ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο θυμός του Νίκαρου και οι πίνακες του Άντρου...

= ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θυμωμένος ήταν την Παρασκευή ο Νίκαρος. Κατ' ακρίβειαν ήταν εξαγριωμένος!
Ο κ. Πάμπος, από τον λόφο της εξουσίας, μου είπε πως έβγαζε σπίθες, όταν μιλούσε για την κριτική που του άσκησε ο Άντρος Κυπριανού, ιδιαίτερα γιατί τον κατηγόρησε για τακτικισμούς για το θέμα της στρατιωτικής θητείας και για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης. Όπως μου είπε, ο Νίκαρος εκφράστηκε με πολύ έντονο τρόπο:«Ειδικά για το θέμα του τρίτου γύρου αδειοδότησης για τον οποίο ο Άντρος είχε συγκεκριμένη και προνομιακή ενημέρωση πριν να προχωρήσει η κυβέρνηση...».
Η εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν από τις καλύτερες του Φούλη. Η γκάφα με τις ταρίφες της ΑΗΚ παίζει ακόμα στα σόσιαλ μίντια και η Μαρίνα μαζί με το σόσιαλ μίντια επιτελείο του κ. Άντρου, κάνουν πάρτι! Η δήλωσή του «Μετατρέψαμε την ΑΗΚ σε ένα κοινωφελές ίδρυμα. Θέλαμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική για τους πολύτεκνους; Μειωμένες ταρίφες για τους πολύτεκνους. Θέλαμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική για τους ανέργους; Διαμέσου και της τιμής του ρεύματος» έγινε viral και σχολιάστηκε από όλα τα κόμματα.

Όπως μου είπε και η μάνταμ του Φούλη, «είναι πια η δήλωση που όλοι αγαπούν να μισούν» και ο μεγάλος αρχηγός αν και ξεκαθάρισε πως έχει παρεξηγηθεί το νόημα όσων είπε, οι εντυπώσεις έμειναν. Μάλιστα, επιτελείο από το κόμμα ψάχνει τρόπους για επανόρθωση, αφού το ταμείο αλληλεγγύης δεν «έπιασε», ενώ εκδόθηκε και η ανακοίνωση των πολυτέκνων με την οποία εκφράζουν έκπληξη και δυσφορία για τις δηλώσεις Φούλη. «Δυστυχώς, ο πρόεδρος κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του τάτσα και μάλιστα στη χειρότερη χρονικά στιγμή» ανέφερε στέλεχος του κόμματος που εργάζεται για να περιορίσει τις παράπλευρες απώλειες, σε συναδέλφους του στα υψηλά δώματα του ΔΗΣΥ. Ακούω πως ετοιμάστηκε ειδική επιχείρηση με τηλεφωνήματα, αλλά και προσωπικές συναντήσεις, προκειμένου να εξηγηθεί το ακριβές νόημα της δήλωσης-τάτσας.


Αύριο ο Νίκαρος και ο Μουσταφά συναντώνται σε μία νέα, χαμηλών προσδοκιών συνάντηση, παρά τα θετικά στοιχεία που εκπέμπει συνεχώς ο αστρολόγος κ. Άιντε. Πηγή μου που παρακολουθεί την εξέλιξη του διαλόγου από κοντά, μου ανέφερε ότι και ο Νίκαρος και ο Μουσταφά μοιάζουν να έχουν εισέλθει «σε άλλα κανάλια», «ίσως και λόγω των πολιτικών εξελίξεων γύρω τους».

Από τον λόφο της εξουσίας όμως ακούω ότι ο αστρολόγος είναι πολύ πιεστικός να αρχίσει επιτέλους να γράφει το μαύρο μελάνι, το μελάνι των συγκλίσεων δηλαδή. Και ο Άιντε αλλά και άλλοι παίκτες του διεθνούς παράγοντα που βρέθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο φέρονται να έχουν πιέσει υπερβολικά και τον Νίκαρο και τον Μουσταφά «η επόμενη συνάντηση να έχει αποτέλεσμα που να κρατά ζωντανό και το μομέντουμ αλλά και τις ελπίδες του λαού για λύση εντός του 2016».

Παλαιός πολιτικός σχολίαζε προχθές τη δήλωση του αστρολόγου Άιντε, μετά από τη συνάντηση με τον Νίκαρο, ότι είναι πανευτυχής για την προεργασία που γίνεται από την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οικονομική πτυχή της λύσης του Κυπριακού. Όπως ανέφερε ο έμπειρος πολιτικός, «θα πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε και πίσω από τις λέξεις, κάτι που θεωρώ πως και ο Νίκαρος και ο Κάσουλος (Κασουλίδης) το κάνουν. Ο Άιντε είπε ότι μιλά με τους ΥΠΕΞ της Βρετανίας και της Γαλλίας αλλά και την Νούλαντ των ΗΠΑ για την οικονομική στήριξη της λύσης». Ωστόσο, πρόσθεσε «εργαζόμαστε συνεχώς για να έχουμε λύση που θα είναι από μόνη της βιώσιμη, που να δημιουργεί ανάπτυξη και υπάρχουν περισσότερα χρήματα εκεί από ό,τι σε μία επένδυση που θα γίνει μία φορά, ώστε να υπάρξει λύση». «Θέλετε να σας το μεταφράσω σε απλά ελληνικά;» διερωτήθηκε ο χαλκέντερος, και συνέχισε «Από κοινού αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και αυτοχρηματοδότηση της λύσης!».

Μετά τους αριθμούς που παρουσίασε ο Νίκαρος στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου, ο Άντρος Κυπριανού αναμένει ακόμα από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος να του ετοιμάσει τους δικούς του πίνακες για να λειτουργήσουν ως αντίπαλον δέος. Ωστόσο, φαίνεται κάπου να σκοντάφτει η όλη προσπάθεια...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε σε μικρό πηγαδάκι πολύ πρόσφατα: Φανταστήκατε στις 22 Μαΐου να εκλεγούν από τον ΔΗΣΥ και οι τρεις «τάτσες» μας; Τι θα έχουμε τότε να πούμε σε όσους μας κατηγορούσαν γιατί βρίσκονται ξανά στο ψηφοδέλτιο;

----------------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση