ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πρίγκιπας, τα γενέθλια, οι απουσίες και τα... γκολ!

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Γαρύφαλλα μοίρασε στους νοσηλευτές Λεμεσού (οι Λευκωσιάτες δεν έχουν ψυχή;) ο Σιζό σε μια πρωτότυπη (...) προσπάθεια προσέγγισης των ψηφοφόρων. 

Θυμίζω πως η ενέργεια του Σιζό, που είναι υποψήφιος της ΕΔΕΚ στη Λεμεσό, έγινε μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά του να επισκεφθεί τους φυλακισμένους λόγω χρεών και την μη εξασφάλιση άδειας για διοργάνωση προεκλογικής συνέντευξης τύπου σε αρχαιολογικό χώρο.  

Μια πηγή μου στην ΕΔΕΚ μου ανέφερε χθες ότι στο κίνημα επικρατεί αισιοδοξία παρά τα αρνητικά ποσοστά που καταγράφουν κάποιες δημοσκοπήσεις. "Η ΕΔΕΚ πάντα κατάφερνε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της λίγο πριν από τις εκλογές και να διαψεύσει, στις περισσότερες περιπτώσεις, τις δημοσκοπήσεις", μου είπε προσθέτοντας ωστόσο τα εξής σημαντικά: "Είναι όμως αλήθεια ότι εκλογές με τον Σιζόπουλο στην ηγεσία του κόμματος πρώτη φορά γίνονται. Γι' αυτό και θα φανεί σύντομα εάν μπορεί όντως να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους και και να φέρει τα αναμενόμενα ποσοστά. Κάποιοι δε περιμένουν τα αποτελέσματα αυτά από την πρώτη στιγμή που ο Σιζόπουλος βγήκε στην προεδρία του κινήματος, ως το μοναδικό μετρήσιμο κριτήριο της θητείας του..."

Μεγάλη εορταστική και εξόχως προεκλογική εκδήλωση διοργάνωσε χθες ο πρίγκιπας για τα 40χρονα του ΔΗΚΟ. Από τα πρώτα καθίσματα ωστόσο απουσίαζαν κάποια από τα παλαιά στελέχη...

Η δικαιολογία που δόθηκε είναι πως η απουσία οφειλόταν σε οικογενειακούς λόγους, πράγμα που ελάχιστοι πίστεψαν.

Σύμφωνα με όσα ακούω από την πριγκιπική αυλή, οι απαντήσεις για τις απουσίες θα δοθούν πολύ σύντομα, αμέσως μετά τις εκλογές. Ίσως όχι με δηλώσεις αλλά με παρουσίες των απόντων σε συγκεκριμένους χώρους, σε συγκεκριμένους χρόνους...

Άλλη μια συνάντηση θα έχουν σήμερα Μαυρογιάννης-Ναμί, εντελώς προβλέψιμη, εντελώς... διαδικαστική και καθόλου... διασκεδαστική.

Η ενημέρωσή μου λέει πως το Φθινόπωρο κινδυνεύει να γίνει εφιάλτης για όσους αναμένουν πως θα καταγραφούν επιτέλους οι συγκλίσεις στα θέματα της διακυβέρνησης και του περιουσιακού για να προχωρήσουν οι συνομιλίες στα θέματα της οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να πάρει σειρά το αγκάθι του εδαφικού.

Απ' όσα θλιβερά φθάνουν κοντά μου, από το μέτωπο των συνομιλιών, καμιά νέα συναντίληψη δεν έχει επιτευχθεί στα θέματα-αγκάθια. "Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να γίνεται καν λόγος για συγκλίσεις και μακάρι να τα καταφέρουν οι Μαυρογιάννης και Ναμί να κάνουν κάποια μαγικά ώστε στις 27 του μηνός ο Νίκαρος και ο Μουσταφά να βρουν έστω και μια σύγκλιση να καταγράψουν", μου λέχθηκε.

Πάντως οι Κύπριοι ψηφοφόροι, ούτε τον προεκλογικό, ούτε τα γενέθλια του ΔΗΚΟ, ούτε τις συνομιλίες, ούτε καν τις επιβουλές της Τουρκίας στην ΑΟΖ συζητούσαν χθες βράδυ... 

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα βραβεία του ΠΑΣΠ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών Κύπρου) τα οποία σάρωσε ο Γιώργος Εφραίμ.

Η σύντροφός του Χριστιάνα Αριστοτέλους που τον συνόδευσε σάρωσε όλες τις εντυπώσεις. Το ίδιο και οι άλλες λαμπερές παρουσίες στο πλάι προβεβλημένων πρωταγωνιστών του ποδοσφαίρου. 

Πολιτικός με πολύχρονη ενασχόληση με τα του ποδοσφαίρου αναφώνησε χθες πως όποιος κατόρθωνε να έχει πέντε τέτοια ονόματα σε ένα ψηφοδέλτιο, "το κόμμα του θα πετούσε"... 

 

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση