ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η σύγκρουση τριών υποψηφίων σε γάμο και η Φιλιππινέζα...

= ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές μεγάλου κόμματος δεν έχουν αφήσει γάμο για γάμο στην επαρχία Λευκωσίας!

Τρεις εξ αυτών, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, παρευρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκυρίακο στον ίδιο γάμο ταυτόχρονα(!), χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ήσαν και οι ανθυποψήφιοί τους στα ίδια χωράφια προς άγραν ψήφων!

Όπως μου ανέφερε άτομο που έζησε τις απείρου κάλλους σκηνές που εκτυλίχθηκαν, ο άνδρας υποψήφιος με μεγάλη προϋπηρεσία μόλις είδε τις γυναίκες ανθυποψήφιές του να συζητούν χαμογελαστές με τον κόσμο πάγωσε!

Έσκασε ένα δύο αμήχανα χαμόγελα και την έκανε ήσυχα, ήσυχα.

Το ίδιο έπραξε και η άλλη υποψήφια αφού πρόλαβε να μοιράσει τις κάρτες της...

Η τρίτη έμεινε μέχρι αργά, αφού φαίνεται πως ήταν η μόνη που διατηρούσε φιλική σχέση με συγγενείς του ζευγαριού...

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο έμπειρος υποψήφιος δεν έχασε χρόνο. Οδήγησε την λιμουζίνα του κατευθείαν σε άλλο γάμο...!

Με το... γάντι "έσφαξε" τον Δημήτρη Συλλούρη ο Μιχάλης Σοφοκλέους στην τηλεοπτική τους συνάντηση, με εκπροσώπους και άλλων κομμάτων, την Δευτέρα.

Ο Συλλούρης που παρουσιάστηκε Κληριδικότερος του Κληρίδη και σχεδόν Συναγερμικότερος του Συναγερμού την άκουσε από τον ετοιμόλογο και ήρεμο Σοφοκλέους, ο οποίος του υπέδειξε πως από τον καιρό που ο ίδιος ήταν φοιτητής ο Συλλούρης ήταν βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Όταν μάλιστα ο Συλλούρης είπε στον Σοφοκλέους ότι οι ΕΛΑΜίτες έφυγαν από τον ΔΗΣΥ και δημιούργησαν το κόμμα τους, ο Σοφοκλέους του αντέτεινε απλά: "Μα κι εσύ έφυγες από τον ΔΗΣΥ" με τον υποψήφιο της Αλληλεγγύης και τέως πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ να τα χάνει προς στιγμή...

Ποιος θυμήθηκε έναν παλιό χαρακτηρισμό που έκανε ο Νίκαρος πριν πολλά χρόνια για πολιτικό αρχηγό... ανεμόπτερο και όταν τον διατύπωσε έγινε χαμός;
Δεν θα γράψω περισσότερα, μόνο πως η φράση του Νίκαρου (από το μακρινό 2007) ήταν για μια "Φιλιππινέζα του προεδρικού"...

Η... Φιλιππινέζα είναι και σε αυτές τις βουλευτικές υποψήφια υπό νέα ομπρέλα, αφού η σχέση της με τον Νίκαρο αλλά και τους πρώην συνεργάτες της έληξε εντελώς άδοξα...
Ωστόσο έχει μια αξιοπρόσεκτη εμμονή να αυτοπροβάλλεται ως η "νέα και καινούρια πρόταση".

Διπλά πυρά δέχεται ο Γιώργος Λιλλήκας, τόσο από το ΑΚΕΛ, τον ίδιο τον Άντρο αλλά και τον Λουκαΐδη, όσο και από την κυβέρνηση.

Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι ο Λιλλήκας δεν είναι και τόσο νέος στην πολιτική όσο θέλει να λέει και να διαλαλεί ενώ η κυβέρνηση του καταλογίζει ότι έχει "τις πιο απίστευτες και ανεύθυνες προσεγγίσεις".
Όπως ακούω από πηγή μου στη Συμμαχία Πολιτών, ο πρόεδρος του κόμματος (που είχε δεσμευτεί ότι δεν θα ίδρυε ποτέ του κόμμα) έδωσε άμεσα οδηγία να ενταχθούν τα πυρά ΑΚΕΛ - κυβέρνησης στην προεκλογική προπαγάνδα.
"Υπήρχε περίπτωση ένας επικοινωνιολόγος να άφηνε αναξιοποίητη μια τέτοια προσφορά;" διερωτήθηκε η πηγή...

Από το ΑΚΕΛ πάντως έχουν κάθε λόγο να επιτίθενται στο παλαιό τους στέλεχος αφού σύμφωνα και με τις τελευταίες έρευνες, καταφέρνει να τους αποσπά αριθμό ψηφοφόρων...

Σας έγραφα ότι παλιοί βουλευτές που επαναδιεκδικούν εκλογή διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διαφήμιση που ζητά "ψήφο μόνο σε νέους υποψήφιους και σε κανένα από τους 56" της προηγούμενης Βουλής.
Σας ενημέρωσα επίσης ότι κάποιοι κινήθηκαν με στόχο να τερματιστεί η διαφήμιση αφού την έκριναν ρατσιστική και με αρνητικά μηνύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου αντιδράσεις σημειώθηκαν από τρία, τουλάχιστον, κόμματα, ιδιαίτερα μετά την τηλεοπτική προβολή του επίμαχου βίντεο... Κάποιοι μάλιστα επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν την πηγή της διαφήμισης.

Τι ανακάλυψαν;
Ότι διοχετεύεται μέσω διαφημιστικής εταιρείας με χορηγό Ελληνοκύπριο εκατομμυριούχο του εξωτερικού!

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά έγινε και επίσημη καταγγελία στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης η οποία έκρινε πως για το τηλεοπτικό σποτ δεν υπάρχει θέμα αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική διαφήμιση!

Κι αυτό γιατί η πληρωμή δεν γίνεται από υποψήφιο, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία!

Μετά από επίσημη δήλωση του προέδρου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για την νομοθεσία που διέπει το όλο θέμα, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν εμπνευστεί.

Πηγή μου από μεσαίο κόμμα με ενημέρωσε χθες ότι έγιναν σκέψεις για δημιουργία ανατρεπτικού διαφημιστικού σποτ με χορηγία από άλλον απόδημο που θέλει να βοηθήσει την Κύπρο...

Δεν έμαθα εάν η σκέψη άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή...

ΚΟΥΪΖ: Ποια υποψήφια βουλευτίνα με πλούσια δράση δέχθηκε έντονη κριτική σε βαθμό... δακρύων για την προώθηση προσωπικής ατζέντας; Αληθεύει πως της λέχθηκε ότι είναι η τελευταία φορά που της γίνεται παρατήρηση και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή άλλη αντιπαράθεση με συνυποψήφιους της;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X