ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Ώρα να κυβερνήσουν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Θεώρησα και θεωρώ πως δεν θα δικαιολογείτο και δεν δικαιολογείται η αποδοχή της παραίτησης αφού θεωρώ πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα ούτε και οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών», είπε τη Δευτέρα ο Νίκος Αναστασιάδη απαντώντας στο γιατί δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη.

Στο ίδιο πλαίσιο βεβαίως κινήθηκε λίγο νωρίτερα και ο Χάρης Γεωργιάδης, που ξεκαθάρισε πως δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης αν θα παυθεί ή όχι αλλά του ίδιου του Προέδρου. Οι τοποθετήσεις των δύο έγιναν, αφότου η βουλή έδειξε  «υπεύθυνη» στάση στηρίζοντας και τις κρατικές ενισχύσεις αλλά και τα νομοσχέδια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς μάλιστα τις όποιες τροπολογίες που ενδεχομένως να δυσκολέψει τα πράγματα για την κυβέρνηση. Γιατί μέχρι και την ψήφιση και ο ένας και ο άλλος τηρούσαν σιγή ιχθύος γύρω από τις φωνές που απαιτούσαν καθημερινά παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη.

Πέραν όμως της χρονικής συγκυρίας, τείνουμε να συμφωνήσουμε με τον Πρόεδρο, πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα του Χάρη Γεωργιάδη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε όμως να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και προ πάντων να βρει λύσεις; Διορίζοντας τα κατάλληλα άτομα, λαμβάνοντας έγκαιρα αποφάσεις και εφαρμόζοντας πολιτικές που θα επιβεβαίωναν πως μπορούν και ξέρουν να κυβερνούν.

Το κεφάλαιο του Συνεργατισμού έκλεισε, θα βρίσκεται όμως εκεί να μας θυμίζει πως η αλαζονεία και ο εφησυχασμός αποτελούν τον μεγαλύτερο δαίμονα της εν λόγω κυβέρνησης. Και αυτό γιατί μία σειρά κινήσεων καταδεικνύουν πως αρνούνται ακόμα να κυβερνήσουν. Είναι ο Συνεργατισμός και κατ επέκταση η οικονομία, είναι και οι άτσαλοι χειρισμοί στην Παιδεία, τα ανοικτά θέματα στο κυπριακό και το επόμενο διάστημα όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει και το θέμα της υγείας.

Δυστυχώς το 56% που έλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης τον Φεβράρη που πέρασε, αντί να γεμίσει ευθύνες την τρέχουσα θητεία του, μάλλον προκάλεσε εφησυχασμό. Εφησυχασμό που εδώ και τέσσερις μήνες δεν του επιτρέπει να κυβερνήσει.

Τώρα που τελείωσε λοιπόν ο Συνεργατισμός, είναι η ώρα να κυβερνήσουν και να βγουν μπροστά. Πλέον, δεν έχουν τον εύκολο στόχο που λέγεται βουλή για να της φορτώσουν ευθύνες λαϊκισμού και παραλείψεων. Σήμερα είναι η δική τους στιγμή να βγουν μπροστά. Και μαζί με την κυβέρνηση και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Γιατί το κρυφτούλι τους μακριά από τα πάνελ στην πιο κρίσιμη στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, δεν μας πείθει για τη σοβαρότητα που τους διακατέχει, αλλά για την αδυναμία τους να υπερασπιστούν και να πείσουν, ένα προς το παρόν ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X