ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα γαλλικά του Νίκαρου και το... Healthy μυστικό

= ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σπίθες έβγαζε χθες βράδυ ο Νίκαρος. Μπορεί στην κάμερα να φαινόταν μόνο το χαμόγελο, αλλά οι δημοσιογράφοι και άλλοι που έβλεπαν πίσω από τις κάμερες είδαν άλλα...

Όπως με πληροφόρησε ο κ. Πάμπος, ο οποίος γνωρίζει όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Προεδρικού και ακόμα πιο πολλά, η... καθυστερημένη έναρξη της συνέντευξης Τύπου του Νίκαρου σημαδεύτηκε από ένα μπέρδεμα με... γαλλικά!

Αφού κάθισαν οι δημοσιογράφοι στις θέσεις τους, ήρθαν και οι υπουργοί και οι σύμβουλοι του Νίκαρου. Ακολούθησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και τελευταίος ο ίδιος ο Νίκαρος, ο οποίος χαιρέτησε όλους με χαμόγελο. 

«Κάθισε ο Νίκαρος, κάθισαν και όσοι του προσηκώθηκαν, αλλά βρέθηκε προ τεράστιας εκπλήξεως! Η ομιλία του έλειπε! Δεν βρισκόταν μπροστά του!», όπως κατά λέξη μου είπε συνεχίζοντας: «Τότε, ποιος είδε τον Νίκαρο και δεν τον φοβήθηκε! Άρχισε να ρωτά "μα που είναι η ομιλία μου;" και έβλεπε επίμονα τον Βίκτωρα, ο οποίος τροχάδην έτρεξε να βρει την ομιλία και να την πάρει στον Νίκαρο. Πέρα από τις κινήσεις δυσφορίας, ο Νίκαρος εκστόμισε σιγομουρμουρίζοντας και κάποια γαλλικά τα οποία δεν γράφονται» όπως μου είπε.

Στο μεταξύ, η ομιλία του Νίκαρου είχε μοιραστεί στους δημοσιογράφους, οι οποίοι την είχαν πριν από τον ίδιο! 

Ωστόσο, το τροχάδην του Βίκτωρα απέδωσε και το κείμενο βρέθηκε στο τραπέζι μπροστά στον Νίκαρο, αφού ακολούθησαν στιγμές αμηχανίας και ματιές που έβγαζαν σπίθες! Σίγουρα εκείνα τα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα θα φάνηκαν αιώνες για τον Βίκτωρα...

Το κείμενο της ομιλίας βρήκε τελικά τη θέση του μπροστά στον Νίκαρο και το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο του Προέδρου. Ωστόσο, ο Βίκτωρας από εκείνη τη στιγμή και για όλο το βράδυ παρέμεινε σκυθρωπός...

Ο κ. Πάμπος με ενημέρωσε πως μετά από τη συνέντευξη Τύπου και αφού έκλεισαν οι κάμερες, ο Νίκαρος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε πως «το δεσμεύομαι για το κεραστικό που σας έδωσα την περασμένη φορά δεν το ξέχασα». Με ένα νεύμα του έδωσε το έναυσμα για την επέλαση των λειτουργών του Τύπου, των υπουργών και του ιδίου στην αυλή του Προεδρικού που είχε μετατραπεί για λίγο σε... μπαράκι με ψηλά τραπεζάκια, νηστίσιμα εδέσματα, αλλά και σουβλάκι στο ξυλάκι. Και τασάκια, βεβαίως, και κρασάκι και αναψυκτικά.

Ο Νίκαρος κυκλωμένος από την παρέα των μανιωδών καπνιστών του Προεδρικού, ύστερα από δυο-τρεις τονωτικές ρουφηξιές στο τσιγάρο άρχισε τα πειράγματα, τα αστεία και τις φωτογραφίσεις με τους λειτουργούς του Τύπου.

Όπως με ενημέρωσε ο κ. Πάμπος, ιδιαίτερες φιλοφρονήσεις φρόντισε να έχει με τους εκπροσώπους των ΑΚΕΛικών ΜΜΕ...

Μεταξύ των δημοσιογράφων κυκλοφορούσε και χθες βράδυ, όπως και στην προηγούμενη συνέντευξη ένα ερώτημα: Πώς αντέχει;

Το ίδιο ερώτημα τέθηκε και από τηλεθεατές που τον είδαν και στις δύο συνεντεύξεις Τύπου να απαριθμεί από μνήμης με ενάργεια και χωρίς το παραμικρό λάθος, αριθμούς και στοιχεία που μόνο ένας... σούπερμαν θα μπορούσε να θυμάται. 

Πώς αντέχει τόση ώρα αυτός ο άνθρωπος και πώς μπορεί να θυμάται τόσους αριθμούς και να μην κάνει λάθη; Αυτή ήταν η απορία που διατυπώθηκε από πολλούς. 

Την ίδια ερώτηση έκανα και εγώ στον πολύξερο κ. Πάμπο του Προεδρικού για να λάβω την εξής απάντηση:

«Αυτός που έβγαλε Healthy τον Νίκαρο πρέπει να νήστευε για καιρό! Ο άνθρωπος είναι όντως τόσο Healthy όσο δείχνει, μη σας πω και περισσότερο. Όλα πια τα κάνει με μέτρο, από το τσιγάρο μέχρι το κόκκινο κρασάκι και το ουϊσκάκι. Ωστόσο, για τους αριθμούς και την ομιλία έχει και ένα μικρό, δικό του μυστικό. Πρόκειται για τον τρόπο που διαβάζει την ομιλία του χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους τηλεθεατές, γιατί την ομιλία τη διαβάζει!  Δεν θα πω περισσότερα και να χαλάσω τον μύθο του Νίκαρου, αλλά ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο του να χειρίζεται την τεχνολογία σε σημείο που να μοιάζει με μάγο... Κόπερφιλντ. Ένα θα σας πω: την ομιλία την έβλεπε μπροστά του, αυτός και μόνον αυτός, και κανένας άλλος! Δηλαδή τη διάβαζε χωρίς να αντιλαμβάνεται ο θεατής ότι τη διαβάζει! Νομίζω πως μόνο ο Νίκαρος θα μπορούσε τόσο εύκολα να μάθει να χειρίζεται τα μοντέρνα κόλπα της πολιτικής επικοινωνίας!» μου είπε.

Και με άφησε κόκαλο...

 

 ---------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X