ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι ρότσες, μια αντικατοχική και μια χαμένη ευκαιρία...

= ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το παράξενο (τουλάχιστον) πραξικόπημα στην Τουρκία έφερε παραξενιές και εκπλήξεις και στην Κύπρο!

Την ώρα που ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης περιέγραφε στους συναδέλφους του στην ΕΕ την αγωνία της κυβέρνησης από την έκρηξη του πραξικοπήματος και την ελπίδα οι τούρκοι στρατιώτες να επιστρέψουν στις μονάδες τους, ο Χρίστος Ρότσας, από τα στελέχη του ΔΗΣΥ πρώην βουλευτής και υποψήφιος στις πρόσφατες βουλευτικές, έφερε καταιγίδα στα κοινωνικά δίκτυα! Υποστήριξε πως το βράδυ του πραξικοπήματος η Κύπρος έχασε μια μοναδική ευκαιρία να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της από τους Τούρκους, ενώ όπως δήλωσε θα μπορούσε να επιτίθετο στα κατεχόμενα, να συνελάμβανε τους 43.000 τούρκους στρατιώτες και να τους κρατούσε όμηρους, απελευθερώνοντας την κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως μου ανέφερε η μάνταμ του Φούλη: "οι ρότσες που έριξε ο Ρότσας προκάλεσαν από ανέκδοτα μέχρι οργισμένες αντιδράσεις. Πάντως η αντίδραση του μεγάλου αρχηγού Φούλη δεν είχε καθόλου χιούμορ!" 

Μιαν απαξίωση ο Ρότσας την δέχθηκε και από υπουργό της κυβέρνησης, όπως πληροφορούμαι αλλά από κάποιους δέχθηκε και συγχαρητήρια! Όπως άκουσα, το σχόλιό του προκάλεσε το ενδιαφέρον στελέχους της Αλληλεγγύης αλλά και του ΕΛΑΜ! 

Η είδηση για το πραξικόπημα στην Τουρκία, έπληξε, όπως έμαθα, ως κεραυνός εν αιθρία και τον Λόφο της Εξουσίας. Όπως με πληροφόρησε και ο κύριος Πάμπος, ο οποίος ως γνωστόν βλέπει και ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους του Μεγάρου και ακόμη περισσότερα, η είδηση τάραξε πολύ την ηρεμία και μακαριότητα στο Μέγαρο. "Τι να σας πω, το Μέγαρο ουσιαστικά βρίσκεται σε παρατεταμένες διακοπές, τέτοιες ειδήσεις όντως ταράζουν την καθημερινότητά μας" μου ανέφερε συγχυσμένος για να προσθέσει: "οι υπουργοί μαζί με τον Συλλούρη και το ΓΕΕΦ και έκαναν τις συσκέψεις τους και ενημέρωναν συνεχώς τον Νίκαρο, αλλά ευτυχώς που η ιστορία τελείωσε σύντομα. Διαφορετικά δεν ξέρω πόσα καρδιακά και εγκεφαλικά θα είχαμε..." 

"Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα και ο Νίκαρος και να χαλάσει και το πρόγραμμα του" κατέληξε ο κύριος Πάμπος. 

Πριν ολοκληρώσει την ενημέρωσή του μου έδωσε άλλη μια πληροφορία, ότι "η χημεία μεταξύ Νίκαρου και Συλλούρη έχει επιστρέψει ως δια μαγείας. Λες και δεν υπήρξε ποτέ κρίση στη σχέση τους!" Επανέλαβε όμως ότι με κάποιους στενούς συνεργάτες και "δεξιά χέρια" του Νίκαρου η χημεία όλο και χάνεται και "όλοι γνωρίζουμε πως η ευθύνη είναι κυρίως του Νίκαρου"...

Εκτός από αγωνιστικό φρόνημα στο Λήδρα Πάλας χθες βράδυ υπήρξε και παρέλαση κομψότητας... 

Η διαπίστωση δεν είναι δική μου αλλά της Αναστασίας, της πλήρως ενημερωμένης ανταποκρίτριας μου από το μέτωπο της κοσμικής Λευκωσίας. 

Η Ανταστασία που, μόνο για χθες βράδυ, έβαλε αθλητικά παπούτσια και όδευσε μαζί με τον λαό (λίγο είναι η αλήθεια για τον αριθμό των διοργανωτών) στο οδόφραγμα το Λήδρα Πάλας, μου περιέγραψε με ανάταση ψυχής τα όσα παρακολούθησε: τα μοντελάκια της Βαρβάρας Λιλλήκα, της Φωτεινής και Γιώτας Παπαδοπούλου αλλά και της Μαριέττας, όλα σε αποχρώσεις λευκού, μαύρου, γκρίζου και μπλε, που την εντυπωσίασαν με την απλότητά τους. Ομοίως και τα πέδιλα αλλά και οι πλατφόρμες κάποιων κυριών του ενδιάμεσου... 

Όπως μάλιστα μου περιέγραψε ο τρόπος που τοποθετήθηκαν οι καρέκλες των επισήμων δεξιά και αριστερά του πεζοδρομίου "δημιουργούσαν έναν ιδανικό διάδρομο για πασαρέλα και κρίμα που δεν έβαλαν όλες τις πρώτες κυρίες των κομμάτων να περπατήσουν, σίγουρα θα έφερναν περισσότερο κόσμο απ' όσο ο σεβαστός κύριος Κουφουδάκης", όπως μου είπε κατά λέξη. 

Στην ερώτησή μου εάν της έμεινε κάτι από αυτά που είπε ο κ. Κουφουδάκης και οι άλλοι ομιλητές, μου απάντησε:

"Κάτι είπε για επικίνδυνη φιλία μεταξύ του Νίκαρου και του Μουσταφά, αλλά εγώ νομίζω ότι ο Νίκαρος έχει κάνει και άλλες επικίνδυνες φιλίες και τα κατάφερε μια χαρά, οπόταν δεν θεωρώ ότι κινδυνεύουμε προς το παρόν"...

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X