ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα αμοντάριστα πλάνα του πρίγκιπα και ο Φούλης

= ‪ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πληροφορίες από τον λόφο της εξουσίας αναφέρουν ότι ο Νίκαρος και ο Μουσταφά μάλλον έχουν κλειδώσει την κοινή συνάντησή τους, υπό την ομπρέλα του χαμογελαστού Άιντε, βέβαια, στο Νταβός.

Απ' ό,τι μαθαίνω από τον κύριο Πάμπο, εκείνο που ανησυχεί επί του παρόντος τον Νίκαρο δεν είναι η κοινή συνάντηση με τον «κύριο Μπαν», αλλά η διαχείρισή της στο εσωτερικό. «Τον απασχολεί πολύ η διαχείριση όλου του πακέτου Νταβός. Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ και δεν θα πω περισσότερα» μου είπε, αφήνοντάς με εν απορία.
 
Όπως, πάντως, μου ψιθύρισε ο κύριος Πάμπος, όλοι οι συνεργάτες του Προέδρου ήσαν χαρωποί στο γεύμα που τους παρέθεσε ο Νίκαρος προχθές. «Όλο χαμόγελα και αστεία έλεγαν λες και δεν υπήρχαν τα σοβαρά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν καθημερινά» μου είπε.
Ακόμα και ο Νίκαρος ήταν χαρούμενος και είπε τα αστεία του. Ήπιε το κόκκινο κρασάκι του «ευχόμενος υγεία και να πάνε όλα καλά και δεξιά το 2016»...

Καλά κρατεί η μουρμούρα στον ΔΗΣΥ για τη δήλωση Τορναρίτη ότι δεν θα συνεχίσουν οι διεργασίες για τις βουλευτικές, αφού προέχει η λύση του Κυπριακού.

Εκτός από τις αντιδράσεις κάποιων από τους φερόμενους ως υποψηφίους του κόμματος, υπήρξαν και αντιδράσεις από υψηλόβαθμα στελέχη. Ένα εξ αυτών με αρκετή μάλιστα πείρα στα εκλογικά, δήλωσε πως ο ΔΗΣΥ θα βρει πολλές φορές μπροστά του τη δήλωση Τορναρίτη, αφού δεν γίνεται το μεγαλύτερο κόμμα να αποφεύγει τη συζήτηση για τις βουλευτικές εκλογές.
«Ποιους αλήθεια θα πείσουμε όταν λίγες μέρες προηγουμένως δώσαμε μάχη για να τροποποιήσουμε τον εκλογικό νόμο και τον νόμο για τις χορηγίες των κομμάτων; Πιστεύουμε ότι ο κόσμος δεν ενημερώνεται, ότι δεν θυμάται; Μήπως βάζουμε μόνοι μας τάτσες στο εκλογικό μας κοστούμι;» διερωτήθηκε ολίγον... ποιητικά.

Η μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε πως ο μεγάλος αρχηγός μετά το Ισραήλ θα δώσει το στίγμα του στην ενδοκομματική συζήτηση για το θέμα των εκλογών «με τρόπο που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα».
Η μάνταμ υποστηρίζει ότι ο Φούλης θα επιστρέψει στην κυπριακή κομματική καθημερινότητα ανανεωμένος και με ενισχυμένο το προφίλ του μετά την «προεδρική» υποδοχή της οποίας έτυχε στο Ισραήλ.
Μεταφέρει, μάλιστα, συγκεκριμένες ιδέες προς τον ίδιο τον Νίκαρο και κάποιους από τους υπουργούς του.
 
Αληθεύει ότι οι υπεύθυνοι του γραφείου του πρίγκιπα Νικόλαου μοίρασαν στους δημοσιογράφους «αμοντάριστα πλάνα» από την συνάντηση με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο;
Κύπριος δημοσιογράφος διερωτήθηκε για το επείγον της είδησης ώστε να σταλούν «αμοντάριστα πλάνα», λες και επρόκειτο για κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή ένα σεισμό ή κάποια θεομηνία...

Από τη συνάντηση με τον cool Παυλόπουλο βγήκε και το πρώτο πολιτικό ανέκδοτο του 2016. Ήταν την ώρα που ο Παυλόπουλος με το γνωστό του ύφος εξέφρασε στον πρίγκιπα «ευαρέσκεια που ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι ενωμένος στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για λύση του Κυπριακού».
Στον πρίγκιπα βρήκε να εκφράσει τη σχετική ευαρέσκεια;
Μπας και τον μπέρδεψε με τον Αβέρωφ;

Πάντως ό,τι και να ένιωσε εκείνη την ώρα ο Νικόλαος, δεν το έδειξε. Αξιοθαύμαστη, όντως, η ψυχραιμία του!

«Βεβαίως, εξερχόμενος του Προεδρικού δεν συγκρατήθηκε και επανέλαβε τα γνωστά στον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ», όπως με ενημέρωσε συνάδελφος που παρακολούθησε τη σκηνή.
Ο ίδιος μου είπε πως η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν πολύ θερμή και ο πρίγκιπας χάρηκε ιδιαίτερα που ήταν ο πρώτος πολιτικός από την Κύπρου που συνάντησε ο νέος (και νεαρός) αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ευχήθηκε μάλιστα να «έπιασε τόπο» η ενημέρωση που του έκανε για το Κυπριακό.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος θα επανέλθει στην Αθήνα για δεύτερο κύμα συναντήσεων με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς...

Μαρτυρίες με αναφορές στον Βγενό έφεραν οι ανακριτές από το Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως οι πληροφορίες που έφεραν οι ανακριτές θα αξιολογηθούν από τον γενικό εισαγγελέα. Οπόταν, ας μη βιαζόμαστε...
 
Μαθαίνω πως η Χρυστάλλα διοικήτρια είχε πρόσφατα σημαντική επαφή με στόχο να τονώσει το ίματζ της. Απέτυχε, πάντως, γιατί ούτε κινηματογράφος, ούτε φωτογράφος, ούτε καν ένα μικρόφωνο υπήρξε για την καταγραφή της...

KOYΪΖ: Ποιος νεαρός, σχετικά, πολιτικός που πέρασε μάλιστα από μικρό πολιτικό κόμμα, παρενοχλεί δύο κόμματα με στόχο να βρεθεί υποψήφιος σε κάποιο ψηφοδέλτιο; Παφίτης, στέλεχος κόμματος πάντως αντέδρασε, όταν το άκουσε, με τη γλώσσα του σώματος. Αντίναξε τον γιακά του...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση