ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Βγενόπουλος, ο σεισμός και το... σεκόντο

= ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα


Μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε στην Αθήνα ο Βγενόπουλος καταγγέλλοντας και αυτή την ίδια την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για χρηματισμό (!), ακολούθησε φυσικός σεισμός στην Κύπρο...

Τυχαίο; Ελπίζω... 

Πάντως ο πολιτικός σεισμός στην Κύπρο αναμένεται να ακολουθήσει τον φυσικό, σήμερα, όταν θα αρχίσει ο σχολιασμός από τα κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές...

Μετά την σαφέστατη προσπάθεια του Βγενόπουλου να πολιτικοποιήσει τις κατηγορίες εναντίον του και των συνεργατών του για τα θέματα που αφορούν την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, ακούω ότι στην Αθήνα διεξάγονται παρασκηνιακά αρκετές διεργασίες.

Με τους στενούς συνεργάτες του Βγενόπουλου Μπουλούτα και Φόρο να είναι φυγόδικοι και τον ίδιο να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό για να αποτρέψει την έκδοσή του στην Κύπρο, η υπόθεση λαμβάνει πια... μυθικές διαστάσεις. 

Πηγές μου στην Αθήνα μου ανέφεραν χθες ότι η ενέργεια Βγενόπουλου να απευθυνθεί στον ίδιο τον Τσίπρα, να καταγγείλει την Βασιλική Θάνου και να προσπαθήσει να στιγματίσει την κυπριακή κυβέρνηση ότι ζητά από την Ελλάδα 4 δις ευρώ "σε μια δύσκολη στιγμή" φανερώνουν την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο εκ των πρωταγωνιστών της κυπριακής κρίσης...

Εκείνο για το οποίο φαίνεται πια να ανησυχούν και στην Αθήνα αλλά, απ' ότι ακούω και στην Λευκωσία, είναι ότι ο Βγενόπουλος, παίζοντας τα "όλα για όλα" "δεν αποκλείεται να γίνει πρωταγωνιστής και σε μια πολιτική κρίση, την οποία ο ίδιος εξυφαίνει και προκαλεί σταδιακά".

Μία αξιόπιστη πηγή μου στην Αθήνα, γνωστή για την ικανότητα της να αναλύει εις βάθος την πολιτική πραγματικότητα και να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, προέβλεψε ότι ακόμα και σήμερα ενδέχεται να βγουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που θα ζητήσουν διερεύνηση των καταγγελιών Βγενόπουλου.

Όπως μου ανέφερε, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να πετύχει η εκστρατεία του πανούργου επιχειρηματία να προκαλέσει εμπλοκή στην υπόθεση και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο...

"Είναι καλά γνωστό ότι στην Αθήνα υπάρχουν κυκλώματα πολιτικά και άλλα τα οποία στηρίζουν τον Βγενόπουλο και άλλους ή αλληλοστηρίζονται" όπως χαρακτηριστικά μου ειπώθηκε, με την προσθήκη: "πολύ σύντομα θα δείτε να εκφράζεται αυτή η αλληλοστήριξη και δημόσια".

Η ίδια πηγή μου υπέδειξε πως δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια στήριξης του Βγενόπουλου, ακόμα και σε πολύ ψηλό πολιτικό επίπεδο, με αποδέκτη και αυτόν ακόμη τον Νίκαρο. 

"Ευτυχώς ο δικός σας ένιψε τότες τας χείρας του, για να δούμε πόση αποτελεσματικότητα θα έχουν οι νέες πιέσεις", πρόσθεσε η πηγή μου, προτρέποντας άπαντες να διαβάζουν διπλά και τριπλά όσα θα προβληθούν και θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την υπόθεση.

Από την Λευκωσία η πληροφόρηση που έχω, τόσο από τη Νομική Υπηρεσία όσο και από το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι πως τίποτε δεν αλλάζει στους σχεδιασμούς τους. 

Με νέες δηλώσεις και ίσως επανάληψη αιτημάτων προς Ελλάδα θα ζητηθεί εκτέλεση των ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί για τους 'αγνοούμενους' Μπουλούτα και Φόρο, "μέχρι να πάρουν και οι υπόλοιποι τη σειρά τους"...

Προς το παρόν αναμένεται να δούμε ποιος πολιτικός χώρος ή άνδρας θα σιγοντάρει πρώτος τον Βγενόπουλο στην Αθήνα...

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X