ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι πραγματικοί ήρωες του ΓεΣΥ, ο Νίκαρος και το πηδάλιο

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αν και τα πήγε καλά χθες ο Νίκαρος, στη συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων για το ΓεΣΥ, άκουσε και την κριτική για την καθυστέρηση του να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία.

Ο κύριος Πάμπος, που γνωρίζει όσα λέγονται στους διαδρόμους του Προεδρικού (και ακόμα πιο πολλά) μου μετέφερε την εικόνα με αξιωματούχο κόμματος να λέει στον Νίκαρο "πάλι καλά που έγινε η σύσκεψη πριν καταρρεύσει εντελώς η υγεία και τα νοσοκομεία". 

Απ' όσα μαθαίνω από τον Λόφο της Εξουσίας, και στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρξε μια "ενδο-μουρμούρα" γιατί "αφέθηκαν τα πράγματα να φθάσουν στο απροχώρητο "με την δημόσια υγεία να πληρώνει τα σπασμένα του αυτόματου πιλότου"...

Ακόμα και στον ίδιο τον ΔΗΣΥ, στέλεχος χαρακτήρισε "ευτύχημα που έστω και την υστάτη πήρε ο Νίκαρος την πρωτοβουλία να αφαιρέσει τον αυτόματο πιλότο και να πάρει επιτέλους το πηδάλιο"

Ο κύριος Πάμπος μου είπε πως τρία πράγματα ξεχώρισε από την χθεσινή σύναξη των πολιτικών στον Λόφο: 

1. Την επιμονή του Άντρου Κυπριανού υπέρ της εισαγωγής της ηλεκτρονικής υγείας, "όπου σχεδόν ξεπέρασε και τον Πετρίδη" και την προτροπή του στον Νίκαρο και την κυβέρνηση να κατεβούν στα νοσοκομεία να δουν πόσο υποφέρει ο κόσμος. "Εμείς το κάναμε και το κάνουμε σχεδόν καθημερινά", όπως είπε.

2.Την ηρεμία και διάθεση συνεργασίας από τον Μαρίνο Σιζόπουλο "παρά την προσπάθεια να οικειοποιηθεί η ΕΔΕΚ όλο το ΓεΣΥ"

3. Την θέση του Γιώργου Λιλλήκα ότι δεν χρειάζεται άλλη μελέτη για το ΓεΣΥ με το επιχείρημα "δεν μας αρκούν τα 30 εκ. που δώσαμε για μελέτες;" 

Κυβερνητικό στέλεχος που παρακολούθησε τη χθεσινή συνεδρία μου μετέφερε το εξής: "Μπορεί ο Νίκαρος να παίρνει τις δάφνες για τη χθεσινή συμφωνία αλλά οι ήρωες του ΓεΣΥ είναι άλλοι: ο "μάρτυρας" πρώην υπουργός Φίλιππος Πατσαλής "ο οποίος παραιτήθηκε γιατί ο Νίκαρος δεν πειθόταν για εισαγωγή του μονοασφαλιστικού" και ο τωρινός υπουργός Παμπορίδης ο "οποίος επέμεινε και έπεισε τελικά τον Νίκαρο να γείρει την πλάστιγγα στο μονοασφαλιστικό και να πετύχει τη συναίνεση"...

Κομματικό στέλεχος της αντιπολίτευσης μιλώντας χθες για τη συνάντηση στο Προεδρικό και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί υποστήριξε πως "τώρα ο Νίκαρος έχει ένα μοντέλο να κινηθεί για να πετύχει και άλλες συγκλίσεις και στο Κυπριακό. Ας αποφασίσει λοιπόν ότι θα πρέπει να κάνει πρώτα ειρήνη με τους πολιτικούς ηγέτες των οποίων χρειάζεται τη στήριξη και μετά με τον Μουσταφά. Αν και με τον τελευταίο θα δυσκολευθεί μετά τις δηλώσεις για πενταμερή διάσκεψη και την κινδυνολογία του για την έναρξη του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην ΑΟΖ"...

Τα τελευταία δύο είναι κεφάλαια που μόλις ανοίγουν. Όπως ακούω από τον Λόφο, ο Νίκαρος αναμένει με αγωνία τη σημερινή συνάντηση με τον Μουσταφά "για να δει με τα μάτια του τι έχει αλλάξει μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία"...

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση