ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο γελαστός Λακκοτρύπης, ο θυμωμένος Καδής και ο Οδυσσέας

= ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η χαρά του Γιώργου Λακκοτρύπη για το αποτέλεσμα του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ δεν κρύβεται. Ακόμα κι όταν κάποιος τον ρώτησε χθες "με τόσο σημαντικούς παίχτες όμως πρέπει να έχετε μεγάλο πονοκέφαλο ποιους θα διαλέξετε και ποιους θα απορρίψετε" η απάντησή του ήρθε αυθόρμητα "Το θέμα ήταν να έρθουν οι μεγάλοι παίκτες. Όλα τα άλλα θα τα δούμε..." 
 
Πηγή μου στο υπουργείο Ενέργειας μου ανέφερε χθες: "Είναι αλήθεια πως τις τελευταίες μέρες γελούν και τ' αυτιά του, αν και θα χρειαστούν χειρισμοί με λεπτότητα... χειρουργού, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που διεκδικούν τα οικόπεδα της ΑΟΖ" 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή μου, και μόνο το ότι υπήρξε τέτοιο ποιοτικό ενδιαφέρον στον τρίτο γύρο αξιολογείται ως πολύ σημαντικό από την κυβέρνηση, όχι μόνο από οικονομικής αλλά και από πολιτικής πλευράς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, το θέμα συζητήθηκε αρκούντως σε συσκέψεις με τον Νίκαρο και εμπλεκόμενους υπουργούς ενώ θα υπάρξει και πιο ευρεία σύσκεψη για το θέμα, σύντομα. 
 
Ως συνάντηση "ξεκαθαρίσματος" βλέπει ο Νίκαρος την αυριανή, όπως ακούω από τον Λόφο της Εξουσίας. Ο κύριος Πάμπος, που ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους του Προεδρικού και ακόμη περισσότερα, μου είπε πως ο Νίκαρος έθεσε τις προσδοκίες του από τη συνάντηση της Παρασκευής "απλά και ξεκάθαρα" απαντώντας σε ερώτηση συνεργάτη του για το τι αναμένει η πλευρά μας. "Τι να σας πω, ότι από όσα θα μας πει ο Μουσταφά την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει εάν θα ξαναμιλήσω για ύπαρξη προόδου στον διάλογο;" 
 
Διπλωμάτης με μεγάλη προϋπηρεσία στις επαφές με τους Τουρκοκύπριους και τα Ηνωμένα Έθνη, μου ανέφερε ότι το ξεκαθάρισμα που θα γίνει την Παρασκευή είναι καθοριστικό όχι μόνο στα σημαντικά κεφάλαια του Κυπριακού (εδαφικό, περιουσιακό, εγγυήσεις) αλλά και για τις "εσωτερικές διαπραγματεύσεις" του Νίκαρου με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
 
Πάντως μιλώντας στην ηγεσία των αποδήμων ο Νίκαρος "φάνηκε λίγο πιο... πολεμοχαρής απ' ότι συνήθως" κάτι που προκάλεσε και το σχόλιο πολιτικού αρχηγού ότι "ο Νίκαρος αλλάζει θέσεις και λεκτικό ανάλογα με το ακροατήριό του". 
 
Παράγοντας των αποδήμων ήταν χθες ιδιαίτερα καυστικός μιλώντας για την εικόνα διάλυσης του εσωτερικού μετώπου και τις διαφορετικές θέσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενώπιον των αποδήμων. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονο γιατί όλα σχεδόν τα κόμματα, εκτός από την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους επέλεξαν να μην εκπροσωπηθούν από τους αρχηγούς τους...
 
Πολύ, πάρα πολύ χολωμένος με τον Οδυσσέα - Τσακ Νόρις είναι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω ο υπουργός δεν θέλει να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση, ιδιαίτερα δημόσια, αλλά "δεν πρόκειται να αφήσω ούτε μία πρόκληση αναπάντητη" φέρεται να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του.
 
Όπως πληροφορούμαι και άλλος συνάδελφος του Κώστα Καδή, ο οποίος έχει δεχθεί πυρά από τον Οδυσσέα - Τσακ Νόρις, τον προειδοποίησε να τερματίσει την δημόσια αντιπαράθεση "αφού αυτή θρέφει τον Οδυσσέα"...
 
Πέραν από την ουσία της αντιπαράθεσης ο Κώστας Καδής διερωτήθηκε πρόσφατα ενώπιον συνεργατών του "τι έχει αυτός ο άνθρωπος μαζί μας, ούτε προσωπικές διαφορές να είχαμε δεν θα αντιδρούσε έτσι. Και να σκεφτείτε ότι εμείς ακούσαμε αμέσως τις υποδείξεις του και προχωρήσαμε με τις συστάσεις του. Εάν δεν το κάναμε δηλαδή πώς θα αντιδρούσε;"
 
Ο υπουργός Παιδείας είναι αποφασισμένος να συζητήσει το θέμα με τον Νίκαρο "με την πρώτη ευκαιρία" γνωρίζοντας πως θα έχει την υποστήριξη και άλλων συναδέλφων του που δεινοπάθησαν με τις "επιθέσεις" και την "αντιπάθεια" που "εκπέμπει" ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις...
 
Όπως ο ίδιος ο υπουργός φέρεται, σύμφωνα με άτομο του περιβάλλοντός του, να ανέφερε πρόσφατα με ένταση: "μας προσβάλλει ο τρόπος που βγαίνει στα ΜΜΕ και υποβάλλει πως όλα γίνονται επειδή τα επισημαίνει ο ίδιος. Δεν περιμέναμε τον Οδυσσέα να μας πει πως να χειριστούμε προβλήματα δεκαετιών, τα οποία τολμήσαμε να αγγίξουμε. Δεν κινείται ούτε η κρατική μηχανή, ούτε το... σύμπαν με οδηγίες του Οδυσσέα. Ας πάψει επιτέλους να ακυρώνει τους πάντες για να προβάλλεται ο ίδιος"...

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση