποία ουδέποτε θα αντιδράσουν μπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Το ζήτημα είναι για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε όλα αυτά. Και το κυριότερο κατά πόσο όλους αυτούς αξίζουμε τελικώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση