ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Μεγάλη Παρασκευή και ο... γάμος του Σοφοκλέους!

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η Μεγάλη Παρασκευή των κομμάτων και του προεκλογικού έφθασε! Με τις κομματικές μηχανές στο φουλ στελέχη, υποψήφιοι, συγγενείς, μακρινά ξαδέλφια, παππούδες και γιαγιάδες δίνουν την μάχη των μαχών για μια θέση στη Βουλή των αγαπημένων τους υποψηφίων...

Κανονική σταυροφορία!...

Οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, τα τηλεφωνήματα και η προσέγγιση και... επαναπροσέγγιση μέχρι το βράδυ θα είναι χωρίς προηγούμενο. Κανονική... γιορτή επικοινωνίας!

Για κάποια επιτελεία θα είναι μακρά η σημερινή ημέρα αλλά κυρίως η νύχτα!

Το τελευταίο τριήμερο δόθηκαν και δίνονται και οι τελευταίες... παραστάσεις λίγο πριν κλείσει η αυλαία του προεκλογικού. Λευκωσία και Λεμεσός, κυρίως,  απέκτησαν τις τελευταίες βραδιές μια άνευ προηγουμένου "κίνηση".

Όπως πληροφορούμαι, κάποιες από τις συγκεντρώσεις εξελίχθηκαν σε κανονικό πάρτι (!) ενώ δεν έλειψαν και τα κανονικά πάρτι. Κάποιοι υποψήφιοι αποφάσισαν πως εκείνο που θα τους φέρει κόσμο δεν ήταν μια εκδήλωση με ομιλίες και προβληματισμό αλλά κανονικό πάρτι με φαγοπότι και μουσική!

Η πιο θεαματική σύναξη υποψηφίου ήταν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που παρακολούθησε αρκετές τις τελευταίες ημέρες, αυτή του Μιχάλη Σοφοκλέους στο Garden Cafe στη Λευκωσία. Η μεγάλη αυλή του cafe γέμισε ασφυκτικά ενώ παρούσα ήταν όλη η καλή κοινωνία της πρωτεύουσας και η ηγεσία του ΔΗΣΥ. Όπως μου είπε, "κάποιος που περνούσε απ' έξω νόμιζε ότι γινόταν γάμος, τεράστια η ουρά για τα συγχαρητήρια στον Μιχάλη ενώ πολλές κυρίες με τουαλέτες πηγαινοέρχονταν"...

Όπως έμαθα, ο Ιωάννης Κασουλίδης που μίλησε στην εκδήλωση του Σοφοκλέους τον χαρακτήρισε πνευματικό του τέκνο και υπέδειξε στους παρευρισκόμενους να μην αναμένουν ότι ο Μιχάλης θα μπει στη Βουλή "για να τρέχει σε γάμους και κηδείες αλλά για να πει αλήθειες και να παράξει πολιτική". Όπως είπε αυτό το γνωρίζει καλά ο ίδιος αφού συνεργάζεται μαζί του για 25 ολόκληρα χρόνια...

Γύρω από τον Μιχάλη Σοφοκλέους βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης όλο το επιτετελείο του 2008 που εργάστηκε για την εκλογή του Ιωάννη Κασουλίδη. Μεταξύ αυτών ήταν και ο νυν υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης που ήταν ο οικονομικός διευθυντής της καμπάνιας του 2008. 

"Γνωρίζεις ότι τον Παμπορίδη συνοδεύει ο αστικός μύθος ότι είπε τότε ένα κοφτό και ηρωικό "όχι" στον Βγενόπουλο αλλά και σε εφοπλιστές που γυρόφερναν για να ενισχύσουν οικονομικά την καμπάνια Κασουλίδη στοχεύοντας σε πρόσβαση σε κρατικά έργα;" μου υπέδειξε η πηγή μου ως παράπλευρη, ουσιώδη υπό τις περιστάσεις, πληροφόρηση...

Μεταξύ των πολλών που παρευρέθηκαν για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σοφοκλέους ήταν ο Χάρης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο ανθυποψήφιος του (και επίσης στέλεχος του επιτελείου Κασουλίδη το 2008) Δημήτρης Δημητρίου, ο Νίκος Τορναρίτης, η Στέλλα Κυριακίδου και η Μαρία Κυριακού.

Ο Φούλης που μίλησε στην μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θυμήθηκε κι αυτός το 2008... όπως είπε με νόημα: "το 2008 είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ Κασουλίδη και Χριστόφια, η κυπριακή κοινωνία επέλεξε τον Χριστόφια, με τα γνωστά αποτελέσματα. Τον Χριστόφια, τον εξέλεξαν όχι μόνο οι ΑΚΕΛικοί, αλλά και  το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ και άλλα μικρότερα κόμματα τα οποία τώρα βγάζουν την ουρά τους απ' έξω"... "Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Θα ρισκάρουμε ξανά με την ψήφο μας; Δεν μπορούμε να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη!" υπέδειξε ο Φούλης σημειώνοντας πως ο Σοφοκλέους θα είναι αλλαγή ουσίας, καταχειροκροτούμενος!

"Η βραδιά κύλησε με μουσική και κέφι πολύ, καλύτερα κι από γάμο" όπως μου είπε η πηγή μου...

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση