ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:43
 

Το κόμμα που θα μας μεταρρύθμιζε

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Επιβάλλεται θαρραλέα να προχωρήσουμε σε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, και όλοι μαζί να αλλάξουμε νοοτροπίες βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση της κοινωνίας για να μην επιτρέψουμε ξανά πισωγύρισμα», έλεγε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

«Νοοτροπίες τοπικιστικές και λαϊκίστικες ζημιώνουν τη χώρα και το εθνικό συμφέρον», σημείωνε, προσθέτοντας πως δεν γίνεται «να επικρατούν οι ψήφοι, το χειροκρότημα, το εύκολο, το λαϊκίστικο και να απορρίπτονται παρατάσεις έξι μηνών θέτοντας το εθνικό συμφέρον κάτω από προσωπικά, κομματικά και τοπικιστικά συμφέροντα».

«Αυτές τις νοοτροπίες πρέπει να τις ξεριζώσουμε είτε προέρχονται από ανθρώπους που πρόσκεινται στον ΔΗΣΥ είτε από οποιονδήποτε κόμμα, από εργοδοτικές, συνδικαλιστικές ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις» κατέληγε.

Έτσι θαρραλέα μετά τις εκλογές και στο πλαίσιο του να ξεριζωθούν οι νοοτροπίες του παρελθόντος, όπου τα κομματικά συμφέροντα υπερείχαν του εθνικού, η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού έστειλε τη διευθύντρια επικοινωνίας του ΔΗΣΥ Σόφη Μιχαηλίδου στο πηδάλιο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Στη συνέχεια, με αξιοκρατία και διαφάνεια, το πολιτικό μέλος του ΔΗΣΥ και λειτουργός Α8 του Υπουργείου Οικονομικών Σάβια Ορφανίδου, επιλέχθηκε από όλους του συναδέλφους της να μετακινηθεί στο γεμάτο κύρος πόστο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο. Και αυτό γιατί η ίδια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είδε τη δουλειά της κας Ορφανίδου και την ήθελε με κάθε τρόπο κοντά της, όπως μας εξηγήθηκε. Κάπως έτσι αξιοκρατικά και η δασκάλα, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ Δέσπω Σεργίου αποφάσισε αυθαίρετα να εγκατασταθεί και να πληρώνεται ως αποσπασμένη δασκάλα στις Βρυξέλλες.

Με τον ίδιο τρόπο και το πρόγραμμα του Αβέρωφ Νεοφύτου, που διέρρευσε στον «Πολίτη». Πρόγραμμα που παρουσίαζε συναντήσεις του κ. Νεοφύτου με συναγερμικούς που είτε θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο είτε επιδιώκουν προαγωγή. Για τον ίδιο τον συναγερμικό πρόεδρο ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί ρουσφέτι, αλλά μία συνηθισμένη μέρα, που ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αφιερώνει τον χρόνο του ακούγοντας τους πολίτες. Παλαιά τακτική, άλλωστε, που εφάρμοζε από το πόστο του Υπουργού Συγκοινωνιών.

Διορισμοί μετακινήσεις και βολέματα ημετέρων είναι μία προσφιλής τακτική όλων των πολιτικών κομμάτων που βρίσκονται στην εξουσία και θέλουν να ανανεώσουν τη θητεία τους στην εξουσία. Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση πως έγιναν σε όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις και από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Αυτό που μας ενοχλεί είναι η υποκρισία και η προσπάθεια της Πινδάρου να παρουσιάσει το κόμμα ως κάτι άλλο από αυτό που είναι. Βαρύγδουπες δηλώσεις και συνθηματολογία περί μεταρρυθμίσεων και αλλαγής νοοτροπίας. Δηλώσεις που η ίδια η πραγματικότητα τις αναιρεί καθημερινά με σωρεία παραδειγμάτων.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όσο κι αν θέλει να εμποτίσει το προφίλ του με προοδευτικά φιλελεύθερα και μεταρρυθμιστικά χρώματα, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους δεν θα πάψει να είναι ένα καθαρά συντηρητικό κόμμα. Ένα κόμμα που εκπροσωπεί τη λαϊκή Δεξιά. Και όπως όλα τα κόμματα που βρέθηκαν χρόνια στην εξουσία επιβιώνει από την πολιτική συνδιαλλαγή και τα συμφέροντα.

Το λυπηρό βέβαια είναι πως όσο οι πολίτες δεν αντιδρούν, δέχονται τα πάντα και ξεχνούν εύκολα θα βρίσκεται πάντα ένα κόμμα, ένα πολιτικό πρόσωπο και μία ομάδα που θα διακηρύττει την ετοιμότητά της να συγκρουστεί με το παλαιοκομματικό κατεστημένο. Ασχέτως του αν τις κολόνες μιας καθαρά συμφεροντολογικής και πελατειακής κοινωνίας τις έχουν κτίσει τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που αυτοαποκαλούνται ως οι μεταρρυθμιστές της κοινωνίας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X