ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το αροξόλ κατά του υποκόσμου και τα μαντάτα του Μουσταφά

= ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν θα το κατέγραφα εάν η δήλωση δεν γινόταν από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΗΣΥ...

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το στέλεχος συμμετείχε σε πηγαδάκι με άλλα στελέχη (σύνολο τρία) του κόμματος και συζητούσαν την κατάσταση στην αστυνομία αλλά και την δήλωση του Νίκαρου για... το "τέλος του υποκόσμου".

"Μήπως να φωτογραφίσουμε κανένα εγκληματία να τους έχουμε για ενθύμιο πριν από το οριστικό τέλος του υπόκοσμου; Είναι σίγουρο ότι μετά τις διακοπές του Νίκαρου και του Ιωνά δεν θα μείνει ούτε ρίζα του υπόκοσμου, θα τους ξεπαστρέψουν όλους. Εισήγαγαν άραγε κανένα σπρέι όπως το αροξόλ που εξολοθρεύει τα μέλη του υπόκοσμου; Στο μεταξύ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διακοπές του Νίκαρου και του Ιωνά ο υπόκοσμος μπορεί να κάνει το τελευταίο του μεγάλο πάρτι;" είπε σχεδόν κατά λέξη το στέλεχος, ολοκληρώνοντας με ένα ερώτημα: "Δεν συμβουλεύει κανένας τον Νίκαρο ότι με τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο το τέλος του υποκόσμου δεν πρόκειται να δούμε αλλά μάλλον ζούμε το τέλος της σοβαρότητας;" !!

 

Όλα τα βλέμματα χθες ήταν στραμμένα στην Κωνσταντινούπολη και στη συνάντηση Ακιντζί - Ερντογάν που είχαν ως... κύριο πιάτο τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Ένα θέμα για το οποίο δημόσια δεν ανέφεραν σχεδόν τίποτα στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Ζήτησα χθες αργά το βράδυ τα φώτα διπλωμάτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις εδώ και πολλά χρόνια και σας μεταφέρω όσα μου είπε:

Καταρχήν ούτε ο Νίκαρος, ούτε ο Κασουλίδης ή κάποιος άλλος δικός μας ανέμενε πως θα μάθαινε κάτι "νέο" από τις δημόσιες δηλώσεις Ακιντζί-Ερντογάν. "Η θέση του σουλτάνου θα φανεί ξεκάθαρα στις συνομιλίες" μου είπε προσθέτοντας ότι εάν υπάρχει ένα σημείο που χρήζει αξιολόγησης από τη συνάντηση των δύο είναι η ψυχρότητα που επέδειξε ο Ερτνογάν κατά του Ακιντζί και η καθυστέρηση (πέραν της μίας ώρας) με την οποία έγινε η συνάντηση. "Το μήνυμα του σουλτάνου προς τον Ακιντζί δεν δόθηκε μόνο κατ' ιδίαν αλλά και δημόσια" ανέφερε ο διπλωμάτης σημειώνοντας ότι τα πράγματα για τον συνομιλιτή του Νίκαρου δεν προβλέπονται καθόλου εύκολα. "Ιδιαίτερα μετά και όσα φημολογείται πως μετέφεραν γι' αυτόν στον σουλτάνο οι εδώ αντίπαλοί του". 

Σύμφωνα με την πηγή μου δεν πρέπει να θεωρείται χωρίς σημασία η παρέμβαση του Ακιντζί προς τους δημοσιογράφους με τα λόγια: “Η Κύπρος είναι ένα μικρό μέρος. Είναι ένα μέρος που υπάρχουν πολλά κουτσομπολιά. Δεν θέλουμε να κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι, ούτε κι εσείς εδώ θέλετε”...

Η αναφορά του Ακιντζί έγινε μετά την αναφορά του Ερντογάν στην υποστήριξη 

 ότι δεν θα ξεχάσουν τη στήριξη που έδωσαν οι Τ/κ στην Τουρκία με τη συγκέντρωσή τους στις 5 Αυγούστου εναντίον του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. 

Ως γνωστόν στο συγκεκριμένο συλλαλητήριο ακούστηκε το σύνθημα: «Ο Όζγκιουργκιουν είναι παρών, πού είναι ο Ακιντζί;»...

 

Σύμφωνα πάντως με τον διπλωμάτη, ο Νίκαρος γνωρίζει πολύ καλά και την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα αλλά και στην Τουρκία. Όπως μου αποκάλυψε: "Πολύ πρόσφατα σύμβουλος του Νίκαρου του άνεφερε ότι η Τουρκία σχεδόν καταρρέει και ξανακτίζει τους δεσμούς της με τον ISIS γι' αυτό και "απομονώνεται" από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ". Ο δε Νίκαρος απάντησε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν στις συνομιλίες. "Σύντομα θα μας φέρει τα μαντάτα ο Μουσταφά" όπως είπε... 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση