ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Στον κυνισμό του χρήματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο υποψήφιος για την προεδρία και πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου αποκάλυψε στην «Κ» ότι προσεγγίστηκε από επιτελεία ούτως ώστε είτε να αποσύρει την υποψηφιότητά του είτε να στηρίξει υπογείως άλλον υποψήφιο.

Ακολούθησε η πρόσφατη αποκάλυψη του Γιώργου Λιλλήκα σε συνέντευξή του και πάλι στην «Κ» για προσπάθεια εξαγοράς του από επιτελείο υποψηφίου ώστε να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη.

Οι εν λόγω καταγγελίες δεν μένουν στη σφαίρα του κουτσομπολιού και της σεναριολογίας για το προεκλογικό πάρε δώσε. Γίνονται επίσημα και βρίσκονται γραπτώς σε συνεντεύξεις. Από δύο πολιτικούς αρχηγούς που διεκδικούν το ύπατο αξίωμα. Και οι δύο καταγγελίες, ωστόσο, έγιναν δεκτές ελαφρά τη καρδία τόσο από το νομικό όσο και από το πολιτικό σύστημα.

Πού οριοθετείται ο κυνισμός του χρήματος, ο οποίος θεωρεί πως όλα έχουν την τιμή τους και πού ξεκινά η άκρατη λασπολογία σε όλα αυτά;

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι πολίτες απαξιώνουν μέρα με τη μέρα περισσότερο το πολιτικό σύστημα. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, τόσο ο Χρίστος Χρίστου όσο και ο Γιώργος Λιλλήκας οφείλουν να δώσουν στοιχεία και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το ποιος τους προσέγγισε και με τι αντάλλαγμα. Μάλιστα, σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε ήδη και ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας να παρέμβει ζητώντας στοιχεία. Μόνο έτσι θα μπορούσε να διασωθεί το πολιτικό σύστημα από τον κυνισμό του χρήματος και από τις εξαγορές για την καρέκλα.

Το ζήτημα όμως δεν μένει εκεί. Και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία φωτογραφίζουν συγκεκριμένο επιτελείο. Αυτό του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ προχώρησε σε μία ιδιαίτερα χλιαρή διάψευση των όσων είπε ο Γιώργος Λιλλήκας, περιοριζόμενος στο ότι δεν τον αγγίζουν και δεν τον αφορούν.

Αρκούνται, όμως, απλώς σε μία χλιαρή διάψευση; Η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου φιλοδοξεί να αποτελεί την υποψηφιότητα που θα θέσει ένα τέρμα στο παλαιοκομματικό κατεστημένο. Είναι η υποψηφιότητα που κατακεραύνωνε τους χρηματισμούς FOCUS, που υπόσχεται πως η νέα άφθαρτη γενιά θα αναλάβει τα ηνία για ένα σύγχρονο αξιοκρατικό κράτος. 

Η υπόνοια ότι εκείνος βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς του Γιώργου Λιλλήκα και του Χρίστου Χρίστου για να στηρίξουν την προεδρική του πρόταση προκαλεί ένα μεγάλο λεκέ στην υποψηφιότητά του. Έναν λεκέ που ενδεχομένως να πλήξει τη δυναμική του στην πιο κρίσιμη φάση της εκλογικής μάχης.

Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, αναμένουμε πως με την ίδια ένταση που κατακεραυνώνει τα κακώς κείμενα και τις πολιτικές των «εκπροσώπων του παλαιοκομματισμού», θα τοποθετηθεί και για τα όσα τον καταγγέλλουν. Ας προκαλέσει τον Γιώργο Λιλλήκα αλλά και τον Χρίστο Χρίστου να αποδείξουν με στοιχεία πως τα όσα λένε δεν ευσταθούν και όντως δεν τον αφορούν, λαμβάνοντας ακόμη και τα αναγκαία νομικά μέτρα.

Ας το κάνει για όλους εκείνους που έχουν πιστέψει πως η υποψηφιότητά του μπορεί να φέρει την αλλαγή. Και για να προστατεύσει τον ίδιο του τον εαυτό. Αν όλες αυτές οι κατηγορίες μείνουν αναπάντητες, έστω και αν εκλεγεί, μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας θα εξακολουθεί να είναι δύσπιστη απέναντί του. Και θα θεωρεί πως πίσω από κάθε πολιτική του κρύβεται η λογική, πως όλοι και όλα έχουν την τιμή τους. Του αξίζει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X