ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

PoliticsBlog# Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και το κυνήγι των Pokemon...

= ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την προληπτική απαγόρευση του Pokemon Go πρότεινε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Αιμιλίου Βότσης και ξεσήκωσε συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα!

Ακόμα και στο ΔΗΚΟ, όπως μου αναφέρει πηγή μου στο κόμμα, υπάρχουν αντίθετες απόψεις. Στέλεχος του κόμματος ακούστηκε πρόσφατα να σχολιάζει μεταξύ σοβαρού και αστείου: "Γιατί να απαγορεύσουμε το Pokemon Go; Εγώ θα έλεγα να το κατεβάσουμε υποχρεωτικά στα κινητά όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών και να τους βάλουμε να κυνηγούν τα τερατάκια μπας και εκτονωθούν και ησυχάσει ο τόπος!"

Όπως με ενημέρωσε η ίδια πηγή μου, "κάποιος στη Βουλή στεναχωρήθηκε που δεν πρόλαβε να θέσει το θέμα επίσημα στο Σώμα και να κάνει και σχετικές δηλώσεις, αφού το έχει μελετήσει και έχει αρκετά να πει".
"Ο νέος Βουλευτής πάντως δεν τα βάζει κάτω, ετοιμάζει θεαματική επιστροφή στη Βουλή με "θεματάρες", όπως ο ίδιος, δημοσιογραφικά ομιλών, τις περιέγραψε".

Άρχισαν τα... όργανα για τις δημοτικές εκλογές και άτυπες υποψηφιότητες υποβάλλονται διερευνητικά μέσω κοινωνικών δικτύων.
Κι αυτό συμβαίνει και για τις θέσεις δημάρχων και για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων!

Τρανταχτό παράδειγμα ο Νίκος Κλεάνθους του ΔΗΚΟ που ήταν και στις δημοτικές εκλογές του 2011 υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ και κατάφερε να λάβει το 44,29% των ψήφων και να χάσει την δημαρχία από τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Ο τελευταίος κατέλαβε το 55,71% αλλά είναι κατηγορούμενος για το μεγάλο σκάνδαλο των σκουπιδιών και θα δικαστεί αύριο στο Κακουργιοδικείο με άλλους 15 συγκατηγορούμενους...

"Ουσιαστικά η θέση του Δημάρχου Λάρνακας χηρεύει αν και ο Δημαρχεύων, αντιδήμαρχος Πέτρος (Πετράκης για τους δικούς του) Χριστοδούλου της ΕΔΕΚ το παλεύει", μου είπε χθες πηγή μου από την Λάρνακα. Η πηγή μου υπέδειξε ότι ο Κλεάνθους στην "ανοικτή επιστολή του προς τους Λαρνακείς ζητά όπως τα κόμματα αφήσουν τον λαό της Λάρνακας να εκλέξει τον Δήμαρχό του". Όπως κατά λέξη γράφει: "Πρέπει ο νέος Δήμαρχος να συνενώσει τους Λαρνακείς και να ηγηθεί μιας συλλογικής και δυναμικής προσπάθειας όπως το απαιτούν οι καιροί για το καλό της Λάρνακας και των δημοτών της".

Προσπαθώντας να ερμηνεύσει την δημόσια τοποθέτηση Κλεάνθους, η πηγή μου, η οποία γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τα της πόλης, μου είπε ότι "είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του να προβληθεί ως υπερκομματικός υποψήφιος απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους και όχι στα κόμματα"
Η ίδια πηγή υποστήριξε πως το σενάριο δεν αποκλείεται να βγει αληθινό εάν συναινέσει ο Φούλης κυρίως, αφού από την πλευρά Κλεάνθους θεωρείται πως "με το ΑΚΕΛ υπάρχει βάση για συνεργασία".

Και ενώ στη Λάρνακα γίνονται σχεδιασμοί επί χάρτου στη Λευκωσία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης έχει ήδη εξαγγείλει επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας. Ο Γιωρκάτζης ενώνει ξανά τον πρίγκιπα (και αδελφό του) Νικόλαο με τον Φούλη ενώ εδώ και μήνες το ΑΚΕΛ ψάχνει απεγνωσμένα το αντίπαλο δέος...

Στη Λεμεσό μαθαίνω πως οι συνθήκες είναι ακριβώς αντίστροφες. Πηγή μου στην Λεμεσό με ενημέρωσε πως από το περιβάλλον του νυν ΑΚΕΛικού Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου διέρρευσε ότι μάλλον θα κατέλθει ως υποψήφιος για άλλη μια θητεία. Η προοπτική αυτή βολεύει μεν το ΑΚΕΛ αλλά προκαλεί πονοκέφαλο στον ΔΗΣΥ. Ωστόσο Λεμεσιανοί Συναγερμικοί που συζητούσαν το Σαββατοκυρίακο σε πηγαδάκι σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "υπάρχει φθορά της υποψηφιότητας Χρίστου και ότι παίζει σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ και άλλων με υπερκομματικό υποψήφιο από το κέντρο".
Ένας εξ αυτών μου διαμήνυσε πως πρόσφατα άκουσε ότι ο Φούλης δεν απέκλεισε και την πιθανότητα προώθησης γυναικείας υποψηφιότητας...

Όσο κι αν υπάρχει διάθεση για συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ αυτή μάλλον είναι ανέφικτη για την Πάφο, αφού ο πρίγκιπας Νικόλαος ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να δει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ και νυν δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος. "Μάλλον η Πάφος προσφέρεται για συνεργασία όλων κατά του ΔΗΣΥ, κάτι που ήδη συζητείται αλλά θα πρέπει να υπάρχει αξιόλογος υποψήφιος, όχι όπως πάθαμε την τελευταία φορά" υποστήριξε στέλεχος του ΔΗΚΟ πρόσφατα σε ιδιωτική συνομιλία με στέλεχος της ΕΔΕΚ...

Το ίδιο στέλεχος έκλεισε το θέμα με ανάλαφρο τόνο λέγοντας: "Δυστυχώς είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες αλλά και για πολιτικούς αρχηγούς"...


KOΥΪΖ: Αληθεύει ότι στέλεχος του ΔΗΚΟ έχει προειδοποιήσει πως το κόμμα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συνεργαστεί με τα κόμματα του ενδιάμεσου για τις δημοτικές εκλογές; Αληθεύει ακόμα ότι προειδοποίησε πως "θα γελοιοποιηθούμε εάν συνεργαστούμε είτε με το ΑΚΕΛ είτε με το ΔΗΣΥ στις δημοτικές, αφού αυτό αρνηθήκαμε να το πράξουμε για εκλογή Προέδρου της Βουλής";

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση