ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα likes και οι εκατοντάδες χαρούμενοι υποψήφιοι...

= ΠΕΜΠΤΗ 05 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Φωτιά πήραν χθες τα κινητά των υποψηφίων, των συγγενών, των φίλων και των κομματικών τους...

Στη συνέχεια, τα πλάνα με το συγγενολόι, τους φίλους που πρότειναν υποψηφίους, τους συγγενείς που τους υποστήριξαν και τους γνωστούς που πήγαν για συμπαράσταση, γέμισαν το Facebook!

Είμαι σίγουρος ότι χθες οι διεθνείς παρατηρητές του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα έμειναν με τα μάτια γουρλωμένα βλέποντας τόσους πολλούς Κυπραίους να κοιτάζουν χαμογελαστοί και αισιόδοξοι, χτενισμένοι, στολισμένοι, την κάμερα...

Σίγουρα θα διερωτήθηκαν οι παρατηρητές ποια εθνική γιορτή είχαμε και παρελαύναμε χθες ποζάροντας, όλοι σχεδόν οι Κυπραίοι, μέσω του Facebook φορώντας τα καλά μας!

Φαντάζομαι την έκπληξη που θα βιώσουν οι καημένοι οι παρατηρητές όταν διαπιστώσουν πως όλοι αυτοί οι καλοχτενισμένοι και καλοντυμένοι δεν βρίσκονται σε σεμινάριο θετικής ενέργειας, αλλά υποβάλλουν υποψηφιότητα για βουλευτές!

Θα πιστέψουν, δίχως άλλο, ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη με πιο πολιτικοποιημένους πολίτες και θα είναι σίγουροι πως με τέτοιους βουλευτές προ των πυλών όλα τα προβλήματα θα λυθούν στο τσακ μπαμ!

Κάποιοι, πάντως, το έκαναν μελετημένα και... επιστημονικά το εγχείρημα. Δεν τους αρκούσαν οι δύο, τρεις, πέντε, δεκαπέντε φωτογραφίες με όλο το συγγενολόι κατά την ιερή στιγμή της κατάθεσης της υποψηφιότητας έβαλαν και ειδικό post με ονομαστική αναφορά σε αυτούς που τους πρότειναν και αυτούς που τους στήριξαν.

Κάποιοι φωτογράφισαν μάλιστα και τα αποδεικτικά στοιχεία, τη δήλωση της υποψηφιότητας δηλαδή, με τα ονόματα και τις υπογραφές και τα ανέβασαν και αυτά!

Προεκλογικός με τέτοια και τόση διαφάνεια δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ προηγουμένως…

Τι κρίμα που μόνο 17 μέρες έμειναν για να τελειώσει ο πιο ενδιαφέρον προεκλογικός που έζησε μέχρι σήμερα η ταλαίπωρη Κυπριακή Δημοκρατία…

Ο μόνος που πήγε να χαλάσει το πάρτι του Facebook και των likes ήταν χθες ο Περδίκης, ο οποίος δήλωσε ότι «Η αλλαγή δεν θα έρθει με την αποχή και τα likes». Ευτυχώς, όμως, συμμετείχε τελικά και αυτός στο πάρτι και ανάρτησε κι αυτός φωτογραφίες από την υποβολή υποψηφιοτήτων!

Ποιες δύο κυρίες, του ιδίου κόμματος, συναντήθηκαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο και όχι μόνο γεια, αλλά ούτε μια ματιά δεν αντάλλαξαν;

Κάποιοια ηγετικά στελέχη παρατήρησαν πάντως το κλίμα… Σιβηρίας που επικρατεί μεταξύ των δύο, πολύ ζεστών κατά τα άλλα, κυριών και απόρησαν…

Υποψήφια βουλευτής, η οποία γνωρίζει εξαρχής ότι αποκλείεται να εκλεγεί έκανε χθες, την ώρα που οι άλλοι πόζαραν και σκορπούσαν «χαμόγελα κόλγκεϊτ» το αγαπημένο της σπορ: παρατηρούσε τους άλλους και έκανε κοινωνικό σχόλιο!

Παρατήρησε, λοιπόν, πως οι κυρίες της οικογένειας Παπαδοπούλου, Αναστασία και Γιώτα, αλλά και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου φόρεσαν πανομοιότυπα σε χρώμα ενδύματα, σε μπεζ.

Το ίδιο έπραξαν και οι πρώην του ΡΙΚ και νυν του ΑΚΕΛ συντρόφισσες Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Σούλα Ορφανίδου σε μωβ…

Όπως μου είπε η αδιάφορη υποψήφια, η πιο τρέντυ εμφάνιση χθες μεταξύ των υποψηφίων και των υποστηρικτών τους ήταν by far αυτή της Καίτης Κληρίδου και η πιο αναπάντεχη αυτή της Ρούλας Γεωργιάδου... 

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση