ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Όταν ο Νίκαρος αντέστρεψε το πιστόλι από τον κρόταφο...

= ΤΡΙΤΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με το πιστόλι στον κρόταφο βρέθηκε ξανά χθες ο Νίκαρος, στις Βρυξέλλες, λόγω των αιτημάτων της Τουρκίας για άνοιγμα κεφαλαίων...

Σύμφωνα όμως με πηγή μου, ο Healthy Νίκαρος κάθε άλλο από "πεξούμενος" έμοιαζε, αφού ήταν κεφάτος, αντάλλασσε αστεία και φιλοφρονήσεις με όλους και γενικά ήταν "η ψυχή" της παρέας. "Καμιά σχέση με τον κατά πολύ νεαρότερό του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όντως έμοιαζε "πεξούμενος"", όπως μου ειπώθηκε...

Η πηγή μου εντόπισε σε κάποια στιγμή τον Νίκαρο να αστειεύεται έντονα με την φίλη του Άγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα, και όπως μου είπε "ήταν από τις λίγες στιγμές που ο Τσίπρας φάνηκε να χαμογελάει στην Σύνοδο"...

 

Σύμφωνα με την πηγή μου, ο Νίκαρος δέχθηκε πολύ έντονες πιέσεις για τα κεφάλαια που μπλοκάρει η Λευκωσία, μετά τις απαιτήσεις Νταβούτογλου, που είναι αλήθεια ότι εκνεύρισαν πολλούς. 

Ωστόσο αυτή τη φορά ο Νίκαρος "κατάφερε σχετικά εύκολα να στρέψει αλλού το πιστόλι που του έβαλαν στον κρόταφο", αφού έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης τραυματικής του εμπειρίας πήγε στη Σύνοδο καλά προετοιμασμένος και με συμμάχους (αυτή τη φορά) στο πλευρό του... 

Φρόντισε γι' αυτό και ο Κασουλίδης, από την προηγούμενη εβδομάδα...

Όπως μου ανέφερε πηγή μου που έζησε τα γεγονότα στην έδρα των εξελίξεων, "ο Νίκαρος είχε χθες άλλον αέρα και φορούσε συνεχώς ένα από τα πιο πλατιά του χαμόγελα". "Καμιά σχέση με το εφιαλτικό eurogroup τον Μάρτιο του 2013". Σύμφωνα με την πηγή μου, ο εφιάλτης του 2013 έγινε ανέκδοτο το 2016, με τον Νίκαρο να δέχεται συγχαρητήρια από όλους για τη σημαδιακή έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο.

 

Από τον λόφο της εξουσίας μαθαίνω ότι ακόμα και το λάθος που έγινε στο Twitter του Νίκαρου στο σχόλιο για την έξοδο από το μνημόνιο, με την αναφορά σε τρία χρόνια "δουλείας" αντί "δουλειάς", ξεχάστηκε σχετικά εύκολα. Παρά την αρχική αντίδραση, μετά τη διόρθωσή του, μπήκε κι αυτό στα ανέκδοτα της ημέρας!

 

Από την άλλη ο Χάρης, δεχόταν κι αυτός χθες απανωτά συγχαρητήρια για την έξοδο από το μνημόνιο αλλά, αν και "έλαμπε από ικανοποίηση", παρέμενε σοβαρός και συγκρατημένος. "΄Ηταν λίγο σαν το "σπάσμα της τάξης", μου περιέγραψε η την πηγή μου που τον είδε να επαναλαμβάνει συνεχώς σε όλους: "ευχαριστούμε, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας"

Χθες βράδυ ένταση και... αόρατα πιστόλια σε κροτάφους είχαμε και εντός της Κύπρου, στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που συζητούσε (τρόπος του λέγειν) για τις αιτήσεις των εταιρειών ΕΝΙ, ΤΟΤΑL και NOBLE για παραμονή στο λιμάνι  Λάρνακας. 

Η... συζήτηση έγινε με στόχο να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου που είχε απορρίψει τις αιτήσεις των εταιρειών. Ακούστηκαν φωνές, επίθετα, ακόμη και απειλές με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών και να μείνουν μόνο οι 13 του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩΚΟ, οι οποίοι δεν αποτελούσαν απαρτία...

Ο δήμαρχος Λουρουτζιάτης με δική του "συνειδητή" πρωτοβουλία κάλεσε τις εταιρείες να παραμείνουν στο λιμάνι της Λάρνακας και να συνεργαστούν με τον Δήμο. 

Θυμωμένος δημοτικός σύμβουλος που αποχώρησε από την χθεσινή συνεδρία δήλωνε αργότερα δεξιά και αριστερά πως "η Τρίτη θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Λάρνακα". 

Όλοι αναμένουν να δουν, σήμερα, τι εννοούσε...

 

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X