ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το χαμένο μομέντουμ και οι λεπτομέρειες της Νιούλαντ

= ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις Νίκαρου – Μουσταφά για τις συνομιλίες, η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Όπως μου λέχθηκε από αξιόπιστη πηγή, δηλωτική της κατάστασης είναι και η συμπεριφορά του αστρολόγου Έιντα ο οποίος φαίνεται να έχει χάσει πια τον ενθουσιασμό του και μιλά πια ανοικτά για "δυσκολίες". "Οι εξελίξεις στα κατεχόμενα και η φανερή πια προσκόλληση και εξάρτηση του Ακιντζί από τους Ερντογάν - Νταβούτογλου γεμίζει απελπισία ακόμα και τους Τουρκοκύπριους ενώ ο ρυθμιστικός ρόλος του Ντενκτάς βρικολακιάζει τις παλιές, κακές πρακτικές" αναφέρει ανάλυση από διπλωμάτη που παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα. 

 

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο Νίκαρος όσο κι αν το προσπαθεί, όσο Healthy και να είναι, έχει κουραστεί. Ακόμα και αυτός φέρεται να έχει αναφερθεί κατ' ιδίαν πως "χάσαμε πια το μομέντουμ", γι' αυτό και έχουν σταματήσει και οι αναφορές του στο 2016 ως έτος λύσης.

 

Από άλλη πηγή μου μαθαίνω πως σήμερα έχει πολλά να πει με τον αστρολόγο Έιντα κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό, το μεσημέρι. Σύμφωνα με μια πηγή ο ίδιος ο Έιντα έχει πολύ περισσότερα να πει στον Νίκαρο μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Μουσταφά. Ο Νορβηγός αστρολόγος αν και έχει χάσει την χωρίς όρια αισιοδοξία του, διατηρεί το θετικό του πνεύμα και "προσπαθεί να κρατήσει στον αναπνευστήρα το μομέντουμ", σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή ο οποίος θεωρεί πως η επίσκεψη Νιούλαντ δεν είναι καθόλου άσχετη με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διάλογος. 

 

Από τον λόφο της εξουσίας πληροφορήθηκα ότι η Νιούλαντ ζήτησε χθες λεπτομερή ενημέρωση για τις συνομιλίες και τα σημεία συγκλίσεων και διαφωνιών πράγμα που έπραξε και κατά τη συνάντηση με τον Μουσταφά "για να συγκρίνει και να καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα αξιολογώντας και την κατεύθυνση των πιέσεων που θα εξασκήσει"...

 

Ακούω πως το ΑΚΕΛ, η ηγετική ομάδα δηλαδή, "βράζει" μετά τη δήλωση του Κωστάκη ότι ο Άντρος δεν έπρεπε να είχε επισκεφθεί  τον Βενιζέλο Ζανέττο στις φυλακές. Όπως δήλωσε ο Κωστάκης, η επίσκεψη Άντρου παρά το το γεγονός ότι η επίσκεψη ήταν μεν επιτρεπτή θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και των ανακριτικών αρχών.

Η κυρία Γιαννούλλα που ακούει όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμα περισσότερα, με ενημέρωσε πως ο το θέμα συζητήθηκε στο γραφείο του κυρίου Άντρου και παρά την αναστάτωση και τις έντονες τοποθετήσεις, επικράτησε η άποψη πως δεν συμφέρει αυτή τη στιγμή μια αντιπαράθεση με τον Κωστάκη...

"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του ασκείται κριτική και μάλιστα έντονη από την Χαραυγή και τα άλλα ΜΜΕ του κόμματος", σημείωσε πρωτοκλασάτο στέλεχος, το οποίο φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχο για τις εξελίξεις και ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. Κάποιος μάλιστα είπε πως θα έπρεπε να τεθεί θέμα για επιλεκτική διαρροή αποσπασμάτων τη κατάθεσης του Θεοφάνη Λώλου αλλά αποφασίστηκε πως ούτε ένας πόλεμος με την Αστυνομία, αυτή τη στιγμή θα είχε όφελος για το κόμμα. Πάντως ένας από τους συντρόφους έκανε αγωνιώδη έκκληση στη σύσκεψη ότι "πρέπει να πείσουμε τον κόσμο μας και να μην αφήνουμε σκιές ένα μήνα πριν από τις εκλογές".

Από ΑΚΕΛικό στέλεχος πάντως άκουσα ότι κάποιοι δεν κοιμούνται όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση και ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να καταθέσει και ο ίδιος ο Μπόμπολας...

Αναστάτωση υπάρχει και στο πριγκιπάτο. Όπως ακούω από πηγή μου στην πριγκιπική αυλή, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα αποτελέσματα των (ασταμάτητων) τηλεφωνικών επικοινωνιών δεν είναι και τόσο ευχάριστα...

Κάποιοι εντός του κόμματος μιλούν πια ανοικτά και για κίνδυνο απώλειας του ρυθμιστικού του ρόλου, τον οποίο φοβούνται ότι θα κερδίσει ο Λιλλήκας!

Παρά τις καθησυχαστικές παρεμβάσεις του πρίγκιπα και των αξιωματούχων υπάρχει έντονη ανησυχία για την επόμενη ημέρα της κάλπης. 

Κοντά σ' αυτά και οι εσωκομματικές μάχες για υπερπροβολή ορισμένων εκ των υποψηφίων εις βάρος άλλων, φαινόμενο όμως που ευδοκιμεί και σε άλλα κόμματα...

 

Στο κόμμα του Λιλλήκα πάντως επικρατεί αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των εκλογών με τον ίδιο να ανεβάζει τον πήχη στο υψηλό 10% (όπως ο ίδιος δήλωσε στην "Κ", στο "The_Experts" του Τάσου Τρύφωνος), χωρίς να αποκλείει και την τρίτη θέση στη Βουλή!

  

Πολιτικός αναλυτής που είδε τη συνέντευξη Λιλλήκα στη διαδικτυακή έκδοση της "Κ" διερωτήθηκε σε περίπτωση που επαληθευθεί η... προφητεία του ότι η Συμμαχία Πολιτών καταλαμβάνει σίγουρα την τέταρτη θέση στη Βουλή και ίσως καταλάβει ακόμα και την τρίτη θέση, "ποια θα είναι η θέση της ΕΔΕΚ;"

Η απάντηση που δόθηκε από τον συνομιλητή του ήταν αυθόρμητη, σύντομη και σοκαριστική: "Στα τάρταρα"...

 

---------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση