ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο πυρετός του ΔΗΚΟ, ο σέξι αρχηγός και η οργή Γκιούρωφ

= ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ηφαίστειο που βράζει είναι το ΔΗΚΟ, αφού στελέχη του κόμματος απειλούν να «δημιουργήσουν πρόβλημα με δημοσιοποίηση των αντιρρήσεών τους σε σημαντικά θέματα».

Όπως μαθαίνω από πηγή μου στην αυλή του πρίγκιπα Νικόλαου, εκτός από τον Αλέκο Τρυφωνίδη ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα για τη μη ενημέρωση του Εκτελεστικού Γραφείου για τις θέσεις που διατύπωσε το κόμμα για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, υπάρχουν κι άλλα στελέχη που ζητούν ενημέρωση και λήψη από κοινού σημαντικών αποφάσεων, όπως για το ΓεΣΥ, την πιθανή συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις και τις προτάσεις για το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας διεμήνυσε από το κρεβάτι του πόνου ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί επανάληψη φαινομένων που στο παρελθόν απείλησαν την ενότητα του κόμματος» και ότι είναι έτοιμος ακόμα και για «μάχη» αν χρειαστεί να αποτρέψει τέτοια εξέλιξη.

Από την πλευρά των διαμαρτυρόμενων στελεχών, δόθηκε ήδη η απάντηση, «όποιος θέλει μάχη θα την έχει, εμείς ζητούμε διάλογο» με τον πυρετό να ανεβαίνει επικίνδυνα...

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πρόσφατα σε σύσκεψη ότι «Ο Καρούσος μάς έβαλε όλους γυαλιά, έβαλε Wi - Fi σε όλες τις παραλίες της Αγίας Νάπας και κατάφερε κάτι που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο». Το στέλεχος επέμεινε ότι «θα πρέπει ολόκληρη η Κύπρος να θεωρηθεί ζώνη δωρεάν Wi - Fi και ότι είναι καιρός να γίνουν συγκεκριμένες μελέτες και να παραμεριστούν τα όποια συμφέροντα»...

Η κ. Γιαννούλα, η οποία γνωρίζει όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου σφύριξε προχθές πως άκουσε συνταρακτικά νέα για τις αλλαγές που προωθεί ο κ. Άντρος στο κόμμα του λαού.

Όπως μου είπε, οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο στη δομή και στο πρόσωπο του κόμματος, αλλά και στα ΜΜΕ της εργατιάς. «Τα χρέη έχουν αυξηθεί επικίνδυνα και δεν υπάρχει πια επιστροφή στις αλλαγές που προωθούνται. Η Χαραυγή πνέει τα λοίσθια και δεν μιλάμε μόνο για απολύσεις προσωπικού, αλλά και για αλλαγές στην ίδια την κυκλοφορία της εφημερίδας, αφού δεν αποκλείεται να γίνει εβδομαδιαία»...

Η νέα ανταπόκριση της Αναστασίας, που γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά την κοσμική ζωή της πρωτεύουσας και της Λεμεσού, αναφέρει ότι πρόσφατα κοσμικές κυρίες μίλησαν «μεταξύ τυρού και αχλαδίου» και τις τελευταίες τάσεις στα μαλλιά και τα παπούτσια, και για... πολιτική!

Όπως με πληροφόρησε, δεν επρόκειτο για κάποια βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση, ούτε για το πραξικόπημα στην Τουρκία «ούτε καν για το ΓεΣΥ», «απλώς έκαναν μία μικρή ψηφοφορία-δημοσκόπηση για να περάσει η ώρα».
Στην ερώτησή μου, ποιο ήταν το θέμα της ψηφοφορίας, μου απάντησε με πονηρό χαμόγελο, «για τον τίτλο του πιο σέξι πολιτικού!».

«Και ποιος πήρε τον τίτλο;» ρώτησα, για να ακούσω με έκπληξη την απάντηση, «Από τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος ο Σιζό, δεύτερος ο Νικόλας και τρίτος ο Λιλλήκας. Από τους υπουργούς πρώτος ο Λακκοτρύπης, δεύτερος ο Παμπορίδης και τρίτος ο Χάσικος»...

Της είπα ότι αναμένω με ιδιαίτερη αγωνία τη νέα ψηφοφορία στο επόμενο πάρτι.

Πηγή μου από την ΕΔΕΚ με ενημέρωσε ότι στελέχη πιέζουν για προώθηση της συνεργασίας με τα άλλα κόμματα του «ενδιάμεσου» για δυναμική αντίδραση κατά του Νίκαρου. Όπως μου λέχθηκε, προωθείται συγκεκριμένη πρόταση για συντονισμένη κριτική, με στόχο να πετύχουν την ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων μέσω του Εθνικού Συμβουλίου, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τη θέση της ΕΔΕΚ ασπάζονται όλα σχεδόν τα κόμματα του «ενδιάμεσου» χώρου και καταβάλλεται προσπάθεια για οργάνωση συνάντησης ακόμα και κατακαλόκαιρα για λήψη αποφάσεων.

«Παρά την προσέγγιση, κάποια στελέχη της ΕΔΕΚ πάντως, την κόντρα με τον Λιλλήκα δεν την κρύβουν» μου δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή από το κάστρο του Σιζό.

ΚΟΥΪΖ: Ποιο στέλεχος του ΑΚΕΛ δήλωσε προχθές ότι φοβάται την αντίδραση της Ανδρούλας Γκιούρωφ, μετά την επίσημη διαγραφή της από το κόμμα; Αληθεύει ότι είπε πως «αν συμπράξουν η Γκιούρωφ και ο Κατσουρίδης καήκαμε»;

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση