ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα νεύρα του Νίκαρου και τα στατιστικά του ΑΚΕΛ...

= ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε περίοδο στασιμότητας (όχι ότι έτρεχαν και με χίλια) μπαίνουν οι συνομιλίες Νίκαρου – Μουσταφά, μετά από τις εξελίξεις στα Κατεχόμενα και τον εν εξελίξει προεκλογικό αγώνα στη Δημοκρατία. Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωμάτη που παρακολουθεί από κοντά τις συνομιλίες για δεκαετίες, εκείνο που φαίνεται να «κόβει τη φόρα» των συνομιλιών είναι το προεδρικό προφίλ που κτίζει ο Μουσταφά και, όπως το είπε, «οι μπαμπέσικες επαφές επιπέδου που οργανώνει στο εξωτερικό». Ο Νίκαρος δεν έχει χωνέψει ούτε την «κρυφή» συνάντηση με τον Κάμερον ούτε τη συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στις 12 Απριλίου, η οποία επίσης οργανώθηκε «μυστικά».
Η ενόχληση Νίκαρου εκφράστηκε τόσο από τον ίδιο όσο κι από τον Ιωάννη Κασουλίδη και μάλιστα, όπως μαθαίνω, με έντονο τρόπο. Οι Γερμανοί, όμως, παραμένουν προσηλωμένοι στο πρόγραμμα «όπως αυτό σχεδιάστηκε»... Ο Νίκαρος, πάντως, επιφυλάχθηκε να θέσει το θέμα στην επόμενη συνάντησή του με τον Μουσταφά, ξεκαθαρίζοντας πως η ανοχή του δεν είναι ανεξάντλητη, ούτε μπορεί να συνεχίσει να τυγχάνει εκμετάλλευσης...

Το κουρασμένο παλικάρι της κυβέρνησης, ο συμπαθής κατά τα άλλα Σωκράτης Χάσικος φαίνεται να μην είναι, επί του παρόντος και τόσο ευχαριστημένος από τις εξελίξεις στα νέα εκδοτικά του βήματα («άλματα» κατά τον ίδιο). Πηγή μου από τα ενοικιαζόμενα υποστατικά μού ανέφερε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα έντονος και καυστικός για τους στόχους που έχουν τεθεί, παρότι προσπάθησε να διατηρήσει το χιούμορ του...

Δουλειά στο σπίτι πήρε για το Σαββατοκυρίακο ο Κωστάκης. Όπως μαθαίνω από πηγή μου στη Νομική Υπηρεσία, ο φάκελος που απέστειλε ο Οδυσσέας Τσακ Νόρις για τα γεγονότα και κυρίως τα ερωτήματα που αφορούν στην πώληση του αεροπλάνου της Αστυνομίας «Ερμής» και στη διαχείριση των πτητικών μέσων της δύναμης, του κέντρισαν το ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να αφιερώσει έξτρα χρόνο για να τον μελετήσει.

Όπως με ενημέρωσε η πηγή μου, τα εκατομμύρια που διερευνώνται και σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά και η εκτίμηση τόσο του Κωστάκη όσο και του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις από πρόσφατη συνάντησή τους είναι πως η διερεύνηση του θέματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους ανεξάρτητους θεσμούς.
Η ίδια πηγή μού ανέφερε πως δικαιολογημένα κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη δημοσιογραφική διάσκεψη της Πέμπτης από τον Νίκαρο, οι συνεργάτες του Προέδρου θεωρούν ότι αυτή ήταν επιτυχημένη. Κάποιος μάλιστα ανέφερε πως αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στους «άτολμους» δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στριμώξουν γερά τον Νίκαρο. Σε ό,τι αφορά στις αμφισβητήσεις της αντιπολίτευσης για τους αριθμούς που έδωσε ο Νίκαρος, γενική είναι η εκτίμηση στον λόφο της εξουσίας ότι «ο λαός μπορεί πια να διαβάσει και τους αριθμούς και όσα κρύβουν πίσω τους και να διαχωρίσει την ουσία από τα προεκλογικά κόλπα».

Το ΑΚΕΛ, πάντως, σε τοπικές συναντήσεις με κομματικές οργανώσεις επιδίδεται σε «φροντιστήριο ανάγνωσης των αριθμών του Αναστασιάδη», ιδιαίτερα μετά από την αποτυχία του να πείσει νεαρούς, απογόνους μελών του να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Πηγή μου κοντά στο γραφείο του κ. Άντρου με ενημέρωσε πως σύμφωνα με τα στατιστικά της Εζεκία Παπαϊωάννου τόσο η εκστρατεία της ΕΔΟΝ, αλλά και όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος να πείσουν τους νέους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους έχει αποτύχει. Αυτό φοβούνται πως θα φανεί και στις βουλευτικές εκλογές αφού, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά του παρόντος, η συσπείρωση δεν πάει και τόσο καλά.


Από τον λόφο της εξουσίας έμαθα και κάτι άλλο. Ότι ο Νίκαρος είχε προετοιμαστεί και για ερώτηση που θα του ετίθετο στη συνέντευξη Τύπου για τη διοικήτρια Χρυστάλλα, αλλά η απάντηση έμεινε... αδιάθετη. Κανένας από τους παρόντες δημοσιογράφους δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με το θέμα.


ΚΟΥΪΖ: Ποιος δημοσιογράφος ήταν Νικαρότερος του Νίκαρου (κατά το «βασιλικότερος του βασιλέως») στη συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό; Ακόμα και ο Χάσικος απόρησε με τη... δοτικότητα με την οποία υποστήριξε τις κυβερνητικές θέσεις σε πηγαδάκια πριν και μετά τη συνέντευξη και τη διάθεσή του να «βοηθήσει». Ούτε μέλος του προσωπικού του Προεδρικού να ήταν...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X