ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Λούτ, η Φουρέϊρα, ο Μαρκίδης, ο Τσελεπής και ο Μίχος

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η Λουτ λοιπόν μας έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε παιδιά...

Τους στίχους του παιδικού τραγουδιού μου θύμισε η φρενίτιδα με την οποία αναμένεται η αγέλαστε Λουτ στην Κύπρο αυτή τη φορά. Ούτε για τη Φουρέϊρα δεν έκαναν έτσι κάποια ΜΜΕ...

Είναι άραγε τόσο σημαντική αυτή της η επίσκεψη; Θα κρίνει όντως την εξέλιξη ή και το τέλμα του Κυπριακού; Θα έρθει με νέες ιδέες ή και ένα χρονοδιάγραμμα που πολλούς τρομάζει;
Είναι έτοιμος ο Healthy και η ομάδά του να αντιπροτείνουν ιδέες για να βγούμε από το τέλμα ή άλλα θα λέει σε αυτήν και άλλα θα εννοεί, όπως τον κατηγορεί το ΑΚΕΛ;
Και το κυριότερο: Είναι έτοιμη η πολιτική ηγεσία να αντικρίσει σοβαρά, χωρίς μικροπολιτικές και μικροκομματικά κριτήρια το μέλλον του τόπου και να ομοφωνήσουν σε μια συμμαχία για το αύριο των παιδιών και των εγγονιών μας, όπως καθημερινά διαλαλούν;

Πάντως οι εκτιμήσεις των άμεσα εμπλεκομένων είναι πως "η αισιοδοξία για το κρίσιμο ταξίδι της Λουτ είναι ανύπαρκτη και η ανησυχία κυρίαρχη", όπως ακριβώς μου είπε πολιτικός που γνωρίζει. Ιδιαίτερα μετά τον αποσυντονισμό στο εσωτερικό μέτωπο, τις αψιμαχίες και τις αποχώρησεις από την διαπραγματευτική ομάδα του Ηealthy.

Την ίδια ώρα ακούγονται και δημόσια αντιδράσεις από τη στάση του ΑΚΕΛ και του Τουμάζου Τσιελεπή αλλά και του Αλέκου Μαρκίδη για μη συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα. Επικρίσεις κατά του Μαρκίδη ακούστηκαν από αρκετούς φίλους του και στον ΔΗΣΥ και αλλού. Αντιδράσεις για την απουσία του ΑΚΕΛ ακούστηκαν και στο ίδιο το κόμμα, όπως έγκυρα με ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα.
Όπως μου είπε, "κάποιοι στο κόμμα θεώρησαν βεβιασμένη την απόφαση για αποχώρηση και κρίνουν ότι η υπερβολική πολεμική κατά του Αναστασιάδη και η σύγκρισή του με τον Ντενκτάς προκαλεί ήδη αρνητικά σχόλια και για τον Άντρο και για το ΑΚΕΛ" . Από την άλλη όμως, σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλλα, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν συγχαρεί τον Άντρο που "τόλμησε και τα είπε ξεκάθαρα" και "αποκάλυψε επιτέλους το αληθινό πρόσωπο του Αναστασιάδη". Αυτή η μερίδα στελεχών, όπως μου είπε, υποστηρίζει πως "τελευταία ο Άντρος παρουσιάζει ένα αρχηγικό προφίλ το οποίο δεν είχε προηγουμένως και καλοβλέπουν ξανά την ηγεσία του".

Για να επανέλθω στις αντιδράσεις για τις απουσίες Μαρκίδη και Τσιελεπή από τη διαπραγματευτική ομάδα, όλες σχεδόν συγκλίνουν στο επιχείρημα πως "έπρεπε να πάνε και να τα πουν εκεί".
Μεταξύ των πολλών επικρίσεων υπήρξαν και δύο επώνυμες. Η μία από τον Μάριο Ηλιάδη, επίσης μέλος της ομάδας, που μίλησε για κενό από την απουσία τους και εξέφρασε την ελπίδα να επανεκτιμήσουν τη θέση τους και να επιστρέψουν στην ομάδα. Όπως είπε, ο Μαρκίδης είναι μέλος της ομάδας για μια εικοσαετία και γνωρίζει όλη τη διαδρομή του Κυπριακού, ενώ για τον Τσιελεπή υποστήριξε ότι "είναι ίσως ο βαθύτερος γνώστης του Κυπριακού".

Η δεύτερη επίκριση ήρθε από τον Μιχάλη Παπαπέτρου. Ο Μίχος, με άρθρο του υποστηρίζει πως ενώ συμφωνεί με τα επιχειρήματα και την ανάλυση των Μαρκίδη-Τσιελεπή διαφωνεί με την απόφασή τους να μην παρευρεθούν στη συνεδρία. Όπως έγραψε, έπρεπε να πάνε σε αυτή, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να ξεσκεπάσουν τις μεθοδεύσεις του Αναστασιάδη.
Και πάει ένα βήμα πάρα κάτω με μια ιδιαίτερη και άκρως ενδιαφέρουσα αναφορά για τον Healthy:
"Τώρα με την απουσία τους, πολύ φοβούμαι ότι ο Αναστασιάδης θα παίζει μόνος του. Και η μοναδική μας ελπίδα θα είναι να έλθει στα συγκαλά του, κάτι το οποίο δεν φαντάζει πολύ πιθανό."! 

Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός τους κράτους από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι βουλευτές βάζουν ξανά τα καλά τους για την πιο σημαντική συνεδρία της Ολομέλειας. Κάποιοι θα μιλήσουν για να μιλήσουν ενώ το αποτέλεσμα θα είναι χωρίς εκπλήξεις αφού όλοι γνωρίζουν τις συμμαχίες που επιτεύχθηκαν. Για άλλη μια φορά κερδίζουν, σχεδόν, όλοι. Περισσότερο όμως αυτοί που εργάστηκαν στο παρασκήνιο και πέτυχαν τις συγκλίσεις και συμμαχίες που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει και παράδοξες.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X