ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα καρδιοχτύπια, οι αγριότητες και οι εξαπατημένοι...

= ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη μέρα για χιλιάδες μαθητές σήμερα, αφού αρχίζουν οι εξετάσεις. Σχολιάζοντας την αγωνία των παιδιών πολιτικός που συμμετέχει ως υποψήφιος στις βουλευτικές, ανέφερε πως "τα μαθητικά καρδιοχτύπια δεν είναι τίποτα κοντά στο καρδιοχτύπι των υποψηφίων, όσο πλησιάζει η ημέρα για τις δικές τους, τελικές, εξετάσεις..."

Ο ίδιος πολιτικός πάντως μου ανέφερε πως γνωρίζει περιπτώσεις υποψηφίων από αρκετά κόμματα, οι οποίοι έχουν ξοδέψει "αρκετά χρήματα" στον προεκλογικό και "δυστυχώς θα προσγειωθούν ανώμαλα την Κυριακή"

Όπως επεσήμανε θα έπρεπε το κόμμα τους να τους ενημερώσει πως οι πιθανότητες που αντικειμενικά έχουν κάποιοι για εκλογή είναι από μηδέν έως πλην του μηδενός..." 

"Ενώ μέχρι τώρα μιλούσαμε για τους εξαπατημένους των αξιογράφων, να δείτε που μετά τις εκλογές θα μιλούμε για τους εξαπατημένους των ψηφοδελτίων!", κατέληξε.

"Αγριότητες" καταγράφονται από τις προσπάθειες των κομμάτων για συσπείρωση (κοινώς μάντρισμα) των ψηφοφόρων τους. 

Από συγκεκριμένο κόμμα ακούω ότι σε μια περίπτωση στη Λευκωσία οι κομματικές παρεμβάσεις και... παραινέσεις κατάφεραν να χωρίσουν πολυμελή οικογένεια πιέζοντας αφόρητα κάποιους να ψηφίσουν το κόμμα τους. Τα μισά μέλη της οικογένειας το ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν νέο κόμμα και έγινε χαμός.

"Η μάνα της οικογένειας αναμένει πώς και πώς την ολοκλήρωση των εκλογών για να επανέλθει η ειρήνη μεταξύ των παιδιών της" όπως τραγικά μου περιέγραψαν την κατάσταση...

Πολιτικός παράγοντας του ΔΗΣΥ μου ανέφερε χθες ότι τα μεγάλα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα Βουλή δεν είναι ούτε τα σοβαρά θέματα που εκκρεμούν σε όλους σχεδόν τους τομείς, ούτε οι παραπομπές του Νίκαρου, ούτε η εγωπάθεια ορισμένων βουλευτών και βουλευτίνων που τρέχουν μόλις δουν κάμερες...

Όπως μου είπε από πολύ, πολύ νωρίς η νέα Βουλή θα δοκιμαστεί στην εκλογή του Προέδρου του σώματος αλλά και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή των προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ιδιαίτερα εάν όντως τελικά η Βουλή θα είναι επτακομματική...

Ήδη συζητείται έντονα για το ποιοι θα συμμετέχουν στην σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ποιοι θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Επιλογής η οποία θα ορίσει τις κοινοβουλευτικέ επιτροπές και ποιοι θα καταλάβουν τις προεδρίες των σημαντικών (και άλλων) επιτροπών...

Μια πηγή μου, μου ανέφερε ότι σε χαμηλό επίπεδο επιχειρήθηκε ανεπίσημη συζήτηση για το θέμα μεταξύ δύο κομμάτων...

Προεκλογικό φιλμάκι που ετοίμασε η ΕΔΕΚ εμφανίζει όλους σχεδόν τους αριστερούς ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου (του Σιζό συμπεριλαμβανομένου) εκτός από τον για 14 έτη πρόεδρο του κόμματος Γιαννάκη Ομήρου!

Ως γνωστόν ο Ομήρου απουσιάζει από τον προεκλογικό της ΕΔΕΚ ηθελημένα και μοιάζει από την ημέρα που παραιτήθηκε από την προεδρία να έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του...

Ωστόσο, ενώ η ΕΔΕΚ του Σιζό κάνει τα πάντα να εξαφανίσει τα ίχνη του τέως προέδρου της, αρκετοί φορείς τον τιμούν με δημόσιες τελετές για την αποχώρησή του από την προεδρία της Βουλής, μεταξύ αυτών η Cyta, το ΡΙΚ, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις ενώ μαθαίνω πως έχουν προγραμματιστεί και άλλες τελετές βράβευσης.

Ειδικά η τελευταία τελετή, χθες το απόγευμα στην Πάφο, έγινε με άκρως θεαματικό τρόπο, εν πομπή και παρατάξει! Η τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Νομικών και Κοιν. Επιστημών ξεκίνησε, στην εσωτερική αυλή του πανεπιστημίου Νεάπολις, με την προσέλευση του λαβάρου του πανεπιστημίου. Ακολούθησε η προσέλευση των καθηγητών και τα μέλη της Συγκλήτου τα οποία φορούσαν την τήβεννο ενώ η πομπή έκλεισε με τον αντιπρύτανη και τον πρύτανη ενώ η μουσική υπόκρουση ήταν του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη από την ταινία "1492 Conquest of Paradise" του Ρίντλι Σκοτ...!

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X