ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι φούριες του Νίκαρου και το αντάρτικο στον ΔΗΣΥ

= ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τρέχει και δεν φτάνει ο Νίκαρος αυτές τις μέρες. Δεν είναι μόνο τα ραντεβού του με τον Μουσταφά, το ταξίδι του στο Ισραήλ και οι πρωτοβουλίες του για την Δημόσια Υγεία, είναι και ένα επικίνδυνο ραντεβού που έχει το Σάββατο, με τους πολιτικούς αρχηγούς!

Ο κύριος Πάμπος που γνωρίζει όσα λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού με πληροφόρησε ότι το προ πολλού αναμενόμενο ραντεβού Νίκαρου - αρχηγών κομμάτων (θα θυμάστε ότι πρώτη η στήλη σας ενημέρωσε γι' αυτό...) έχει κλείσει για το ερχόμενο Σάββατο. 

Όπως μου είπε ο κύριος Πάμπος, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αρκετές υποχρεώσεις αυτές τις μέρες, μεταξύ άλλων είναι και το συνέδριο των Αποδήμων, και έτσι το ραντεβού που κανονικά θα γινόταν αύριο, μεταφέρεται για το Σάββατο. "Κάποιοι αρχηγοί τρίβουν ήδη τα χέρια τους γιατί θα ζητήσουν έξτρα ενημέρωση για όσα θα πουν την Τρίτη και την Παρασκευή ο Νίκαρος και ο Μουσταφά για τις καυτές πατάτες των στρατευμάτων, των εγγυήσεων, της ασφάλειας και του εδαφικού" μου ανέφερε, συμπληρώνοντας "από την άλλη ο Νίκαρος δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος για την σύμπτωση της ημερομηνίας αφού έχει προβλέψει ότι θα πιεστεί για αποκαλύψεις οι οποίες φοβάται ότι θα τύχουν εκμετάλλευσης".

Όπως μου είπε ο κύριος Πάμπος, στη σύσκεψη του Σαββάτου θα συζητηθεί η νέα μορφή που θα λάβει το ταλαιπωρημένο Εθνικό Συμβούλιο και θα επιχειρηθεί συγκερασμός των προτάσεων του Νίκαρου -που κάποιοι αρχηγοί θεωρούν απαράδεκτες- με αυτές που έχουν υποβάλει τα κόμματα. 

 

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με τον Μουσταφά ο Νίκαρος και οι επιτελείς του, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή μου, αναμένουν την ολοκλήρωση του γύρου εντατικών διαπραγματεύσεων την Παρασκευή για να κάνουν την...  σούμα. 

Σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά αφού θα διαφανούν οι τελικές θέσεις του Μουσταφά στο θέμα των κατοχικών στρατευμάτων και των εγγυήσεων και κατά πόσον έχει επιδράσει δυναμικά στις θέσεις του το... πραξικόπημα. 

Η θέση δεν είναι δική μου αλλά ατόμου που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και γνωρίζει από πρώτο χέρι την τουρκική διπλωματία.

 

Όπως μαθαίνω από πηγές μου στα κόμματα η ολοκλήρωση του γύρου εντατικών συνομιλιών δεν αποτελεί αφορμή για ανασύνταξη μόνο από για τον Νίκαρο αλλά και για τις πολιτικές δυνάμεις. Ενόψει και της προετοιμασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις δημοτικές εκλογές. 

Ήδη σε δύο τουλάχιστον κόμματα αναμένουν πώς και πώς τις δηλώσεις Νίκαρου και Μουσταφά για τη λήξη του γύρου εντατικών συνομιλιών του Ιουλίου για να εκδώσουν τις ανακοινώσεις τους. 

Ακούω πως σε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης το λεκτικό είναι ήδη έτοιμο...

 

Ενημέρωση που έχω από τον ΔΗΣΥ αποκαλύπτει πως εντός το κόμματος άρχισε να σχηματίζεται ομάδα στελεχών οι οποίοι αντιδρούν στον τρόπο που ο Νίκαρος χειρίζεται το Κυπριακό αλλά και της ανοχής που δείχνει ο ΔΗΣΥ, "ο οποίος μόνο ζημιωμένος βγαίνει από τις εξελίξεις". 

Σύμφωνα με όσα ακούω, η ομάδα, άτυπα έχει επικεφαλής στέλεχος του κόμματος το οποίο αντιδρά στην θέσεις που εκφράζει ο Φούλης και άλλα στελέχη και κατάφερε να πείσει αρκετούς ότι "στον ΔΗΣΥ συμφέρει μια πιο διεκδικητική πολιτική". Όπως μου ανέφερε η πηγή μου "αν και το στέλεχος δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο η Θεοχάρους, η δράση του αποτελεί ένα πρόβλημα για τον Φούλη, όσο κι αν δεν θέλει να το "δει" και να το αντιμετωπίσει. Κάτι που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να κάνει"...

Και όλα αυτά, σύμφωνα με την πηγή μου, "λαμβάνουν χώρα με φόντο διεργασίες εξουσίας που παίζονται σε όλα τα επίπεδα του ΔΗΣΥ, από μικρές επιτροπές και κομματικά αξιώματα μέχρι και την ίδια του προεδρία του Φούλη".

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X