ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Άντρος, το περιστέρι και ο... Επικούρειος Χαμπουλλάς!

= ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αύριο θα γίνει τελικά η συνάντηση Άντρου - Νίκαρου για ανταλλαγή απόψεων για τη συνάντηση που θα έχει ο πρώτος στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου.

Διπλωμάτης με μακρά καριέρα μου υπενθύμισε χθες ότι ο Νίκαρος έχει εμπειρία από τέτοια ταξίδια, αφού θεωρείται... πρωτοπόρος μια που πριν από δέκα χρόνια, το 2015 είχε ανάλογη συνάντηση στην Τουρκία. Όταν μάλιστα επέστρεψε στην Κύπρο ήταν γεμάτος αισιοδοξία για την θέληση της Τουρκίας να λύσει το Κυπριακό...

Ο διπλωμάτης δεν αξιολογεί ως ουσιαστικό στοιχείο την πρόσκληση Άντρου από την Τουρκία αλλά μάλλον ως διαδικαστικό. Δεν κρατήθηκε όμως να μην σχολιάσει την δήλωση του ότι η πρόσκληση από την Τουρκία "αποτελεί αναγνώριση της πατριωτικής στάσης που επιδεικνύει το κόμμα παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση". Αντιλαμβάνεται άραγε ότι με την δήλωση αυτή έχει ήδη πιστώσει την Τουρκία με καλή θέληση; Αλήθεια πιστεύει ότι η Τουρκία θα καλούσε ένα πατριωτικό κόμμα για να συζητήσει μαζί του το Κυπριακό;"

Από τον λόφο της εξουσίας πάντως ακούω ότι ο Νίκαρος ετοιμάζει μήνυμα που θα στείλει μέσω του πολιτικού περιστεριού (της ειρήνης) Άντρου, στον Τσαβούσογλου...

Για θρίαμβο μιλούν κάποιοι στο ΔΗΚΟ, όταν αναφέρονται στις επαφές του πρίγκιπα Νικόλαου στην Αθήνα. Στον πρώτο γύρο, αφού θα ακολουθήσει και δεύτερος για να γίνουν συναντήσεις με όλα τα κόμματα. Άτομο της εσωκομματικής αμφισβήτησης πάντως διευκρίνισε πως μπορεί ο Νικόλας να έτυχε θερμής υποδοχής από τον Παυλόπουλο, τον Κοτζιά και τον Τσίπρα (για τον τελευταίο δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά όπως είπε), αλλά αυτή είναι η πάγια τακτική που ακολουθείται.

"Ούτε θρίαμβος, ούτε ιδιαίτερη αντιμετώπιση υπήρξε. Μην σας πω ότι οι Ελλαδίτες ηγέτες ξέχασαν από την επόμενη κιόλας συνάντηση που είχαν όσα τους είπε ο πρίγκιπας" ανέφερε επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει τα δικά της σοβαρότατα θέματα και δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση να εμπλακεί στα εσωτερικά της Κύπρου. "Οπόταν το ταξιδάκι του πρίγκιπα στην Αθήνα ήταν μάλλον χωρίς ουσία γι' αυτό και δεν βλέπω να γίνεται σύντομα το δεύτερο για συναντήσεις με τους άλλους αρχηγούς", είπε.

Με μια ρήση του Επίκουρου αντεπιτέθηκε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς στις απανωτές επικρίσεις που δέχεται, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα. Η ρήση που ανάρτησε στο facebook έλεγε: "Ποτέ μου δεν επεδίωξα ν ' άρεσω στους πολλούς. Αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που εγώ γνωρίζω απέχουν πολύ από το να τα καταλάβουν. - Επίκουρος" Συναγερμικός με τον οποίο μίλησα για το θέμα μου... μετάφρασε ως εξής την ρήση του Επίκουρου: "Ο Χαμπουλλάς μάλλον αναφέρεται στα αμπελοπούλια όταν λέει "αυτά που γνωρίζων απέχουν πολύ από το να τα καταλάβουν", το αξιοσημείωτο είναι που ακόμα θεωρεί πως δεν έχει κάνει λάθος και επιμένει στην αρχική του θέση! Επειδή ο εν λόγω Συναγερμικός είναι, μάλλον περισσότερο αρχαιολάτρης από τον Χαμπουλλά και γνωρίζει σε βάθος τον Επίκουρο και όχι από το διαδίκτυο, μου επεσήμανε πως ο αρχαίος φιλόσοφος ήταν γνωστός για τη σχέση που είχε αυτός και οι φίλοι του με εταίρες και μου υπενθύμισε άλλο ένα γνωμικό του, "το οποίο ταιριάζει γάντι στον Χαμπουλλά", όπως είπε. Πρόκειται για το: "Είναι μάταιο να ζητάς από τους θεούς αυτά που μπορείς να αποκτήσεις μόνος σου"!

Η προσοχή του ΔΗΣΥ στρέφεται σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα ασχοληθεί με την αίτηση του Κωστάκη για άρση της ασυλίας του έτερου ενοχλητικού βουλευτή και ραλίστα, Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Και αυτός ο βουλευτής επέδειξε μετά την δημόσια κατακραυγή για τη συμπεριφορά του, ροπή προς την αρχαία ελληνική φιλοσοφία δηλώνοντας πως θα αναμένει στωικά την απόφαση της Δικαιοσύνης. Ως γνωστόν ιδρυτής της στωικής φιλοσοφίας ήταν ο "δικός" μας Ζήνωνας ο Κιτιεύς. Ο... Λαρνακέας φιλόσοφος δίδασκε ότι μόνον η φιλοσοφία και τα αποτελέσματα που αυτή επιφέρει στη ζωή του ανθρώπου, δίδουν σ' αυτόν την ευτυχία. Υπολογίζω πως και ο ραλίστας βουλευτής το φιλοσόφησε το θέμα και από τότε τρέχει με χίλια... αμπελοφιλοσοφώντας.

Μια και βρίσκομαι στον ΔΗΣΥ σας ενημερώνω ότι ο Φούλης επέστρεψε δριμύτερος και "είναι αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα του κόμματος μέσα σε μια εβδομάδα". Η δήλωση έγινε από την μάνταμ που φυλάγει τον Φούλη η οποία κάτι παραπάνω γνωρίζει από όλα τα στελέχη που θεωρούν πως έχουν την εύνοια του αρχηγού. "Θα δείτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και θα καταλάβετε" μου είπε σημειώνοντας πως ο Φούλης είχε εμπνεύσεις ακόμα και μέσα στο αεροπλάνο!

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση