ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο δάκτυλος του Νίκαρου στο ΓΕΣΥ και ο ανασχηματισμός...

= ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τον δάκτυλό του βαθιά επί τον τύπον των ήλων βάζει ξανά σήμερα ο Νίκαρος, στο μέγα και... ασθενές θέμα της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα στο ΓΕΣΥ...

 

Η μεγάλη σύσκεψη στο Προεδρικό θα είναι απλώς η συνέχεια μιας πορείας που ο Νίκαρος και οι σύμβουλοί του με επικεφαλής τον υφυπουργό Πετρίδη, έχουν σχεδιάσει. 

 

Προσπάθησαν να σχεδιάσουν, για να ακριβολογώ, γιατί... κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... και οι όποιοι σχεδιασμοί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας κατέληγαν πάντοτε σε δημόσια διαρκή κοροϊδία. Ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

 

Και ενώ τα αντιπαρατιθέμενα στρατόπεδα του υπουργείου Υγείας, των συντεχνιών και γιατρών ετοιμάζουν τα επιχειρήματά τους, μια νέα καθοριστική συνάντηση θα γίνει σήμερα το πρωί με τις συντεχνίες. 

 

Ο Νίκαρος κάνει γνωστό με κάθε ευκαιρία ότι στηρίζει τον υπουργό του Γιώργο Παμπορίδη, αν και ο ίδιος ο υπουργός τελεί σε κατάσταση αυξημένης έντασης...

 

Και ενώ όλοι ανέμεναν χθες να ακούσουν ότι επίκειται ανασχηματισμός με πρώτο στη λίστα τον Παμπορίδη, από τον λόφο της εξουσίας προέκυψε άλλη είδηση!

Μου την επιβεβαίωσε και ο κύριος Πάμπος, ο οποίος γνωρίζει όλα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Προεδρικού και ακόμη περισσότερα. 

Όπως μου είπε, εάν υπάρχει περίπτωση για ανασχηματισμό κάποιου, αυτός δεν είναι ο υπουργός Υγείας, αλλά ο υπουργός Γεωργίας...

Μου υπέδειξε πάντως πως ακούστηκαν και άλλα δύο ονόματα ως υποψήφια για έξοδο σε περίπτωση φρεσκαρίσματος του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του Καλοκαιριού» μου ανέφερε ο πάντα καλά πληροφορημένος κύριος Πάμπος...

 

Όπως μου είπε, ειδικά για τον Παμπορίδη, «για πολλούς λόγους, περιλαμβανομένου και του αντικτύπου που θα είχε μια ακόμη αλλαγή υπουργού Υγείας, ο Νίκαρος δεν θα ήθελε την έξοδό του. Τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Εάν βέβαια ο ίδιος υποβάλει παραίτηση, αυτή θα εξεταστεί με... κατανόηση».

 

Σε ερώτησή μου προς στέλεχος του ΔΗΣΥ εάν ο Νίκαρος θα ήθελε όντως να πετύχει αποχώρηση του Παμπορίδη, μου δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση: «Όχι, δεν θέλει να φύγει ο Παμπορίδης. Ωστόσο θα ήθελε να υπουργοποιηθούν κάποια άτομα που "περίσσεψαν" μετά τις εκλογές και δεν αποκλείεται ο Παμπορίδης να αποδειχθεί "μάρτυρας"»... 

 

Ο ίδιος πάντως δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας να υποβάλει τελικά παραίτηση γιατί είναι «τσαντισμένος» από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν θέματα που χειρίζεται ο ίδιος.

«Ο Παμπορίδης φέρεται μάλιστα να βάζει στο κάδρο και τον Χάρη Γεωργιάδη και το περιβάλλον του Προεδρικού αναφερόμενος σε άδικες επικρίσεις για θέματα με τα οποία έχει χειριστεί ο ίδιος» μου ανέφερε, και κατέληξε:

 

«Το πιθανότερο είναι η πορεία του Παμπορίδη να συνεχίσει κανονικά αφού μέσω ψιθύρων στα ΜΜΕ έχει εξαγγελθεί η 10η παραίτησή του χωρίς ποτέ να υλοποιείται».

 

Πάντως ο Νίκαρος είχε πρόσφατα εκφραστεί δημόσια ότι θα μπορούσε να προωθηθεί αποτελεσματικά το ΓΕΣΥ υπό την καθοδήγηση του Παμπορίδη, κάτι που δεν απορρίπτει ούτε σήμερα. 

 

Πηγή μου στον λόφο της εξουσίας μου υπέδειξε πως το ΓΕΣΥ αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την πολιτική συνέχεια και της κυβέρνησης και του Νίκαρου. 

 

Το επιτελείο του Νίκαρου γνωρίζει πως τα θετικά από μια επιτυχή προώθηση του ΓΕΣΥ και γενικά των θεμάτων της Υγείας θα κρίνουν πολλά με πρώτο και κύριο την αφαίρεση επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση.

Ένας δε από τους συμβούλους διερωτήθηκε πρόσφατα «γιατί δεν εμπλέκουμε και την αντιπολίτευση στην προώθηση του ΓΕΣΥ, ώστε να έχει και αυτή ανάλογη ευθύνη και να μην κάνουν μόνο επικρίσεις;».

Ο Νίκαρος όχι μόνο «άκουσε» τη παραίνεση αλλά και την υλοποίησε! 

Την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγηθούν οι συναντήσεις με υπηρεσιακούς και συντεχνίες θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις του Νίκαρου και του επιτελείου του με τα κόμματα. 

Οπότε εκεί ο Νίκαρος θα ζητήσει να τεθεί, και συλλογικά πια, ο δάκτυλος επί τον τύπον των ήλων...

 

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση