ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο νέος, σκληρός Νίκαρος και ο πόλεμος ΔΗΚΟ-Φούλη!

= ‪ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο χαμογελαστός αστρολόγος Αϊντε, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Νίκαρο, δεν ήταν και τόσο... χαμογελαστός.

Αξιόπιστη πηγή μου με ενημέρωσε πως από την αρχή της συνάντησης αντίκρισε ένα βλοσυρό Νίκαρο, ο οποίος δεν είχε σχεδόν καμιά σχέση με τον καλογέλαστο και ευχάριστο Νίκαρο που γνώριζε...

Μάλιστα ο Νίκαρος μπήκε, σύμφωνα με την πληροφόρησή μου κατευθείαν στο ψητό μη αφήνοντας τον Αϊντε ούτε να... ανασάνει, κάτι που προκάλεσε φανερό άγχος στον ειδικό αντιπρόσωπο. Ιδιαίτερη αμηχανία κατέλαβε τον Αϊντε όταν ο Νίκαρος έλεγε, με αυστηρότητα πρωτόγνωρη, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά αμφισβήτηση του ρόλου του ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε υποβιβασμό του αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ κράτους γιατί τότε οι αντιδράσεις του θα είναι υπέρμετρα έντονες...

Ο Αϊντε υποστήριξε πως τίποτε δεν συνέβηκε "επί σκοπού" και ότι μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον ΓΓ του ΟΗΕ πως τίποτε δεν έχει αλλάξει στη στάση του οργανισμού απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, εισηγήθηκε να θεωρηθεί λήξαν το θέμα.
Ο Νίκαρος ωστόσο δεν ησύχασε. Επανέλαβε ξανά με δηκτικό τρόπο πως θέλει να είναι "ξεκάθαρος" ότι "τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και εάν επαναληφθεί θα είναι καταστροφική".

Η επιμονή του μάλιστα για σύνταξη του τρίπτυχου ώστε να "ξεκαθαρίσουν" οι θέσεις όλων και να γίνονται "κοινές αναγνώσεις" της κατάστασης στις συνομιλίες ήταν κάτι που επίσης προκάλεσε στιγμές αμηχανίας στον Αϊντε. Ωστόσο, συμφώνησε με την πρόταση του Νίκαρου, όταν αυτός του υπέδειξε πως μόνο με καταγραφή των συγκλίσεων, των συναντιλήψεων που πρέπει να μετατραπούν σε συγκλίσεις και των διαφορών, θα μπορούμε να δώσουμε "νέα δυναμική προώθηση στον διάλογο".

Την ίδια θέση μετέφερε ο Νίκαρος και στις πρόσφατες συνομιλίες που είχε με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας αλλά και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην Βικτόρια Νούλαντ στην Ουάσινγκτον και μεταφέρει ο Κασουλίδης στον ίδιο τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Μια πολύ έγκυρη διπλωματική πηγή κάνοντας νέα ανάγνωση των θέσεων του Νίκαρου μου μίλησε για μια νέα πιο σκληρή στάση η οποία δεν θα είναι άκαμπτη αλλά θα στοχεύει στο ξεκαθάρισμα. "Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει και το σωσίβιο του Νίκαρου σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά και χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες", μου είπε.

Σύμφωνα με πηγή μου από τον λόφο της εξουσίας ο Νίκαρος έχει προετοιμαστεί πολύ για την σημερινή συνάντηση με τον Μουσταφά και τον Αϊντε. Αναμένει, όπως έμαθα, να αντικρούσει την αντίδραση του Μουσταφά και ένα πιθανό σιγοντάρισμα του από τον Αϊντε, με σειρά επιχειρημάτων και... υπομονή!

Η έντονη συζήτηση για τον δωδεκάλογο του Συλλούρη συνεχίζεται, σε όλα τα κόμματα, ενώ έχει εμπνεύσει και αρκετά ανέκδοτα που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα...

Γι' αυτό θα επανέλθουμε...

Την ίδια ώρα, ο θόρυβος για τον τρόπο εκλογής του Συλλούρη στην προεδρία της Βουλής δεν λέει να κοπάσει...

Ακούω πως στο ΑΚΕΛ σημειώνεται μια άνευ προηγουμένου αντίδραση, από ορισμένα στελέχη, για την άρνηση του κόμματος να στηρίξει τον "δικό του" Αδάμο Αδάμου, μετά την επίσημη πρόταση από τον ΔΗΣΥ.

Πληροφορίες μου αναφέρουν πως η πρόταση για τον Αδάμου έφθασε κατευθείαν από τον λόφο της εξουσίας και τον ίδιο τον Νίκαρο ενώ έγινε και τηλεφωνικά προς τον Άντρο από τον Φούλη...

Ο Άντρος ήταν επίμονος και δεν σήκωνε κουβέντα επαναλαμβάνοντας σαν χαλασμένο γραμμόφωνο ότι "το ΑΚΕΛ έχει υποψήφιο, τον γενικό του γραμματέα". Σε κάποια στιγμή μάλιστα ο Φούλης τα πήρε στο κρανίο και αναφώνησε "προχωρούμε με τους δικούς μας σχεδιασμούς και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του"...

Πληροφορίες μου από τη νέα Βουλή αναφέρουν πως τα κόμματα "βράζουν" για τις προεδρίες και τη σύνθεση των επιτροπών. Η επιθυμία του Φούλη να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών άναψε κόκκινο στο ΔΗΚΟ και έχουν ήδη βγει τα... μαχαίρια!

Αξιωματούχοι του κόμματος διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις πως η στάση του Φούλη αποτελεί αιτία πολέμου και ήδη ετοιμάζουν την αντεπίθεση!

ΚΟΥΪΖ: Ποιος βουλευτής του ΔΗΣΥ (όχι από τους νέους) προσπαθεί να κατακτήσει ρεκόρ τηλεφωνικής συνομιλίας με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής; Σε βαθμό μάλιστα που άρχισε να θεωρείται ενοχλητικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση