ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Φούλης, ο καλουπζιής και ο βουλευτής...

= ΠΕΜΠΤΗ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Αληθεύει ότι ο Φούλης χάρισε σε όλα τα στελέχη του ΔΗΣΥ από ένα calculator ώστε να βοηθήσουν και σε ατομικό επίπεδο την προσπάθεια να βρεθούν τα χαμένα εκατομμύρια του προϋπολογισμού για να στηρίξει την πρότασή του για μηδενικό φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας;" 

Η ερώτηση υποβλήθηκε από πολιτικό-πειραχτήρι της αντιπολίτευσης αλλά περιγράφει την κατάσταση που βιώνουν τα στελέχη του ΔΗΣΥ τις τελευταίες ημέρες.

Μετά το "πυροτέχνημα" του Φούλη έπεσαν όλοι στο οικονομικό επιτελείο του ΔΗΣΥ με τα μούτρα αναλύοντας νυχθημερόν σενάρια επί σεναρίων. Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου στην Πινδάρου, μελετούν έξι έως οκτώ διαφορετικά σενάρια ψάχνοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ τα 33 εκατομμύρια ευρώ που θα εξασφαλιστούν από περικοπές ώστε τα υπόλοιπα έντεκα εκατομμύρια να εισπραχθούν μέσω του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας. 

"Ο Φούλης έχει αρχίσει ιερό πόλεμο κατά του σπάταλου κράτους και επενδύει πολύ σε αυτό" υποστηρίζει η πηγή μου.  

Η ίδια πηγή μου ανέφερε πως παρά την κριτική που δέχεται ο Φούλης, και την εσωκομματική μουρμούρα, είναι αποφασισμένος να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αύριο. Σήμερα όμως θα υποβάλει πρόταση για τις πολλαπλές συντάξεις, ένα θέμα στο οποίο επίσης επενδύει πολλά, αφού όπως ο ίδιος είχε αναφέρει λαμβάνει σχεδόν καθημερινά μηνύματα από διαμαρτυρόμενους πολίτες. 

Μαθαίνω ακόμα ότι με δεύτερη πρόταση νόμου ο ΔΗΣΥ θα προτείνει αλλαγές στο όριο συνταξιοδότησης. Όπως δήλωσε ο Φούλης, κάνοντας κάθε βουλευτή και ηγέτη του ΑΚΕΛ να κοκκινίζει, δεν γίνεται ο Βουλευτής να συνταξιοδοτείται στα 60 και ο καλουπζιής στα 65!  "Αυτή η πρόταση θα είναι η απάντηση του Φούλη στον Άντρο Κυπριανού ότι ο Αβέρωφ είναι λαϊκιστής χειρίστου είδους, "κύστισε" και σκέφτεται μόνο τους πλούσιους" μου ανέφερε στέλεχος του ΔΗΣΥ προβλέποντας πως "είναι πιθανότερο ο Φούλης που κατηγορείται για λαϊκισμό να αποδειχθεί τελικά "πατερούλης" των καλουπζίδων και των κτιστών και στο ΑΚΕΛ να μείνει το... κύστιμα" 

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μου η πρόταση Φούλη θα αφορά το όριο συνταξιοδότησης βουλευτών, υπουργών και άλλων κρατικών αξιωματούχων και τον τρόπο και τον χρόνο που θα λαμβάνουν τη σύνταξή τους. 

Σημείο προς σημείο μαθαίνω πως απάντησε ο πρίγκιπας Νικόλαος στην επιστολή του Νίκαρου για την ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου. 

Κομβικό σημείο στις προτάσεις του πρίγκιπα είναι ο χρόνος σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου, που ο Νίκαρος εισηγείται να θεσμοθετηθεί ανά δίμηνο. 

Αντίθετα ο πρίγκιπας, αναφερόμενος και στις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, προτείνει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ακόμα και ανα εβδομάδα! 

"Βλέπω τον Νίκαρο να πηγαίνει στο Εθνικό με τα λεξοτανίλ!" ψιθύρισε χθες πολιτικός συντάκτης με τον οποίο μοιράστηκα τις πληροφορίες.

Πάντως ο πρίγκιπας Νικόλαος βρίσκει και θετικά στις προτάσεις του Νίκαρου, όπως τη θέση ότι τα κόμματα θα μπορούν να θέτουν και δικά τους θέματα προς συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο. Ο ίδιος, όπως ακούω, έχει μακρύ κατάλογο θεμάτων προς συζήτηση!

(Οπόταν τα λεξοτανίλ μάλλον θα χρειαστούν)

Όπως σας είχα γράψει πριν ολοκληρωθεί η Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ, προχθές στη Λεμεσό, στέλεχος της ΕΔΕΚ εκφράστηκε από νωρίς κριτικά κατά της πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος προβλέποντας πως "οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης αν και θα στοχεύουν στην επανεκκίνηση μάλλον θα διευρύνουν το χάσμα". 

 

Δεν άργησε πολύ να έρθει η επιβεβαίωση με τις αναφορές του αναπληρωτή προέδρου Κωστή Ευσταθίου για παραπομπές στο πειθαρχικό, φωτογραφίζοντας τους Ομήρου και Νικολαίδη αλλά και την ξεκάθαρη καταγγελία από τον γ.γ. Χρυσό Τουλούπη, ότι μέλη του Πολιτικού Γραφείου και των Επαρχιακών Επιτροπών δεν είχαν καμιά ουσιαστική συνεισφορά στον προεκλογικό αγώνα ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη με ενέργειες και δηλώσεις τους υπέσκαψαν την όλη προσπάθεια του Κινήματος.

Το στέλεχος που προέβλεψε πως το χάσμα στην ΕΔΕΚ μάλλον θα διευρυνθεί, διερωτήθηκε πώς μπορεί να γίνεται λόγος για οργανωμένο κόμμα αφού κατηγορούνται πρωτοκλασάτα στελέχη, μέλη του Πολιτικού Γραφείου και των Επαρχιακών Επιτροπών για αποχή από τον προεκλογικό αγώνα. "Τελικά ποια ΕΔΕΚ κρίνει, ποια ΕΔΕΚ κρίνεται και κυρίως ποια ΕΔΕΚ θα μείνει;" διερωτήθηκε, με υπαρξιακή και σκωπτική διάθεση, το στέλεχος...

  

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση