ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η διάλεξη της Διοικήτριας και η συγκίνηση του Νίκαρου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σοβαρή έως... βλοσυρή προσήλθε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών η Διοικήτρια Χρυστάλλα.

Οι βουλευτές που ανέμεναν ότι η Διοικήτρια θα τους ενημέρωνε για την αξιοποίηση της έκθεσης της επιτροπής για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος άκουσαν... διάλεξη!

"Η Διοικήτρια νόμισε πως κλήθηκε σε κάποιο σύλλογο για να αναλύσει τα επιτεύγματα και την δράση της στην Κεντρική Τράπεζα από τότε που ανέλαβε το τιμόνι", μου ανέφερε χθες πηγή που γνωρίζει όσα λέχθηκαν στην κλειστή συνεδρία από την Διοικήτρια.


Μάταια οι βουλευτές ζητούσαν διευκρινίσεις και έθεταν ερωτήσεις. Σφίγγα η κυρία Χρυστάλλα σε βαθμό που κάποιοι, όχι λίγοι και όχι από ένα ή δύο κόμματα, εκνευρίστηκαν. "Κυρίως από το ύφος της", σύμφωνα με πηγή μου στη Βουλή.

Η Διοικήτρια επέμεινε πως δεν μπορούσε να απαντήσει για τις υποθέσεις που την ρωτούσαν αφού αυτές εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ επικαλέστηκε και το απόρρητο και της Κεντρικής Τράπεζας ("κάτι που παλαιότερα δεν σεβάστηκε", όπως μου ανέφερε η πηγή μου) αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επεσήμανε πάντως πως η συνεργασία της με τον Κωστάκη είναι άριστη!

Αντί απαντήσεων πάντως η Διοικήτρια άφησε και υπονοούμενα ότι το πόρισμα της Επιτροπής χρησιμοποιείται ήδη από τον Βεγνόπουλο και ενδέχεται να τον βοηθήσει να κερδίσει τις δικαστικές του μάχες κατά της Κύπρου!

Ο Δημήτρης Συλλούρης, που διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής κατά τη σύνταξη του πορίσματος, όπως μου ειπώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα, "έβγαζε σιωπηλός αφρούς". Ίσως γι' αυτό αργότερα να μην περιορίστηκε σε απλή δήλωση απογοήτευσης αλλά μίλησε για κάποιους οι οποίοι ίσως και να επιθυμούν να χάσουμε τις υποθέσεις εναντίον μας ως Κυπριακή Δημοκρατία και να θεωρηθεί υπεύθυνη η Επιτροπή Θεσμών για τον τρόπο που έκανε την έκθεση της".

Πάντως υπήρξε και ένας που έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην Διοικήτρια...

Σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορευτεί απόψε ο Νίκαρος, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου. Όπως με πληροφόρησε ο κύριος Πάμπος που ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους του Προεδρικού και ακόμη περισσότερα, ο Νίκαρος σχολίαζε προχθές με συγκίνηση την τιμή που του γίνεται.

Ιδιαίτερα περήφανη είναι και η κυρία Άντρη η οποία θα συνοδεύει τον Νίκαρο μαζί με άλλα μέλη της προεδρικής οικογένειας, όπως μαθαίνω.

Στο γεύμα που θα ακολουθήσει καλεσμένος είναι και ο Πρόεδρος Παυλόπουλος...

Όπως μαθαίνω ένα απλό αλλά συμβολικό και πολύ σημαντικό δώρο μεταφέρει στις αποσκευές της από την Σόφια η κυρία Άντρη.

"Άλλοι δεν βρίσκουν να γεμίσουν τα ψηφοδέλτιά τους και εμείς δεν ξέρουμε πού να τους βάλουμε" είπε ο Φούλης σχολιάζοντας την κοσμοσυρροή γύρω από τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με την Μαντάμ του Φούλη.
Όντως πηγές μου από τον ΔΗΣΥ επιβεβαιώνουν αυτά που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες με τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων να ασκεί πιέσεις στην Πινδάρου για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο ο πονηρός Φούλης τους στέλνει ΟΛΟΥΣ στην επιλογή των αγνών ψηφοφόρων του κόμματος...

Η κυρία Γιαννούλλα, που κινείται στην μικρή περιοχή του Άντρου στο ΑΚΕΛ, με πληροφόρησε ότι ο προεκλογικός για το κόμμα του λαού έχει φέτος πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Ακόμα και "συντροφικά μαχαιρώματα πίσω από την πλάτη" και "κτυπήματα κάτω από τη μέση".

Πάντως οι περισσότερες καταγγελίες για προώθηση με αθέμιτα μέσα προσωπικής ατζέντας αφορούν ένα άτομο "λες και όλοι τα έχουν μαζί του", όπως μου είπε.

Μεγάλος ο αναβρασμός στην πριγκιπική αυλή. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο πρίγκιπας ετοιμάζεται να ανακοινώσει άλλη μια επιτυχία μετά το "ναι" του Χρίστου Τσίγκη με την οποία θέλει να πάρει την ρεβάνς από την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Ακούω πως ο πρίγκιπας κινείται κατά Λεμεσό μεριά...

Δύο γυναίκες στελέχη του ΔΗΚΟ για αντικομματική συμπεριφορά και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγόρησε πρόσφατα ένα από τα στελέχη του πρίγκιπα.

Η απάντηση από σοβαρό και ουδέτερο κομματικό στέλεχος ήρθε με μια προειδοποίηση. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου το στέλεχος απάντησε ότι "οι βυζαντινισμοί θα μας διαλύσουν το κόμμα μια ώρα αρχύτερα, ίσως και πριν από τις εκλογές!"
Και δεν εννοούσε τις δύο γυναίκες στελέχη...

Το Σάββατο εκτός απροόπτου αποφασίσει και τυπικά η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ για τα ψηφοδέλτια.

Λάμπει όλο και περισσότερο το άστρο της Ζέτας στην κυβέρνηση. Ο Νίκαρος, όπως ακούω, εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειές
της που ειδικά την τελευταία περίοδο έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη την κυβέρνηση. 

Η ίδια πάντως συνεχίζει χωρίς καμιά έπαρση να υπηρετεί τη θέση της με ευελιξία και μελετημένες, στοχευμένες κινήσεις.

Όπως πληροφορούμαι πρόσφατη οδηγία της έχει αναστατώσει ανώτερους λειτουργούς του υπουργείου για το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν υποθέσεις για τις οποίες απαιτείται η μεσολάβηση του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, η ίδια με υπομονή εξήγησε τους λόγους της απόφασης και έπεισε τους λειτουργούς ότι η απόφαση θα είναι προς το συμφέρον "και των ιδίων των λειτουργών και του υπουργείου αλλά και της εργασιακής ειρήνης".

Βεβαίως όλοι αναμένουν αυτό να αποδειχθεί στην πράξη γιατί υπάρχουν και οι συντεχνίες που καραδοκούν...

KOYΪΖ: Αληθεύει ότι μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο υπουργός Κουγιάλης μάλλον θα παίξει την πάπια και δεν πρόκειται να ανακοινώσει διαζύγιο από το ΕΥΡΩΚΟ "εκτός κι αν το ζητήσει ξανά επίσημα ο Φούλης;" 

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση