ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο συγγραφέας Χριστόφιας και ο πρίγκιπας Steve Jobs

= ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το βιβλίο του Δημήτρη Χριστόφια θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων πολύ σύντομα, στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί «σούσουρο», όπως ο ίδιος ο συγγραφέας είχε προβλέψει μιλώντας παλαιότερα στον Τάσο Τρύφωνος. 

Όπως είχε πει τότε ο τέως πρόεδρος, ανταγωνιζόμενος σε ατάκες την ίδια την Άντζελα Δημητρίου, «στο βιβλίο θα πω αλήθειες που θα "καίουν" και θα γίνει σούσουρο πάλι, αλλά δεν με ενδιαφέρει, πρέπει ο κόσμος να μάθει τις αλήθειες». 

Το βιβλίο, όπως μαθαίνω από πηγή μου στο ΑΚΕΛ, εκτυπώνεται και θα φέρει τον πολύ... σοφιστικέ τίτλο «Αποσιωπηθείσα Ιστορία». Όπως μου είπε παλαιός σύντροφος του Δημήτρη Χριστόφια, «φαίνεται πως οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αποσιωπηθείσα ιστορία του Δημήτρη θα είναι οι Τουρκοκύπριοι, αφού στις 9 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί παρουσίαση του βιβλίου του στα Κατεχόμενα». Σύμφωνα με όσα μου ανέφερε, τα οποία, όπως είπε είναι αποτέλεσμα σχολίων και κουτσομπολιών που ακούγονται μεταξύ στελεχών του ΑΚΕΛ, το βιβλίο θα προκαλέσει πολύ περισσότερα σχόλια από όσα αναμένονται, όχι μόνο εκτός ΑΚΕΛ αλλά και εντός. «Οι αναφορές του Δημήτρη θα είναι όχι μόνο για τη θητεία του και τις αποφάσεις που έλαβε ως Πρόεδρος αλλά και γενικά για την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου και για το ίδιο το ΑΚΕΛ και δεν αποφεύγει να κρίνει πρόσωπα και πράγματα". 

Ο ίδιος αναφέρει πως η διαδικασία για συγγραφή και έκδοση του βιβλίου δεν ήταν χωρίς προβλήματα, αφού ο τέως Πρόεδρος «πεισματάρης όπως πάντα, κάποια θέματα και με τους συνεργάτες που τον βοήθησαν στο στήσιμο του βιβλίου τα είχε». 

Η κ. Γιαννούλλα, η οποία γνωρίζει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάνου (και πολύ περισσότερα) μου ανέφερε πως πρόσφατα υπήρξε και λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια από τη μια και στελέχους του κόμματος από την άλλη για τις παρεμβάσεις του τέως, τόσο στο κόμμα όσο και στη Χαραυγή...

Από άλλον πολιτικό, άσχετο με το ΑΚΕΛ, έγινε χθες ένα άλλο σχόλιο για το βιβλίο του Χριστόφια. Όπως μου είπε, «προς το παρόν, το βιβλίο που κυκλοφορεί για τον τέως πρόεδρο είναι «Το φούξια βιβλίο του Δημήτρη Χριστόφια - Λαφαζανιές, τσιόφτες, λουβάνες, κοτσάνες, πελλάρες, κουτοπονηρκές, σοφιστείες και άλλα σπουδαία», το οποίο έγραψε ο Βάσος Φτωχόπουλος το 2010. Όπως μου είπε, «πωλείται προς επτά ευρώ και έχει κάνει και καλές πωλήσεις».

Μια μικρή έκπληξη την έπαθε ο Νίκαρος χθες, ακούγοντας τον καλό του φίλο Τζο Μπάιντεν να λέει προς τον Ερντογάν πως «Ο καλύτερος φίλος που έχει η Τουρκία είναι οι ΗΠΑ». Όπως, ωστόσο, άκουσα από πηγή μου κοντά στον Νίκαρο, «η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η συγνώμη του Μπάιντεν για την καθυστερημένη αντίδραση των ΗΠΑ στο πραξικόπημα, αλλά και όλα τα yes του αντιπροέδρου στον σουλτάνο, στον οποίο ως γνωστόν είχε απολογηθεί και προ μηνών για την αυστηρή κριτική που του άσκησε».

Σύμφωνα με όσα δημοσίως καταγράφηκαν, οι ελπίδες του Νίκαρου και άλλων για ουσιαστική παρέμβαση του Μπάιντεν προς τον Ερντογάν για το Κυπριακό «θεωρούνται πλέον μηδενικές, οπότε δεν αναμένονται θετικά νέα από το τηλεφώνημα που περιμένει ο Νίκαρος απ' τον αντιπρόεδρο»...

Πολύ μπροστά βρίσκεται ο πρίγκιπας Νικόλαος στην αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων και γενικά της τεχνολογίας για την προπαγάνδα του ΔΗΚΟ. Όπως μαθαίνω από την πριγκιπική αυλή, πολύ σύντομα θα λανσαριστεί το application του ΔΗΚΟ για κινητά τηλέφωνα και tablets, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει «η ναυαρχίδα του κόμματος για τον πόλεμο εντυπώσεων για τις επόμενες και κυρίως τις μεθεπόμενες (προεδρικές) εκλογές». 

Η πηγή μου μου ανέφερε ότι υπήρξε και διεξοδική συζήτηση για προώθηση του application μέσω διαγωνισμού, η οποία ωστόσο δεν έχει καταλήξει, μέχρι στιγμής...

Απ' όσα ακούω, ο στενός συνεργάτης του πρίγκιπα, ο οποίος έχει αναλάβει νυχθημερόν την ενημέρωση των κοινωνικών δικτύων και των γραφικών που συνοδεύουν τις αναρτήσεις, δέχθηκε πρόσφατα θερμά συγχαρητήρια και από τον Νικόλα αλλά και από την Αναστασία, με την οποία διατηρεί στενή, φιλική σχέση.

     

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X