ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog H μάχη στο πριγκιπάτο και η στατιστική του Φούλη...

= ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένα αρκετά μεγάλο ψάρι φαίνεται πως αναζητείται από τους ερευνητές της υπόθεσης των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, οι οποίοι αξιολογούν μαρτυρίες των Γιαννακόπουλου και ιδιαίτερα του Κοκότση που έχει μετατραπεί σε μάρτυρα κατηγορίας. Φήμες έκαναν λόγο για επικείμενες συλλήψεις. Κάποιοι μάλιστα προχώρησαν περισσότερο μιλώντας για επικείμενη «μεγάλη αναστάτωση» λόγω των συλλήψεων «η οποία θα έχει αντανάκλαση και στις βουλευτικές εκλογές». Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τις δικές μου αστυνομικές πηγές...

Επαφές και για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες είχε στη Λευκωσία ο πρόεδρος του ALPHA TV Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος ήρθε αρχές της εβδομάδας στο νησί για την παρουσίαση του ALPHA Kύπρου. Μαθαίνω μάλιστα πως είχε και επαφή με πολιτικό παράγοντα...

Ο Κοντομηνάς έφερε μαζί του την αφρόκρεμα του ΑΛΦΑ (Ελένη Μενεγάκη, Λάκη Λαζόπουλο, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Αγγελική Νικολούλη και Χρήστο Φερεντίνο) και μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε ως... καλάσνικοφ τους παρουσιαστές του ελλαδικού καναλιού!

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Στέλιου Ξιουρή κατά πόσον ο ΑΛΦΑ Κύπρου αποτελεί το πρώτο βήμα για μεταφορά του ΑΛΦΑ Ελλάδος στην Κύπρο, ο καναλάρχης, δείχνοντας έντονα τον θυμό του, χαρακτήρισε ηλίθια τηνερώτηση.

Ο Κοντομηνάς, πάντως, δεν έφθασε υπό τις καλύτερες συγκυρίες στην Κύπρο, αφού η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συζητά με ένταση την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Ενώ ο Ελλαδίτης καναλάρχης παρουσίαζε το νέο κανάλι, ο πρόεδρος της Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης αλλά και ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης διατύπωναν σε έντονους τόνους τις ανησυχίες τους για την κάθοδο καναλιών από την Ελλάδα στην Κύπρο, ζητώντας την επίσημη παρέμβαση της Βουλής.

Κι ακόμα οι Κύπριοι καναλάρχες δεν έχουν αντιδράσει δυναμικά...

Καθόλου κολακευτικά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν πριν από λίγες ημέρες μεταξύ δύο κομματικών στελεχών του ΔΗΚΟ, οι οποίοι συζητούσαν για την επιλεκτική προβολή εντός του κόμματος κάποιων ψηφοφόρων. Αν και η συζήτηση ξεκίνησε για υποψηφίους της Λεμεσού επεκτάθηκε σε όλες τις επαρχίες και τελικά επικεντρώθηκε στη Λευκωσία και πιο ειδικά για την πρόκριση της εκπροσώπου του κόμματος Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, εις βάρος του Μαρίνου Μουσιούττα.

Το φιτίλι άναψε η αναφορά ενός από τους συνομιλητές σε μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις προς ψηφοφόρους που, όπως είπε, «είναι του Μαρίνου» για να παραστούν σε συνάντηση με τη Χριστιάνα.

Το στέλεχος υποστήριξε μάλιστα με έντονο τρόπο ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος έχει κάνει σαφέστατες τις επιλογές του σε όλες σχεδόν τις επαρχίες, κάτι που διχάζει το κόμμα. Το έτερο στέλεχος αντέταξε πως «εάν κάποιος λέει ότι είναι ευνοούμενος του Νικόλα, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και στην πραγματικότητα».

Έντονα παράπονα και μουρμούρα μαθαίνω πως υπάρχουν και στο ΔΗΚΟ Λεμεσού και στο ΔΗΚΟ Πάφου...

Σε ήρωα των γονιών παιδιών που φοιτούν σε σχολεία Ιδιωτικής εκπαίδευσης μετατράπηκε ο Φούλης την εβδομάδα που πέρασε. Μιλώντας σε ημερίδα των οργανωμένων γονέων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ο Φούλης ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι γονείς ενισχύουν το κράτος πληρώνοντας φόρους χωρίς όμως να το επιβαρύνουν και να έχουν δωρεάν παιδεία όπως οι γονείς παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. Έβγαλε μάλιστα και το ποσό που γλιτώνει το κράτος από τους μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, το οποίο ανέρχεται, όπως είπε, σε 130 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Όπως μου λέχθηκε, οι γονείς που άκουσαν την ομιλία του έμειναν με το στόμα ανοικτό για την ανάλυση και τα στοιχεία που παρουσίασε ο Φούλης, ο οποίος ήταν βασιλικότερος του βασιλέως, υπέρ τους...

Αργότερα ο Φούλης έγραψε στο Twitter μία απολογία στα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων «διότι ως πολιτεία για δεκαετίες τους αδικούμε». Δημοσιογράφος που παρακολούθησε όλη την εξέλιξη του θέματος σχολίασε πως ο Φούλης «για να έχει τόσα καλά στατιστικά για το κόστος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σίγουρα θα έχει και στατιστικά για τους γονείς ψηφοφόρους...».

Αν και οι γονείς έμειναν άκρως ικανοποιημένοι, στο ΑΚΕΛ υπήρξε μεγάλη αντίδραση για τις δηλώσεις του Φούλη. Όπως ακούω ο Χριστοφίδης ψάχνει τους αριθμούς «για να βρει το λάθος του Φούλη» και να βγάλει απάντηση...
Η αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα προκαλούν τρικυμία στις σχέσεις τους, ενόψει των βουλευτικών.

Όπως μου είπε η κ. Γιαννούλλα, η οποία γνωρίζει όσα ακούγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμα περισσότερα, σε σύσκεψη στελεχών υπό τον κ. Άντρο λήφθηκε η απόφαση για άμεση απάντηση και στον Φούλη και σε όλους, με άμεση εμπλοκή του κ. Άντρου. Η απόφαση τέθηκε σε άμεση εφαρμογή εξού και η μονομαχία Άντρου-Φούλη στο Twitter.

Πάντως, αναμένεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα η μάχη θα ενταθεί, αφού υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα για τα οποία το ΑΚΕΛ «έχει έτοιμες απαντήσεις-φωτιά», όπως άκουσε ευκρινώς η κ. Γιαννούλλα.

ΚΟΥΪΖ: Ποια βουλευτίνα δεν κρύβει τη συμπάθειά της προς τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις και συχνά-πυκνά του απαντάει στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα στο Facebook; Πρόσφατα μάλιστα προσπάθησε, σύμφωνα με συντρόφους της, να φανεί ότι συντάσσεται μαζί του και να καρπωθεί τις εντυπώσεις γράφοντας, «Θα επιμείνουμε για κάθαρση και άσε τους να απειλούν». Αληθεύει ότι ζητήθηκε επίσημα από το κόμμα «κάποιος να τη μαζέψει»;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση