ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα ανοίγματα του Φούλη και οι φωτογραφίες της Ελένης...

= ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 

Σε σημαντικά ανοίγματα προς τους Τουρκοκύπριους με αναμενόμενα κέρδη από τους... Ελληνοκύπριους προχωρεί ο Φούλης. Σήμερα το απόγευμα θα μεταβεί στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (PTK) και θα μιλήσει μάλιστα και στην Κεντρική του Επιτροπή.

Η μάνταμ του Φούλη με πληροφόρησε ότι έβλεπε και ξανάβλεπε την ομιλία του και έχει μάλιστα προσθέσει και κάποια σημεία τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στις μεταφράσεις, σε ιδιαίτερο, προσωπικό ύφος. Στόχος είναι να εκφραστεί αυθόρμητα η χαρά και η συγκίνηση του Φούλη για τη συνεργασία του (PTK), όχι μόνο με τον ΔΗΣΥ αλλά και με το ΑΚΕΛ...!

 

Έντονη ανησυχία έχει καταλάβει κάποιους στην ΕΔΕΚ, όπως ακούω, από παραπονεμένο στέλεχος. Το στέλεχος επιμένει πως οι ακροβατισμοί Σιζόπουλου δεν πρόκειται να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και διαβιβάζει τόσο προς την ηγεσία όσο και προς τη βάση την ανησυχία του ότι στο τέλος «η ΕΔΕΚ θα μείνει μια μικρή ομάδα»...

Υπήρξε μάλιστα και λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του στελέχους και συνομιλητή του, πολύ πρόσφατα, με το στέλεχος να προειδοποιεί: «γνωρίζετε ότι όσα αποκαλύπτει ο Σιζόπουλος δεν έτυχαν καμιάς αναγνώρισης ούτε από τα μέλη μας, ούτε από την κοινωνία. Η νέα έρευνα θα το αποκαλύψει πολύ σύντομα αλλά θα είναι αργά γιατί χάνουμε κόσμο και αξιοπιστία». Και εγκατέλειψε τη συζήτηση θυμωμένο...

Από άλλη πηγή μου στην ΕΔΕΚ ακούω πως η ηγετική ομάδα, ο Σιζό και ο Ευσταθίου είναι σίγουροι πως «η τακτική των αποκαλύψεων θα αποδειχθεί σύντομα κερδοφόρα». Ακούω πως όλοι πια αναμένουν κάποιο αποτέλεσμα από δημοσκόπηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Ωστόσο, η ημερομηνία δεν έχει ξεκαθαρίσει αφού κάποιοι επιμένουν πως πρέπει να διεξαχθεί για να δοθεί μια ένδειξη για την αποδοχή ή όχι των αποκαλύψεων Σιζό, ενώ άλλοι για σκοπούς οικονομίας ζητούν τη διεξαγωγή της μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου...

Αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση από την ίδια την Ελένη Θεοχάρους, χθες, φωτογραφιών που λήφθηκαν πριν από ένα έτος κατά την αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Όπως έγραψε η ίδια στο Facebook της, οι πρωτότυπες φωτογραφίες από την αναγόρευση μόλις έφθασαν στα χέρια της, γι' αυτό και τις ανάρτησε στο προφίλ της. 

Ένας από τους αναγνώστες έγραψε από κάτω «Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας», ενώ δημοσιογράφος που τις είδε αναφώνησε «αγχώνομαι για το πόσα αραχνιασμένα άλπουμ θα ανοίξουν μέχρι τις βουλευτικές;».

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων που δέχθηκαν οι φωτογραφίες της Ελένης ήταν θετικές, σχεδόν.. αγιολογικές. Έδεναν, δηλαδή, με τις ίδιες τις φωτογραφίες από τις οποίες μόνο ένα φωτοστέφανο έλειπε...

  

Λευκωσιάτης νομικός εγνωσμένου κύρους και ηθικής, διερωτήθηκε πρόσφατα «πότε θα μας πει ο Κωστάκης, που διερευνά από τον Δεκέμβριο τις καταγγελίες του Χάσικου για υπέρβαση καθηκόντων από τον γενικό ελεγκτή, εάν οι θυελλώδεις καταγγελίες είχαν όντως βάση;».

Το ερώτημα τίθεται και από άλλους εντός της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με όσα μου λέει μια πηγή, στο υπουργικό ακούγονται συχνά-πυκνά παράπονα για τη δράση του γενικού ελεγκτή και τις πρακτικές που ακολουθεί. 

«Έχει καταγγελθεί ξανά και ξανά ότι σε συγκεκριμένες υπηρεσίες κυλούν όλα σε slow motion από τον φόβο του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις» μου ανέφερε προχωρώντας μάλιστα σε συγκεκριμένη αποκάλυψη: Διευθυντής σε νευραλγική υπηρεσία φέρεται να είπε στον προϊστάμενο υπουργό πως «δεν υπάρχει περίπτωση να βιαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν λάθη για να έρθει ο Οδυσσέας να τους επικρίνει».

Ως γνωστό το Υπουργικό Συμβούλιο με επίσημη ανακοίνωσή του τον περασμένο Δεκέμβριο διαπίστωνε «σειρά ενεργειών του γενικού ελεγκτή που, είτε εκφεύγουν των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων, είτε συνιστούν παρεμβολή στον ρόλο και στο έργο άλλων ανεξάρτητων αξιωματούχων ή συνιστούν εμπλοκή του στον ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας. Ταυτόχρονα, διαπιστώνονται δημόσιες συμπεριφορές εκ μέρους του γενικού ελεγκτή που υπονομεύουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού».

Παρά την απάντηση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις να του επισημανθεί μια από αυτές τις ενέργειες, η κυβέρνηση προτίμησε να σιωπήσει. 

Εκκρεμούν, ωστόσο, οι συγκεκριμένες καταγγελίες Χάσικου στον Κωστάκη οι οποίες παραμένουν αναπάντητες...

Συγχαρητήρια - έκπληξη δέχθηκε ο Άντρος Κυπριανού από στέλεχος του κόμματος για τη δραστηριότητά του των τελευταίων ημερών. Το στέλεχος που δεν διακρίνεται για την αβρότητά του του είπε τα καλύτερα ιδιαίτερα για τη συνάντηση με τον Νίκαρο αλλά και για την «εμπνευσμένη» απάντηση στο Νικόλα...

 


---------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση