ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:08
 

Ώρα να κυβερνήσουν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Θεώρησα και θεωρώ πως δεν θα δικαιολογείτο και δεν δικαιολογείται η αποδοχή της παραίτησης αφού θεωρώ πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα ούτε και οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών», είπε τη Δευτέρα ο Νίκος Αναστασιάδη απαντώντας στο γιατί δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη.

Στο ίδιο πλαίσιο βεβαίως κινήθηκε λίγο νωρίτερα και ο Χάρης Γεωργιάδης, που ξεκαθάρισε πως δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης αν θα παυθεί ή όχι αλλά του ίδιου του Προέδρου. Οι τοποθετήσεις των δύο έγιναν, αφότου η βουλή έδειξε  «υπεύθυνη» στάση στηρίζοντας και τις κρατικές ενισχύσεις αλλά και τα νομοσχέδια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς μάλιστα τις όποιες τροπολογίες που ενδεχομένως να δυσκολέψει τα πράγματα για την κυβέρνηση. Γιατί μέχρι και την ψήφιση και ο ένας και ο άλλος τηρούσαν σιγή ιχθύος γύρω από τις φωνές που απαιτούσαν καθημερινά παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη.

Πέραν όμως της χρονικής συγκυρίας, τείνουμε να συμφωνήσουμε με τον Πρόεδρο, πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα του Χάρη Γεωργιάδη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε όμως να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και προ πάντων να βρει λύσεις; Διορίζοντας τα κατάλληλα άτομα, λαμβάνοντας έγκαιρα αποφάσεις και εφαρμόζοντας πολιτικές που θα επιβεβαίωναν πως μπορούν και ξέρουν να κυβερνούν.

Το κεφάλαιο του Συνεργατισμού έκλεισε, θα βρίσκεται όμως εκεί να μας θυμίζει πως η αλαζονεία και ο εφησυχασμός αποτελούν τον μεγαλύτερο δαίμονα της εν λόγω κυβέρνησης. Και αυτό γιατί μία σειρά κινήσεων καταδεικνύουν πως αρνούνται ακόμα να κυβερνήσουν. Είναι ο Συνεργατισμός και κατ επέκταση η οικονομία, είναι και οι άτσαλοι χειρισμοί στην Παιδεία, τα ανοικτά θέματα στο κυπριακό και το επόμενο διάστημα όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει και το θέμα της υγείας.

Δυστυχώς το 56% που έλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης τον Φεβράρη που πέρασε, αντί να γεμίσει ευθύνες την τρέχουσα θητεία του, μάλλον προκάλεσε εφησυχασμό. Εφησυχασμό που εδώ και τέσσερις μήνες δεν του επιτρέπει να κυβερνήσει.

Τώρα που τελείωσε λοιπόν ο Συνεργατισμός, είναι η ώρα να κυβερνήσουν και να βγουν μπροστά. Πλέον, δεν έχουν τον εύκολο στόχο που λέγεται βουλή για να της φορτώσουν ευθύνες λαϊκισμού και παραλείψεων. Σήμερα είναι η δική τους στιγμή να βγουν μπροστά. Και μαζί με την κυβέρνηση και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Γιατί το κρυφτούλι τους μακριά από τα πάνελ στην πιο κρίσιμη στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, δεν μας πείθει για τη σοβαρότητα που τους διακατέχει, αλλά για την αδυναμία τους να υπερασπιστούν και να πείσουν, ένα προς το παρόν ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση