ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι Βουλευτικές, οι Προεδρικές και οι επίδοξοι πρόεδροι..

= ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη συζήτηση γίνεται παρασκηνιακά για τον νέο πρόεδρο της Βουλής, ενώ το τοπίο είναι ρευστό και οι συμμαχίες καθόλου δεδομένες.

Πολιτικός συντάκτης προέβλεψε πως το μπάχαλο με την τελευταία ψηφοφορία για την προεδρία της Βουλής, από την οποία προέκυψε πρόεδρος ο Γιαννάκης Ομήρου, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί. Με άλλα βεβαίως πρόσωπα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος έχει ήδη δηλώσει δημόσια πως δεν τον ενδιαφέρει η θέση του προέδρου της Βουλής, ενώ ο Φούλης δηλώνει σε όσους τον ρωτάνε πως την απόφασή του θα την πάρει μετά τις 22 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα παραλάβει από τον Γιαννάκη Ομήρου και ένα ιδιαίτερο, βαρύ «δώρο», τον δίσκο με τη λίστα Λαγκάρντ, που έχει φυλαγμένο στο γραφείο του.

Τη δική του προσωπική, πολύ προσωπική και αποκλειστική εκπομπή έχει ο πρίγκιπας στο διαδίκτυο!

Στη νέα ιστοσελίδα που εγκαινίασε το ΔΗΚΟ, υπάρχει και μία ενότητα κάτω από τον τίτλο #ASKNIKOLAS, όπου ο κάθε επισκέπτης ή χρήστης του Facebook, μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις, τις οποίες στη συνέχεια ο πρίγκιπας απαντά με... βίντεο!

Ήδη το #ASKNIKOLAS διαθέτει οκτώ βίντεο-απαντήσεις του πρίγκιπα, πρωτότυπες, σκληρές, αδυσώπητες και καθόλου μα καθόλου προβλέψιμες. Μικρό δείγμα: «Αρκετοί, ίσως και εύλογα, σας συγκρίνουν με τον τέως πρόεδρο κ. Τάσσο Παπαδόπουλο. Ποια η γνώμη σας γι' αυτό?, Ποια είναι η άποψή σας για την προστασία της πρώτης κατοικίας?, Γιατί η πολιτεία πρέπει να επωμισθεί το κόστος αποζημίωσης των κουρεμένων καταθετών?, Ποια η γνώμη σας για την πορεία του Κυπριακού και πόσο αισιόδοξος είστε?» Όλοι ερωτούν με τα λατινικά ερωτηματικά...

Είμαι σίγουρος πως ο Άδωνις Γεωργιάδης το ζήλεψε!

Μετά την επίσημη παραδοχή της Ελένης Θεοχάρους ότι θα είναι υποψήφια για την Προεδρία του κράτους έχει λυθεί και η μεγάλη μου απορία: πώς συμβαίνει ενώ η ίδια δεν είναι υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές, στα banners της Αλληλεγγύης στο διαδίκτυο να παρουσιάζουν μόνο τη δική της εικόνα;

Ομολογώ πως το φαινόμενο έχει να παρατηρηθεί από τον καιρό του Μακαρίου, αλλά τώρα βρήκε την απάντησή του...

Με λακωνική ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ «απάντησε» στη δήλωση Θεοχάρους, «επιτέλους μετά από τρεις μήνες ξέρουμε και ξέρει και ο κόσμος για ποιο λόγο αποχώρησε από τον ΔΗΣΥ».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Θεοχάρους και την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, πολιτικός της δεξιάς παράταξης ανέφερε πως «δεν θέλαμε ούτε παπά, ούτε Φούλη να μας το πει ότι γι' αυτό έφυγε από τον ΔΗΣΥ και γι' αυτό δεν κατάφερε να συνεργαστεί με κανένα από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα». Ο ίδιος πολιτικός πάντως προέβλεψε «σφαγή» για τις Προεδρικές, αφού όπως λέει «ήδη συνωστίζονται πολλοί»...

Η κόντρα μεταξύ μερικών στελεχών του ΑΚΕΛ δεν έχει προηγούμενο! Κάποιοι μετράνε τα κουκιά τους και βλέπουν ότι η κατάσταση είναι από δύσκολη έως μη αναστρέψιμη... Και προχωρούν σε κτυπήματα κάτω από τη μέση. Κάποιοι μάλιστα, ενώ είναι από αυτούς που καταφέρνουν τα συγκεκριμένα κτυπήματα σε ανθυποψηφίους τους, βγαίνουν και καταγγέλλουν άλλους...

Η κατάσταση έχει, όπως μαθαίνω, ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Άντρο Κυπριανού, ο οποίος συστήνει ηρεμία και επαναλαμβάνει συνεχώς πως «εκλογές είναι θα περάσουν, αύριο θα είμαστε πάλι εδώ και θα πρέπει να έχουμε ένα κώδικα συμπεριφοράς και σχέσεων»...

Η κ. Γιαννούλλα που ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου (και ακόμη περισσότερα) με ενημέρωσε προχθές πως ένας εσωκομματικός καυγάς έχει προκαλέσει μεγάλη ίντριγκα μεταξύ δύο βουλευτών που επαναδιεκδικούν.

Η κόντρα όπως έμαθα έλαβε νέα διάσταση όταν ο ένας από τους δύο (δεν λέω ότι είναι και οι δύο του ιδίου φύλου) βγήκε δημόσια, στο αγαπημένο του Facebook, να κεραυνοβολήσει τον άλλον μέσα από ένα γενικό σχόλιο με γενικότητες περί ήθους και εντιμότητας...

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο κόμμα υποψήφια βουλευτίνα έχει ξεφύγει κατά πολύ, με στέλεχος να διαμαρτύρεται ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί «και σε αυτό τον προεκλογικό τα καπρίτσια της;».

----------------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση