ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Φούλης, ο Oύτοπος και ο πόλεμος των λέξεων...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την ανησυχία του για τις διαγραφόμενες εξελίξεις στην Τουρκία θα συζητήσει σήμερα μεταξύ άλλων ο Νίκαρος στη συνάντηση με τον Μουσταφά.

Όπως ακούω οι ανησυχίες Νίκαρου δεν είναι πολύ διαφορετικές από τις ανησυχίες που εκφράζει σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και ο Μουσταφά. Αν μη τι άλλο και οι δύο συμφωνούν πως "η όποια αναστάτωση στην Τουρκία αντανακλά και στην Κύπρο".

Μια πηγή μου λέει ότι δεν πρόκειται σήμερα να υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για το περιουσιακό και την Διακυβέρνηση, τα δύο θέματα φωτιά που θα τους απασχολήσουν, παρά τις παραινέσεις του αστρολόγου Έιντε για "ολοκλήρωση της λίστας των συγκλίσεων" ή έστω ανακοίνωση "κάποιων συγκλίσεων".

 

Πάντως οι κυρίες Άντρη Αναστασιάδη και Μεράλ Ακιντζί, είχαν χθες βράδυ μια ωραία κοινή έξοδο για παρακολούθηση δικοινοτικής συναυλίας νεαρών ταλέντων στο Θέατρο Παλλάς.

Η κυρία Άντρη δήλωσε χαρούμενη για την συνάντηση με την Μεράλ προσθέτοντας ότι "οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά, είμαστε μέρος του προβλήματος και ευχή μου είναι να έχουμε λύση φέτος"

Ο αστρολόγος Έϊντε που βρισκόταν και αυτός στο ακροατήριο με τις δύο κυρίες δεν έκρυψε την χαρά του για το συναπάντημα. 

Η πληροφορία ότι ψυθίρισε σε κάποια στιγμή πως "σίγουρα οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα", ελέγχεται...

 

Viral έχει γίνει στα social media η φωτογραφία του Φούλη με τον Ούτοπο, η οποία συγκεντρώνει όχι μόνο πολλά likes αλλά και πολλά και διάφορα σχόλια. 

Όπως μου ανέφερε χθες στέλεχος του ΔΗΣΥ "η φωτογραφία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως διαγωνισμός για την πιο έξυπνη λεζάντα των εκλογών" και διερωτήθηκε "πώς και δεν το σκέφτηκε ο Φούλης;"

Έτερο στέλεχος του ΔΗΣΥ μου ανέφερε πως αν και αρχικά θεωρήθηκε πως η φωτογραφία θα ενοχλούσε τον Φούλη, εν τέλη μάλλον διαπιστώνεται ότι προσφέρει καλη δημοσιότητα "με την σέσουλα" στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και "την ανοχή που δείχνει στην διαφορετικότητα", όπως μου είπε...

 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα του πρίγκιπα Νικόλαου με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, με τον τελευταίο να κερδίζει τις εντυπώσεις με την αμεσότητα που εκφράζεται και τις έξυπνες ατάκες του!

Χθες σε πολιτικά πηγαδάκια συζητήθηκε έντονα το "κάχρι" του Νικόλα να επανέλθει στην ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου του ΡΙΚ για να διαβάσει δημόσια παλαιά δήλωση του Κασουλίδη για το αεροδρόμιο Τύμπου και να τον καταγγείλει. 

Παρά την επιμονή της δημοσιογράφου Ελένης Βρετού ότι η δήλωση Κασουλίδη ήταν ξεκάθαρη ότι αφορύσε πτήσεις από την Τύμπου μετά τη λύση, ο πρίγκιπας επέμενε πως ο Κασουλίδης θα πρέπει να σταλεί στο πυρ το εξώτερον γιατί είναι βολεμένος... Υπέδειξε μάλιστα σε έντονο ύφος στη δημοσιογράφο ότι άλλα διαβάζει και καταλαβαίνει αυτή και άλλα ο ίδιος, όταν διαβάζουν τα ίδια κείμενα...

Ο Κασουλίδης μιλώντας στο Σίγμα απάντησε στον πρίγκιπα Νικόλαο με μια απολαυστική ατάκα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ "θέλει να με μαντατέψει στον Πρόεδρο για να με κάνει "τέττε"", προσθέτοντας πως "είναι καιρός να βγούμε έξω από τα νηπιαγωγεία και να συζητούμε σαν πολιτικοί άνδρες με επιχειρήματα".

Από την πριγκιπική αυλή μαθαίνω πως θα δοθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση με νέο πριγκιπικό φιρμάνι...

 

Μεγάλη ένταση έχει προκληθεί μεταξύ Λιλλήκα και Περδίκη για δύο... λεξούλες!

Όπως πληροφορούμαι η προσπάθεια του Γιώργου Λιλλήκα να τερματιστεί η "επιτήδεια" χρήση των λέξεων "Συνεργασία Πολιτών" στο ψηφοδέλτιο, κάτω από το λογότυπο των Οικολόγων, δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. 

Στον έφορο εκλογών φρονούν ότι δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης ή σύγχυσης με τις λέξεις "Συμμαχία Πολιτών", οπόταν η εκτύπωση των ψηφοδελτίων θα συνεχιστεί κανονικά, δίδοντας ένα ακόμα επιχείρημα στον Περδίκη για να στηρίξει τις καταγγελίες ότι οι οικολόγοι "βάλλονται πανταχόθεν". 

Πάντως ο Λιλλήκας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια του να ενημερώσει τον λαό για... την αλήθεια των λέξεων. Από την Συμμαχία Πολιτών ακούω ότι ακόμα και σήμερα θα προβεί επίσημα σε δηλώσεις για το θέμα...

 


----------------------------------------   

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση